Λίγες ημέρες πριν την έναρξη των εργασιών του 14ου συνεδρίου της ΝΔ κι ένα χρόνο πριν την εξάντληση της τετραετίας και την προσφυγή στις κάλπες, δεν μπορεί παρά αυτό να αποτελεί το έναυσμα της νέας εποχής.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι στο συνέδριο θα καταδειχθεί και πάλι το κοινωνικό πρόσημο της φιλελεύθερης παράταξης . Η αναδρομή που ασφαλώς θα γίνει, δεν μπορεί παρά να εστιάζεται στο πόσο σημαντικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του συνέδραμαν μεγάλα και διαφορετικά κοινωνικά στρώματα στη διετία της πανδημίας. Θα γίνει κι αναφορικά με τη στήριξη που θα συνεχιστεί προς την κοινωνία που πλήττεται από τις συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία και την αύξηση στην ενέργεια που συμπαρασύρει κι άλλα αγαθά. Στήριξη μέσω ενός σχεδίου για την απορρόφηση των μεγάλων αυξήσεων στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Επιπλέον, το σύνθημα «αυτοδύναμη Ελλάδα» στέλνει μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις στο εσωτερικό της χώρας. Το σύνθημα εμπεριέχει την λέξη/ έννοια αυτοδυναμία που αποτελεί στρατηγικό στόχο της ΝΔ. Αλλά και την εθνική αυτοδυναμία. Αυτοδυναμία κι αξιοπιστία που έχουν καταστήσει τη χώρα αξιόπιστο συνομιλητή στα διεθνή φόρα.

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ΝΔ είναι συσπειρωμένη κι έτσι θα εξακολουθήσει να είναι και μετά το συνέδριο. Με άνεμο ανανέωσης στην νέα Πολιτική Επιτροπή που θα εκλεγεί. Με την κατάδειξη σε όλη την Ελλάδα ότι η ΝΔ αποτελεί το πραγματικό προοδευτικό κόμμα που δεν επηρεάζεται από ιδεοληψίες και τσιτάτα του περασμένου αιώνα, που πάντα επέλεξε και στάθηκε στη σωστή πλευρά της ιστορίας και τελικά είναι το κόμμα που εγγυάται την αναγκαία πολιτική σταθερότητα.

14ο συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, λοιπόν.

Του μόνου κόμματος στο πολιτικό γίγνεσθαι που σκέφτεται με το μυαλό στο παρόν και με τα σχέδιά της για το μέλλον. Του μόνου κόμματος που μπορεί ν’ αντιμετωπίζει και επιλύει τα σύγχρονα προβλήματα και τις σύγχρονες τάσεις, τις ψηφιακές προκλήσεις και το συνεχώς ευμετάβλητο σκηνικό, οικονομικά και πολιτικά, παγκοσμίως.

Ο Χρόνης Ακριτίδης είναι τοπογράφος/μηχανικός & συγκοινωνιολόγος, Διευθύνων Σύμβουλος της «Ανάπλαση Αθήνας ΑΕ», Πολιτευτής Νομού Κοζάνης με τη ΝΔ

.