Έφυγε από τη ζωή, ο Δημήτρης Αξαμίδης, ετών 61, από τη Λευκόβρυση (Γράφει Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος)

7 Μαΐου 2022
22:20

 

Αξαμίδης Δημήτρης, ο φιλότιμος,

 Αναχώρησε σήμερα από τον μάταιο αυτόν κόσμο ο Δημήτρης Αξαμίδης, ετών 61, από τη Λευκόβρυση. Ο Δημήτρης μεγάλωσε ορφανός, αφού ο πατέρας του σκοτώθηκε σε ατύχημα με τρακτέρ, όταν ο ίδιος ήταν ακόμη παιδί. Ο Δημήτρης αποτελούσε την προσωποποίηση της φιλοτιμίας. Δεν υπήρχε περίπτωση να του ζητήσεις κάτι που περνούσε από το χέρι του και να σου το αρνηθεί. Και περνούσαν πολλά από τα χέρια του. Ήταν άνθρωπος που η ποντιακή γλώσσα χαρακτηρίζει με τη λέξη «καματερός». Ό,τι εργαλείο κι αν χαλούσε θα κατέβαλε προσπάθεια να το διορθώσει, χωρίς αντιμισθία. Χαιρόταν να φανεί χρήσιμος στους γείτονες, στους  συγγενείς, στους συγχωριανούς του. Γι αυτό και έχαιρε της εκτίμησης όλων. Περνούσαν γνωστοί και φίλοι από τον δρόμο και τους καλούσε για καφέ ή, αν τύχαινε να ψήνει εκείνη την ώρα θα τους καλούσε για μεζέ. Ήταν άνθρωπος της προσφοράς.

     Το τελευταίο εξάμηνο ταλαιπωρήθηκε αφάνταστα από τη μάστιγα του κορωνοϊού, τον οποίο ξεπέρασε βέβαια, κατέληξε όμως από τις επιπλοκές που του κληροδότησε η ασθένεια αυτή. Στον εξάδελφό του, που τον επισκέφθηκε στο Νοσοκομείο στη Λάρισα είπε: «Θα έρθω και θα ψήσω για όλο το χωριό», επειδή όλο το χωριό συμμετείχε στον πόνο του. Και ήταν από τους καλύτερους ψήστες της περιοχής.

     Είθε ο αναστημένος Κύριος να του χαρίσει την αιώνια ανάπαυση και να παρηγορήσει τη σύζυγο και τα παιδιά του.

Δρ Τσακαλίδης Γεώργιος    

6 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.