I.M.N. Αγίου Νικολάου Κοζάνης: Λιτανεία της Ιεράς εικόνας της Παναγίας της Ζιδανιώτισσας για την 27η επέτειο του σεισμού του 1995, την Παρασκευή 13 Μαΐου

7 Μαΐου 2022
22:35
Τὴν Παρασκευὴ 13 Μαΐου ἀπὸ ταὶς 7:30 ἕως 10:00 π.μ. θὰ τελεσθεῖ Ὄρθρος καὶ Θεῖα Λειτουργία γιὰ τὴν 27η ἐπέτειο τοῦ σεισμοῦ τοῦ 1995. Ἀμέσως μετὰ θὰ ἀκολουθήσει λιτανεία τῆς ἱερᾶς Εἰκόνος τῆς Παναγίας τῆς Ζιδανιώτισσας πέριξ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ καὶ τοῦ Δημαρχιακοῦ Μεγάρου.
Τὸ ἀπόγευμα τῆς Παρασκευῆς 13 Μαΐου στὶς 5:30 μ.μ. θὰ τελεσθεῖ Παράκληση στὴν Θεοτόκο. Καὶ θὰ ἀκολουθήσει ἡ ἀναχώρηση τῆς Ἱερᾶς Εἰκόνος ἀπὸ τὸν Ναό μας καὶ ὁ Ἑσπερινός.
Ἐκ τοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ

10 σχόλια

    • Προστάτεψε και παραπροστατεψε όπως και το θαύμα με τον Άγιο Νικανωρα που εμφανίσθηκε σε ταξιδιώτες να θυμιατιζει και τους είπε πως εύλογω τον τόπο .ου γιατί θα γίνει σεισμός μεγάλος !!! Οι προστασίες τους λοιπόν επέτρεψαν να μη χαθεί ούτε μια ζωή !!! Ορίστε η απάντηση σου ελπίζω και εύχομαι να σε δώσει ο Θεός μετάνοια /!!!

      • Ωρέ,γιατί επέτρεψε να γίνει ο σεισμός ρωτώ κι εσύ απ΄τ΄αλλού μου τα στρίβεις. Τι παντοδύναμος και τι όλος αγάπη είναι ο θεός και αφήνει να γίνονται σεισμοί και τσουνάμια;;;;Άντε ατσίδα μου, να δω αν έλειωσες την Α΄Δημοτικού!

          • Μην τα κλωθεις συνέχεια. Τι παντοδύναμος και τι όλος αγάπη είναι ο θεός και αφήνει να γίνονται σεισμοί και τσουνάμια;;;;Και σκοτώνονται χιλιάδες θύματα;;;Μην κοιτάς μόνο τον κ….. σου, βολεψάκια!

          • Παρά πολλά σπίτια !!! Εκατοντάδες σπίτια έπεσαν !!! Δρόμοι άνοιξαν στα δυο , γέφυρες έπεσαν , ποτάμια φούσκωσαν . Μάλλον σε άλλη χώρα ζεις .

          • Απο την αγαπη του τα επιτρεπει για να μας σωσει αλλα εμεις που να παρουμε χαμπαρι !!! Κοιτα να αλλαξεις μυαλα !!!

  • Σε άλλα μέρη που έχουμε εκατοντάδες και χιλιάδες νεκρούς από σεισμούς,δεν υπάρχουν εικόνες;

  • Η Φύση είναι πιο ισχυρή απ όλους τους θεούς!
    Απ τον φόβο στην παντοδύναμη Φύση γεννήθηκαν οι θεοί και οι θρησκείες!!

  • «Όσο περισσότερο προοδεύει στην πνευματική ζωή ο άνθρωπος, τόσο περισσότερο πνευματοποιείται. Αρχίζει σιγά σιγά να βλέπει παντού το Θεό, την ύπαρξη της δύναμής Του σε όλα τα πράγματα. Βλέπει παντού και πάντα τον εαυτό του να κατοικεί στο Θεό, να εξαρτάται απ’ Αυτόν ακόμα και στα πιο παραμικρά πράγματα.
    Αντίθετα, όσο περισσότερο ο άνθρωπος είναι δοσμένος στο σαρκικό τρόπο ζωής, τόσο περισσότερο σαρκικός γίνεται. Δε βλέπει παντού το Θεό. Δεν Τον βλέπει ούτε και στα πιο θαυμαστά επιτεύγματα της θείας Του δύναμης. Το μόνο που βλέπει παντού είναι σάρκα και ύλη. Στα δικά του μάτια ο Θεός δεν υπάρχει ποτέ και πουθενά. (πρβλ. Ψαλμ. 35: 2)»

    (Άγιος Ιωάννης της Κροστάνδης)

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.