Δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε, δυστυχώς, ένα ευρύ πουτινοφιλικό ρεύμα στην Ελλάδα (Του Νίκου Μπουκουβάλα)

7 Μαΐου 2022
06:37
Δεν μπορούμε παρά να αναγνωρίσουμε δυστυχώς ένα ευρύ πουτινοφιλικό ρεύμα στην Ελλάδα , αρκετοί το υποψιάζονταν , τώρα με την φονική ρωSSική εισβολή το γνωρίσανε όλοι. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο η Ελλάδα και η Κύπρος , σε επίπεδο κοινής γνώμης της Ε.Ε , κατέχουν τις δυο πρώτες θέσεις της ρωσο/πουτινοαποδοχής . Θλιβερό .
Μια εξήγηση θα προσπαθήσω:
Η επίκληση της ορθόδοξης κοινής παράδοσης εκ της βυζαντινής επικράτειας-εποχής , εδώ θα πρέπει να θυμόμαστε πως η επίκληση αυτή ουδέποτε δηλώθηκε δίχως ίδιον συμφέρον της Ρωσίας και της ΕΣΣΔ . Η μοναδική εξαίρεση όταν ο Λένιν το 1919 δεν αναγνώρισε τα χρέη από και προς την τσαρική Ρωσία , όλα . Η Ελλάδα ήταν μόνο χρεωμένη στη Ρωσία , οπότε ωφελήθηκε . . Εδώ θα συναντήσουμε από βυζαντινόφιλους γενικά μέχρι λενινιστές ευρείας κλίμακας .
1 ) οι βυζαντινόφιλοι αναγνωρίζουν πως ο Πούτιν είναι ο Ορθόδοξος ηγέτης ενάντια στην Καθολική / Διαμαρτυρόμενη Δύση, ξεχνάνε τις επιθέσεις των Ρως προς το Βυζάντιο
2 ) οι λενινιστές αναγνωρίζουν πως ο Πούτιν είναι αυτός που , τουλάχιστον τώρα , προκαλεί φθορά στον δυτικό καπιταλιστικό κόσμο ΝΑΤΟ-ΗΠΑ-ΕΕ , οπότε καλά κάνει , ξεχνάνε πως ήταν ο πρωθυπουργός του Γιέλτσιν που ξεπούλησε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις σε KGBιτες κομουνιστές , εν μια νυκτί έγιναν πάμπλουτοι .
Πρόκειται για δυο γελοίες τοποθετήσεις κλασικού ετεροπροσδιορισμού ή αλλιώς μιας κουτσής Διαλεκτικής που ασθμαίνοντας έφτασε ως την Αντίθεση /την καταστροφή του παλιού / δίχως την οικείωση με τη Σύνθεση , τη δημιουργία του νέου .
Πλάι τους υπάρχουν οι υπο-ομάδες:
3α ) κάποιοι Έλληνες Ορθόδοξοι δυστυχώς
3β ) οι παλαιοημερολογίτες Ορθόδοξοι γενικά και η ρωσοκρατούμενη πλέον Μονή Βατοπεδίου στο Άγιο Όρος ιδιαίτερα
4) οι ψεκασμένοι
5 ) οι δωδεκαθειστές ,
6) οι αντιεμβολιαστές ,
7) οι αφελείς συμπράκτες ,
😎 οι Κνίτες ,
9) μέλη ΣΥΡΙΖΑ. ΑΝΤΑΡΣΥΑ , μ-λ και Μ-Λ , τροτσκιστές 4διεθνιστές , fake αναρχικοί ,
10 ) οι ψηφοφόροι του Βελόπουλου , του Βαρουφάκη . του Κασιδιάρη του Λαφαζάνη και της Χ.Α ,
11) δυστυχώς κάποιοι … πλάνητες νεο-situationist και νεο- αναρχικοί που ξεχνούν πως οι ΗΠΑ δεν είναι δίπλα σε ολοκληρωτικά κράτη όπως η Ρωσία και η Τουρκία και ο Μάρευ Μπούκτσιν δεν τους βοηθά να σκεφτούν
12 ) οι πιο ανόητοι που ισχυρίζονται πως μόνο ο Πούτιν έχει @…..@ και αυτοπροσδιορίζονται ως … αντισυστημικοί απ τις πλατείες της αισχύνης του 2010 .
13 ) τα εκατοντάδες sites – blogs που ψωμίζονται ρωσικών ρουβλίων και πολλών Ελλήνων Ανωτάτων Αξιωματικών εν αποστρατεία
14 ) οι αχαρακτήριστοι ” καλλιτέχνες ” που έκαναν αντιπολεμική συναυλία αναπαράγοντας το ευαγγέλιο Πούτιν ( … ναι αλλά το ΝΑΤΟ )
15 ) οι ” αριστερόί” που έθαψαν τον διεθνισμό τους προβάλλοντας το πορτοφόλι τους ( λογαριασμοί ΔΕΗ κλπ ) , όταν οι Ουκρανοί σφάζονταν σαν τα αρνιά
Η συνισταμένη βούληση είναι κοινή , στο ίδιο νεφέλωμα και οι 15 συνιστώσες πλάι στον Πούτιν .
Η αντιδυτική στάση , η χίμαιρα της βλακώδους αμερικάνικης Νεοαριστεράς ( ex Σχολής Φραγκφούρτης ) και ρωσικής Ακροδεξιάς ( Ντούγκιν ) που μετατοπίζει την ταξική σε πολιτισμική πάλη θέτει μετ επιτάσεως ως νέο επαναστατικό υποκείμενο πλέον τις κάθε είδους μειονότητες και όχι μόνο το προλεταριάτο , η πλειονότητα αυθαίρετα στοχοποιείται από αντίθετες κατεύθυνσεις . Αυτή η ιδιότροπη Αριστερά βρίσκεται συνεχώς σε επίθεση προς την αστική δημοκρατία και πρωτίστως προς τα κρατικά της σύνορα .Η επίθεση εναντίον της φιλελεύθερης Δύσης , των διεθνώς αναγνωρισμένων συνόρων σήμερα , απ το ρυπαρό αμάλγαμα αναθεωρητικής σκέψης και πρακτικής ( Ρωσίας – Τουρκίας ) , αποδεκτό από τα παραπάνω ομαδοποιημένα πολιτικά υποκείμενα , πρέπει να βρει τη σθεναρή αντίσταση μας , προσωπική και θεσμική .
Σταυρόλεξο αντιστοίχισης:
Απριλιος 1941 , ο Τσολάκογλου συνθηκολογεί με τους επιτιθέμενους Γερμανούς και γίνεται κουίσλιγκ πρωθυπουργός της Ελλάδας και μέχρι σήμερα θεωρείται προδότης της Ελλάδας . Κάθε ” αριστερός ” αναφέρεται απαξιωτικά σ αυτόν εξ αιτίας της συνθηκολόγησης .
Απρίλιος -Μάιος 2022 , ο Πρόεδρος της Ουκρανίας Ζελένσκι δεν συνθηκολογει να παραδώσει την χώρα του στον Ρώσο εισβολέα και απ τους ΙΔΙΟΥΣ ” αριστερούς ” πάλι χαρακτηρίζεται ένοχος -προδότης .
Η εγώ είμαι στουρνάρι ή αυτοί είναι απατεώνες .

