Kozan.gr Τα “πήρε” το Κατερινιώ” με τους ομοπαραταξιακούς Κιοσέ & Γιάτσιο – Υψηλοί τόνοι κι εκνευρισμός από την Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης …με αφορμή την “πονεμένη ιστορία” της ΕΠΤΑΚ ( Βίντεο)

17 Μαΐου 2022
13:32

Ένταση επικράτησε στη σημερινή (17/5) συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας, στη συζήτηση του θέματος για την υποβολή Πρότασης στο ΕΑΠ 2012-2016 για το έργο με τίτλο: «Υλοποίηση δράσεων κοινωφελούς χαρακτήρα κοινωνικής πρόνοιας,τουρισμού και αθλητισμού στην Π.Ε. Κοζάνης (2022 -2023)», ποσού 300.000 € (συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ 24%). Για όσους δε γνωρίζουν η ΕΠΤΑΚ είναι αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία της Π.Ε. Κοζάνης, που σύμφωνα με το καταστατικό ιδρύσεώς της, έχει σκοπό την εκπόνηση και υλοποίηση σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας προγραμμάτων κοινωνικής παρέμβασης κοινωφελούς χαρακτήρα, πολιτισμού, αθλητισμού και τουρισμού, καθώς και την οικονομική συμβολή σε αντίστοιχες δράσεις. Οι περιφερειακοί σύμβουλοι της συμπολίτευσης & πρώην Αντιπεριφερειάρχες, Ι. Γιάτσιος & Ι. Κιοσές εξέφρασαν κάποιες απορίες σε σχέση με το τι δράσεις θα χρηματοδοτηθούν με αυτά τα 300.000 ευρώ αλλά και γενικότερα τι μέλλει γενέσθαι με την ΕΠΤΑΚ καθώς, ως γνωστόν, από το πόρισμα των ορκωτών λογιστών που είχε προκύψει, για τα πεπραγμένα της εταιρείας, την περίοδο 2015 – 2019, είχε διαπιστωθεί μια σειρά παρατυπιών, μερικές, μάλιστα, εκ των οποίων εστάλησαν προς διερεύνηση και στον Εισαγγελέα. Με δεδομένο τα προαναφερόμενα, Γιάτσιος & Κιοσές, ζήτησαν να πληροφορηθούν αναλυτικότερα το τι δαπάνες θα πληρωθούν, καθώς από την εισήγηση της Προέδρου (Κ. Δαδαμόγια), δινόταν η εντύπωση πως αυτά τα 300.000 ευρώ θα χρησιμοποιηθούν για να πληρωθούν νέες δράσεις. Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Κοζάνης & Πρόεδρος της ΕΠΤΑΚ Κ. Δαδαμόγια διευκρίνισε ότι το ποσό αυτό θα χρησιμοποιηθεί για να πληρωθούν παλαιές οφειλές της ΕΠΤΑΚ αλλά και νέες. Στα επίμονα ερωτήματα τόσο του Ι. Κιοσέ όσο και του Ι. Γιάτσιου για το ποιες ακριβώς, ονομαστικά, είναι οι οφειλές αυτές του παρελθόντος και γιατί δεν αναφέρονται αναλυτικά στην εισήγησή της, η Κ. Δαδαμόγια δεν έδωσε ξεκάθαρη απάντηση, λέγοντας, ωστόσο, ότι θα γνωστοποιηθούν μελλοντικά. Αυτές οι αόριστες απαντήσεις οδήγησαν εν τέλει τους Γιάτσιο & Κιοσέ να ψηφίσουν λευκό, με το θέμα να περνά κατά πλειοψηφία, αφού προηγήθηκαν αρκετές στιγμές έντασης κατά τη διάρκεια της συζήτησής του.

