Η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών σχετικά με τις εκλογές για ΔΣ στο ΣΕΠΕ Κοζάνης και αντιπροσώπους στη 91η ΓΣ της ΔΟΕ

19 Μαΐου 2022
18:02

 

Στην τακτική συνεδρίαση του ΣΕΠΕ Κοζάνης, τη Δευτέρα 16 Μαΐου, οι παρατάξεις ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ που έχουν την πλειοψηφία, ψήφισαν τη διεξαγωγή εκλογών όχι μόνο δια ζώσης αλλά και μέσω ηλεκτρονικής ψηφοφορίας, με το επιχείρημα πως δήθεν αυτό θα βοηθήσει στη μαζικότητα, αλλά και να είμαστε νόμιμοι. Παράλληλα αρνήθηκαν να μπει κάλπη στα Σέρβια και στη Σιάτιστα, δυσκολεύοντας έτσι τους συναδέλφους που επιθυμούν να ψηφίσουν δια ζώσης.

Η στάση των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΔΗΣΥ δεν είναι τυχαία. Δεν αποτελεί φόβο ή άγνοια. Κάνουν πολιτική επιλογή! Επιδιώκουν να επιβάλουν τις απαξιωμένες ηλεκτρονικές εκλογές με ψέματα και εκβιασμούς!

Μετά τη στάση που κράτησαν στο θέμα της «αξιολόγησης», οι πλειοψηφίες στη ΔΟΕ και οι αντίστοιχες παρατάξεις σε αρκετά σωματεία, αδειάζουν ξανά το 95% των συναδέλφων που περήφανα υπεράσπισε τις δια ζώσης διαδικασίες των Σωματείων και τάχθηκαν απέναντι στις ψευδοεκλογές για την ανάδειξη των αιρετών το 2020.

Πάνω από 600 πρωτοβάθμια σωματεία σε μεγάλες Ομοσπονδίες του Δημοσίου (ΠΟΕ – ΟΤΑ, ΠΟΕΔΗΝ, ΟΕΝΓΕ, ΟΣΥΑΠΕ κ.ά.) έχουν πραγματοποιήσει δια ζώσης εκλογές, χωρίς «ηλεκτρονική κάλπη» και δεν είχαν πρόβλημα ούτε με την νομιμοποίησή τους ούτε με τις τράπεζες. Συνέδρια Ομοσπονδιών, όπως της ΠΟΕ – ΟΤΑ, της ΟΣΥΑΠΕ και της ΟΕΝΓΕ, πραγματοποιήθηκαν τις προηγούμενες μέρες χωρίς την εφαρμογή του ν. Χατζηδάκη, χωρίς «ηλεκτρονικές κάλπες» και χωρίς εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ και συνεχίζουν να υπάρχουν κανονικά, να μη μπαίνει κανένα ζήτημα νομιμοποίησής τους κ.λπ. Μάλιστα, οι δια ζώσης διαδικασίες του συνεδρίου της ΠΟΕ – ΟΤΑ έγιναν παρουσία της νομικής συμβούλου της ΔΟΕ, που τυγχάνει να συνεργάζεται και με την ΠΟΕ – ΟΤΑ.

Πρόσφατα η ΠΟΕ – ΟΤΑ από το δημόσιο και η Ομοσπονδία Οικοδόμων από τον ιδιωτικό τομέα κατάφεραν να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας χωρίς καν να παραδώσουν στοιχεία στο Ηλεκτρονικό Μητρώο (ΓΕΜΗΣΟΕ).

Στις εκλογές των σωματείων χρειάζεται να αποδυναμωθούν αυτές οι ηγεσίες. Χρειάζεται να χτίσουμε Σωματεία και Ομοσπονδία αντάξια των αναγκών του κλάδου μας !

Η υπονόμευση των ζωντανών διαδικασιών και η απομαζικοποίηση των Σωματείων δε θα περάσουν! Ψηφίζουμε μαζικά και αποκλειστικά δια ζώσης !

ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ!

Ένα σχόλιο

  • Τα έμαθαν καλά τα πράγματα από την ΓΣΣΕΕ και το εργατικό κέντρο Κοζάνης, ειναι μανουλες στις αλχημείες

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.