21 σχόλια

  • Το 2014 γνωρίζει πιστεύω τι έγινε στην Ουκρανία είναι υπέρ ή κατά με αυτό που έγινε;Είναι υπέρ ή κατά των ναζιστών.

    • Πριν αρχίσει ο Πούτιν να σκοτώνει παιδάκια και μανάδες είχε νόημα αυτή η συζήτηση και αυτοί που έκαναν εγκλήματα έπρεπε και πρέπει να διωχθούν, να μην ξαναδουν το φως της μέρας.Σήμερα όμως ο αρχηγός των ναζί είναι ένας και ετοιμάζεται μεθαύριο να κάνει παρέλαση σαν αυτές του Χίτλερ, που μάλλον πρέπει να τον έχει πρότυπο.

      • Μην βλέπεις πολύ τηλεόραση κάνει πληση εγκεφάλου.Δες τι γίνεται στην Συρία, στο Ιράκ, στην Παλαιστινη, στην Υεμένη. Φαινεται η ανθρωπιά σας σταματάει στην Ουκρανία ειναι ανθρωπιά αλλά καρτ.

    • Τα τρία πρώτα κόμματα προσκυνούν την Δύση,που καταδικάζει την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και βάζει κυρώσεις στην Ρωσία,αλλά κάνει τα ίδια με τους Ρώσους σε άλλες χώρες.Απλά τα πράγματα.Άσε,που οι ΞΠΑ με τον κορονοιο σκότωσαν πολύ παραπάνω κόσμο από αυτούς,που έφαγε ο Πούτιν.

    • Εσύ από που τρως ψωμί, μηπως από αυτούς που γέμισαν φωτοβολταικα και άνεμογεννητριες την Ελλαδα; Εάν ξέρεις πόλλους που τρώνε ψωμί από τον Ιβάν πες και σε εμένα που είναι να πάω να φάω και εγώ.

    • Ο πλούσιος που δίνει ψωμί είναι καλύτερος από αυτούς τους λεφτάδες-φίλους των πρώην και νύν ηγετών,που πίνουν το αίμα του ελληνικού λαού στο ρεύμα.

  • Σταματήστε με τις ταμπέλες που βάζετε σε αυτούς που δεν έχουν τις ίδιες απόψεις με εσας. Εσενα πως πρέπει να σε λέμε Αμερικανοδουλο.

  • Εύγε. Πολλές φορές έχει χάσει το μέτρο στο δημοτικό συμβούλιο αλλά εδώ η ανάλυση είναι απολύτως πραγματική

  • Mία ανάλυση για το αντιπαλο δέος θα αποδομούσε την παρούσα ανάλυση, η μισή αλήθεια ισούτε με ψέμα.

  • Είναι πραγματική από την μεριά που το βλέπεις εσύ από την άλλη μεριά είναι μια ανούσια έκθεση ιδεών.

  • Οσοι δουλευουν στις επιχειρησεις του ΙΒΑΝ τρωνε ψωμι.ΣΥΝ τον ΠΑΟΚ , την Ξανθη ,το ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ Ευκαρπιας.

  • Υπάρχουν δυστυχώς και οι φιλοδυτικοί ψηφοφόροι των τριών πρώτων κομμάτων,που είναι οι εντολοδοχοι της Δύσης,η οποία επιτίθεται στην Ρωσία και δεν βάζει ποτέ κυρώσεις στις ΗΠΑ,που έχει πολεμήσει σε άλλες χώρες κι έβγαλε τον κορονοιο.

  • Είναι Απαράδεκτο σήμερα το ….2022 να μην υπάρχει ήρεμος Διάλογος….. καί νά γίνεται Πόλεμος…….Να σταματήσει ο Πόλεμος καί νά καθίσουν Ρωσία καί Αμερική
    να τα βρούνε Ήρεμα !!!!!

    • Χαχαχα… Πλάκα έχεις. Το ζητούμενο είναι ποιος θα είναι ο πλανητάρχης κι εσύ ζητάς νηφαλιοτητα;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.