kozan.gr: Προγραμματική Σύμβαση της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης για τη διερεύνηση φθορών που αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια προγενέστερης αυτοψίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

11 Μαΐου 2022
11:55

Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών πρόκειται να συνάψουν Προγραμματική Σύμβαση προκειμένου να χρηματοδοτηθεί έρευνα στο γνωστικό αντικείμενο του Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο των ειδικών θεμάτων που προέκυψαν στα 47 χρόνια κυκλοφορίας της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Σκοπός των ερευνητικών εργασιών είναι η διερεύνηση των φθορών που αναγνωρίστηκαν κατά τη διάρκεια προγενέστερης αυτοψίας στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, που αφορούσε στην εξ επαφής λεπτομερή οπτική επιθεώρηση και δομική αξιολόγηση των εν προβόλω ανοιγμάτων της γέφυρας και η τυχόν δυσμενής επιρροή τους στη δομική αξιοπιστία και ασφάλεια του φορέα. Η συστηματική παρακολούθηση και συντήρηση της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων, επειδή αποτελεί μια ιδιαίτερη κατασκευή, απαιτεί εξειδικευμένες γνώσεις και παρεμβάσεις, για τις οποίες το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης διαθέτει το απαραίτητο επιστημονικό προσωπικό με την απαιτούμενη εμπειρία και τεχνογνωσία για την υλοποίηση των εργασιών που εμπίπτουν στους ερευνητικούς στόχους. Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με βάση το παρόν ερευνητικό πρόγραμμα και τα παραδοτέα που θα προκύψουν από την εκτέλεση αυτού, θα προχωρήσει στη σύνταξη μελέτης αποκατάστασης των αστοχιών της γέφυρας, οι οποίες μπορούν να αντιμετωπισθούν μόνο με εφαρμογή state-of-art μεθοδολογιών (στα πλαίσια των σύγχρονων μεθόδων της τέχνης και της επιστήμης

Η  συγκεκριμένα προγραμματική σύμβαση θα αφορά  εργασίες ερευνητικού σκοπού, για την υποβοήθηση της Διεύθυνσης Τεχνικών
έργων (Έδρας) αναφορικά με τον έλεγχο του σκυροδέματος και χάλυβα οπλισμού της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων. Ο συνολικός προϋπολογισμός που προκύπτει από τις εργασίες και θα αποδοθεί ως αμοιβή στο ΑΠΘ, ανέρχεται στο ποσόν των 37.200 €, χωρίς Φ.Π.Α..

kozan.gr

4 σχόλια

  • Ας ερευνήσουμε λίγο ακόμα αν υπάρχουν φθορές και κίνδυνος κατάρρευσης της γέφυρας.. χρόνος υπάρχει άλλωστε μέχρι την κατάρρευση. Ανίκανοι τοπικοί άρχοντες και φορείς που προσπαθούν να βρουν λύση. Η λύση είναι μόνο μια κύριοι.. δημιουργία νέας σύγχρονης γέφυρας τελεία και παύλα. Όλα τα υπόλοιπα που αναφέρετε είναι για χρυσωνετε το χάπι και να έχουμε να λέμε..

  • Ακόμα “παίζει” με τη γέφυρα και την ασφάλειά της η περιφέρεια.

    Αν έχει κάτι, ας το φτιάξει.

    Αν πρέπει να κάνει συντήρηση ως έχουσα υποχρέωση, ας την κάνει.

    Αν η συντήρηση ανήκει στο υπουργείο υποδομών, ο κ. Κασαπίδης 20 χρόνια Βουλευτής πρέπει να έχει μάθει τα κατατόπια, το κόμμα του κυβερνάει, ας πάει στο αρμόδιο υπουργείο κι ας λύσει το πρόβλημα χθες.

    Φτάνει πια με την τρομολαγνεία της γέφυρας, μας κούρασε!

  • ακομα ενα πυροτεχνημα κασαπιδη ηταν η γεφυρα πριν 3 χρονια και για να μας πεισει οτι το αφηγημα του ηταν σωστο προσπαθει να παρουσιασει το ασπρο ,μαυρο

  • Το θέμα είναι πολύ σοβαρό……. προσέξτε όλοι οι υπεύθυνοι!!!!! Ο περιφερειάρχης το είπε ξεκάθαρα πριν 2,5 χρόνια ότι, η γέφυρα παρουσιάζει σοβαρό πρόβλημα και θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Μετά όμως άλλαξε στάση λέγοντας όχι….. και έτσι.. και αλλιώς….και θα δούμε….και ίσως… και θα θα θα…….(μήπως, λέμε μήπως έγινε κάτι άλλο;;;;; κάποια παρέμβαση;;;) Και όπως γράφετε στο κείμενο πιο πάνω: “η διερεύνηση των φθορών που αναγνωρίστηκαν” κ.λ.π. Αν ου μη γένοιτο, χτυπάμε ξύλο ούτε που θέλουμε να το σκεφτόμαστε…… Άμεσες μελέτες τώρα, όσο για καινούργια;;; μακάρι, αλλά είπαμε εδώ είμαστε Δυτική Μακεδονία.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.