Δείτε μερικά χαρακτηριστικά αποσπάσματα που συγκέντρωσε το kozan.gr – Oι τόνοι ανεβαίνουν σιγά – σιγά από το 3:45 μέχρι και το τέλος στο παρακάτω βίντεο:

36 σχόλια

    • Εδώ ψηφίστηκαν μνημόνια χωρίς να διαβάσουν. Ο Κιοσες τι ήθελε. Αναλυτική κατάσταση οφειλών. Απλώς τα βαλαν όλοι με την εισηγήτρια. Γιατί είναι αντιπεριφερειαρχης. Τους έκατσε αυτό.

  • Η ΕΠΤΑΚ είναι μια “πονεμένη” ιστορία πάνω απο 15 χρόνια… Ο κ. Κιοσές την γνωρίζει ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ.. όπως και τι χρωστά η ΕΠΤΑΚ και που τα χρωστάει… τρελίτσα να μην πουλάμε… Επίση και ο κ. Γιάτσος γνωρίζει τουλάχιστον από την προηγούμενη θητεία του τι “εστί” ΕΠΤΑΚ… Τώρα το γιατί αυτές οι αντιδράσεις ;;; άλλο θέμα άλλη ανάλυση … όχι πάντως το δεν ξέρω ή ήξερα … ΑΥΤΑ….

  • Βλεποντας την συνέχεια της δημοσίευσης με την 2η ανάρτηση του kozan.gr καταλήγουμε σε αυτό που είχα γράψει… άλλοι ΟΙ πραγματικοί ΛΟΓΟΙ της αντιπαράθεσης … ο νοών νοείτω !!!

  • Να λειτουργήσει η ΕΠΤΑΚ?Γιατί?και γιατί να την λειτουργήσετε?δούλευα σε αλλη αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία στην Κοζάνη 8 χρονια…το μπάχαλο που επικρατεί είναι απαράδεκτο…παρατημένες εταιρείες εδώ και χρόνια…με οφειλές σε εφορίες εφκα και υπαλλήλους οι οποίοι μπαίνουν με πολιτικά μέσα… σιχάθηκα πραγματικά…ο τοπικός πόρος θα πρέπει να χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη της περιοχής και οχι για οφειλές εταιρειών

    • Ξαναπεστα, όσοι μπαίνουν με βύσμα σε τέτοιες εταιρείες παίρνουν 3-4 φορές τον μισθό των υπαλλήλων και την δουλειά τους(όταν έχουν) την βγάζουν οι υπάλληλοι γιατί έτσι διατάζει ο αιρετός.

      Πάντως επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά οτι αυτή η περιφερειακή αρχή είναι η χειρότερη,ρωτήστε και κανένα υπάλληλο λίγο πριν τη σύνταξη να σας πει αν είδε τέτοιο πράγμα(απ’όλα τα πράγματα).

      • Μα και οι αυτοί οι βισματουχοι αργούν να πληρωθούν,οι περισσότεροι είναι με μπλοκάκι που σημαίνει ότι δεν μπορούν να πληρώσουν ούτε ασφάλεια ούτε εφορία ούτε τίποτα…περιμένουν πότε θα ψηφιστεί το ποσό που ζητάει ο εκάστοτε ΠΡΟΕΔΡΟΣ της εταιρείας από τον Τοπικό Πόρο προκειμένου να πληρωθούν…έτσι λειτουργούν όλες αυτές οι εταιρείες…παρόμοιες ήταν και το ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΒΑΛΚΑΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ το οποίο επί Δάκη ήταν σε εκκαθάριση και δεν ξέρω αν έγινε τελικά..και μια ακόμα εταιρεία στη Νομαρχία..πάλι με τουρισμό έχει να κάνει.. όλες αστικές μη κερδοσκοπικες αλλά πολύ πολύ ζημιογόνες!!!

  • Μία αξιοπρεπέστατη είναι εκεί στο συνδυασμό η κυρία ευφροσύνη Ντιό.κυρία Ευφροσύνη Ντιο είμαι ψηφοφόρους από το Τσοτύλι πώς τους αντέχεις και πώς βλέπεις αυτή την κατάσταση θα έπρεπε να είχες φύγει ήδη με αυτά που γίνονται..Φύγε Κυρία Ευφροσύνη η κ.Δαδαμόγια δεν μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο της.

