Κοζάνη: Οι κάτοικοι της Καλαμιάς αντιδρούν στη δημιουργία φωτοβολταϊκών (Βίντεο)

19 Μαΐου 2022
04:03

 

Αναστάτωση επικρατεί στην τοπική κοινότητα Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης με τους κατοίκους να αντιδρούν στην δημιουργία ενός ακόμα φωτοβολταϊκού πάρκου στην περιοχή που θα γειτνιάζει με τις αυλές των σπιτιών τους. Οι κάτοικοι της Καλαμιάς επέλεξαν να διαμαρτυρηθούν φυτεύοντας δέντρα στην πλαγιά του βουνού που εκτείνεται το χωριό τους όπου και θα εγκατασταθούν τα πάνελ που θα καλύψουν έκταση 520 στρεμμάτων.

Με πανό διαμαρτυρίας στα χέρια μικροί και μεγάλοι προχώρησαν προς τα σημεία της δεντροφύτευσης διατρανώνοντας το αίτημά τους να μείνουν ελεύθερα τα βουνά τους αλλά και να διαφυλάξουν τον ελληνικό κέδρο το σπάνιο είδος δέντρου που είναι προς εξαφάνιση και φύεται στον τόπο τους.

“Φυτεύουμε δέντρα και όχι φωτοβολταϊκά”, με αυτό το σύνθημα οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας Καλαμιάς του Δήμου Κοζάνης λένε όχι στην νέα επένδυση που ξεκινά τον επόμενο μήνα μία ανάσα από τα σπίτια τους.

Μαζί τους και οι κάτοικοι όμορων χωριών, πρόεδροι, κτηνοτρόφοι και αγρότες, με το ίδιο αίτημα, λένε ναι στην πράσινη ανάπτυξη όχι όμως, άναρχα και κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Οι εργασίες πάντως για την δημιουργία του φωτοβολταϊκού πάρκου, στην Καλαμιά Κοζάνης, ξεκινούν το επόμενο μήνα, και η έκκληση να αποσυρθεί η εταιρεία, παραμένει ζητούμενο.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ3

17 σχόλια

  • Έχουν γεμίσει τον τόπο λαμπογυαλο και μάλιστα σε ευφορες εκτάσεις. Αν αυτό λέγεται πράσινη ανάπτυξη τι να πω.; φάτε γυαλί μεθαύριο…

    • Λογικό να έχουμε ακριβό ρεύμα με την πιο επικινδυνη και καταστροφική κυβερνηση που εχουμε απο την μεταπολιτευση κι εδω και με εναν ανεκδιήγητο τυπο που δεν εχει μαθει τιποτα αλλο να κανει εκτος απ το να τρωει κρατικο χρημα απ τα δημοσια ταμεια…και να ταιζει σανο για δηθεν εξυπνα μετρα θα πληρωνουμε ακομη ακριβο ρευμα
      εσεις οι νουδουληδες φατε τον σανο σας οτι δηθεν φταιει μονο ο πολεμος – αλλη δικαιολογια βρηκατε παλι για να καλυψετε τον ημιπαραφρονα κλοουν.

  • Το έχουν τερματιση στο βομο του χρήματος τεραστια ευθύνη απο την τριαδρια του δημου οι οποιοι έχουν και μερίδια μην τι ξέχναμε έρχονται εκλογες!!!

  • ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΡΘΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΕΡΓΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΑΝΔΡΙΑ ΑΕ ΑΥΤΟΙ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΑΡΧΙΤΕΜΠΕΛΗΔΕΣ!!!

  • Οποιος θελει καθρεφτακια να τα παρει σπιτι του!
    Αμα θελει ο κλοουν της Παρνηθας και τα ιδιωτικα αφεντικα του που τους κανει τεμεναδες μην πω και τι αλλο… για να α κερδισει δεν θα σας το κανουμε τοσο ευκολο. Αρκετα εφαγε 3 χρονια τωρα στην υγεια των κοροιδου (λαος) μαζευτείτε μην σας μαζεψει ο λαουτζικος διαφορετικα και θα μιλατε υστερα παλι για δηθεν αριστερες βιες και τριχες κατσαρες.

    • Να δεις τι καταστροφή έρχεται σύντομα για το κόμμα σου ψεκοζαιε . Ετοιμάσου να φας πίτσα σπέσιαλ το βράδυ των εκλογών .

  • Στα βουνα της Αττικης και της Θεσσαλονικης ποσα φωτοβολταικα και Ανεμογεννητριες τοποθετηθηκαν μπορουν να μας πουν;. (Πχ. Παρνηθα η Σειχ Σου)

  • Απευθυνθείτε ομαδικά και σε κάποιον δικηγόρο με εμπειρία σε επίλυση διαφορών πολιτων-κρατους μήπως μπορέσει να βγάλει καμμιά άκρη…ίσως αν γίνουν μαζικές προσφυγές απ’ όλες τις περιοχές κάπως να μαζευτεί η κατάσταση (νομικά σίγουρα έχουν προβλέψει να είναι καλυμμένοι, η μαζική αντίδραση/προσφυγή ίσως φέρει αποτέλεσμα..)

  • Αν θέλουν οι κυβερνώντες να βοηθήσουν τον κόσμο με φθηνή ενέργεια με τις ΑΠΕ , να επιδοτήσουν για φωτοβολταϊκά στα κτίσματα στις πόλεις και στα χωριά , όπως γίνεται στη Γερμανία και σ άλλες χώρες , έτσι ώστε ο κάθε πολίτης να μπορεί να γίνει παραγωγός και καταναλωτής ενέργειας:
    Αλλά είναι ολοφάνερο ότι η κυβέρνηση προωθεί τα συμφέροντα γερμανικών εταιριών μαζί με τους Μιτιληναιους Αλαφούζου κλπ κερδοσκόπους:

  • Τα φωτοβολταικά σας πειράζουν αλλά η καταστροφή που έχει κάνει η ΔΕΗ σε ολο το νομό και η βρομια και η τέφρα που αναπνέουμε δε σας πειράζει;Και για να μη γράφετε οτι ναναι μαθετε πρώτα ποσο κοστίζει το ρεύμα απο ΑΠΕ και μετά πιάστε πληκτρολόγιο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.