kozan.gr: Eγκρίθηκαν οι περιβαλλοντικοί όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) Δυτικής Μακεδονίας»

11 Μαΐου 2022
06:41

Σύμφωνα με πληροφορίες του kozan.gr, που παρουσιάζει τη συγκεκριμένη εξέλιξη, εγκρίθηκαν, χθες Τρίτη 10/5, με γνωστοποίηση προς τον ΔΕΣΦΑ, οι Περιβαλλοντικοί Όροι για την κατασκευή και λειτουργία του έργου: «Αγωγός Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΑΦΑ) Δυτικής Μακεδονίας.»

Το έργο αφορά στην επέκταση του δικτύου του Εθνικού Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΕΣΜΦΑ) μέσω νέου αγωγού στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Ο εν λόγω αγωγός,  θα ξεκινά από την περιοχή του υφιστάμενου βανοστασίου 2 χλμ. περίπου ανατολικά από τον οικισμό των Τρικάλων, στην Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας και θα καταλήγει βόρεια της πόλης της Πτολεμαΐδας, κοντά στον οικισμό των Κομνηνών, στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης.

Μέσω του νέου αγωγού θα τροφοδοτηθούν με φυσικό αέριο οι παρακάτω πόλεις/περιοχές με την εγκατάσταση των αντίστοιχων υποκλάδων:

Οι πόλεις Έδεσσα και Σκύδρα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω του Μετρητικού/Ρυθμιστικού (Μ/Ρ) σταθμού που χωροθετείται πλησίον του οικισμού Άσπρο.

Οι πόλεις Νάουσα και Βέροια στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσω των Μετρητικών/Ρυθμιστικών (Μ/Ρ) σταθμών που χωροθετούνται αντίστοιχα πλησίον των οικισμών Κοπανός και Πατρίδα.

 Οι πόλεις Φλώρινα, Αμύνταιο, Πτολεμαΐδα και Κοζάνη στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μέσω του Μετρητικού/Ρυθμιστικού (Μ/Ρ) σταθμού που χωροθετείται πλησίον του οικισμού Περδίκκα.

Ο σταθμός Καρδιάς μέσω Μετρητικού (Μ) σταθμού Καρδιάς.

kozan.gr

2 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.