  • Ευχομαι ειλικρινα ολοι αυτοι γκατζαβελη-σαββοπουλος-κιοσσες-γιατσος-βαβλιαρας να ειναι αντιπαλοι σου στις επομενες εκλογες και θα φας καλα κασαπιδη,κρατα εσυ την δαδαμογια-κοζατσανη-μακρυγιαννη-ντιο-κιανα και θα δεις το αποτελεσμα,δεν σε σωνει τιποτα.Ειναι δυνατον ρε να βγαζεις ικανοτατους για να βαλεις αυτους που σε ολα σε λενε ναι;ειναι απαντησεις αυτες που δινει η δαδαμογια;αληθεια σε τι θεση εκλεχθηκε και την εκανες θεματικη;η κοζατσανη ποσους ψηφους ειχε διαφορα απο τον σαββοπουλο και τον εφαγες;ο κιοσσες ποσους;α ρε ερμε τι σε περιμενει;η γκατζαβελη πρωτη σε ψηφους εκτος;το αδικο ουκ ευλογειται θα στο ειπαν εκει στην εκκλησια που πας,βοηθεια μας.

    • Μήπως συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο??Μήπως οι προηγούμενοι (ικανοτατοι)τον εξέθεσαν τον Κασαπιδη??

      • Για πες μας ρε αυλικε που τον εξεθεσαν;με αποδειξεις ομως,οχι αερολογιες,η γκατζαβελη που τον εξεθεσε;ο κοσμος δεν τρωει κουτοχορτο,δες την διαφορα σε ψηφους απο την δαδαμογια και θα καταλαβεις,αντε με τον καθε αυλικο εδω μεσα,ξερεις ποσους ψηφους πηρε ο σαββοπουλος στην καστορια;μπηκα και ειδα,6700,ξερεις ποσους οι εκλεγμενοι 3;3000 η κοζατσανη,2900 η κυριακιδου,2900 ο μανος και μαντεψε;ποιος δεν εχει ρολο;ο πρωτος που σαρωσε,αν αυτο δεν ειναι εμπαθεια τι ειναι;δες ποσους ψηφους πηρε ο κιοσσες,επιβιωνουν οι οσφυοκαμπτες και οι συνεργατες που ειναι μονο να ανεβαζουν φωτο για λιγα like,τελειωνει ο χρονος σας.

  • Στην εξουσία ο αρχηγός πρέπει να δοκιμάζει όλα τα άτομα. Μέχρι στιγμής η Δαδαμογια ουδέν ατόπημα.

  • Η κ.Ντιό Ευφροσύνη θα είναι η Επόμενη Δήμαρχος στο Βοΐο Σιγά μην κάτσει να ασχοληθεί με όσα γίνονται και Ξανά με την Περιφέρεια.Άλλωστε όλοι την Πιέζουνε να κατέβει Δήμαρχος Προχώρα Κυριά Ντιό.

  • EPIDI POLY LENE GIA ANTARSIA KAI PAREKLISI APO TIN GRAMMI -LATHOS-O ARHIGOS PAREKLINE TIS ARHIKIS TOY GRAMMIS.AYTOS ELEGE GIA EISAGGELEA GIA PLINTIRIA KAI GIA KLISIMO!!!!!

  • Καλά κάνατε κύριοι και το “ψαχνετε”και απαιτείτε ενημέρωση,αλλά να σας θυμίσω στην προμήθεια άλατος για τον αποχιονισμο του οδικού δικτύου της Δυτικής Μακεδονιας, ειπώθηκαν αλλά από την παράταξη σας,όπως ζύγισαμε ένα φορτηγό έπρεπε να ζυγίζουμε ολα;Ή έρχονται νύχτα τα φορτηγά που να τα ζυγισουμε;Διαφάνεια παντού κύριοι!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.