Επενδυτικές ευκαιρίες της μεταλιγνιτικής εποχής – H παρουσίαση του Αντιπεριφερειάρχη Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης

26 Μαΐου 2022
15:00

 

Με μία εκτενή αναφορά στους Αναπτυξιακούς Νόμους και στο Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης ο Αντιπεριφερειάρχης Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης Γρηγόρης Τσιούμαρης παρουσίασε τις μέχρι σήμερα ενέργειες που έχουν γίνει από τον Σεπτέμβριο του 2019 (απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την  αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στις λιγνιτικές περιοχές της χώρας έως το 2028) από πλευράς Ε.Ε., Κυβέρνησης και Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην χθεσινή ημερίδα – ανοιχτή εκδήλωση «Νέος αναπτυξιακός νόμος και επενδυτικές ευκαιρίες στη Δυτική Μακεδονία» παρουσία του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Σταύρου Καλαφάτη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη και πλήθος εκπροσώπων των παραγωγικών και αναπτυξιακών φορέων.

Συγκεκριμένα ο κ. Τσιούμαρης αναφέρθηκε στα εξής:

Α. ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΚΑΙΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΜΕΤΑΒΑΣΗΣ (Σ.Δ.Α.Μ.)

  • Ειδικό Μεταβατικό Πρόγραμμα 2020-2023 Δ.Α.Μ.
  • Πρόγραμμα Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027(Π.Δ.Α.Μ.)

Β. ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ:

  • «Στρατηγικές επενδύσεις και βελτίωση του επενδυτικού περιβάλλοντος μέσω της επιτάχυνσης διαδικασιών στις ιδιωτικές και στρατηγικές επενδύσεις» Ν. 4864/2021
  • «Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση και ρύθμιση ειδικότερων ζητημάτων απολιγνιτοποίησης» Ν. 4872/2021 ( Ε.Υ.Δ.Α.Μ. & ΜΕΤΑΒΑΣΗ Α.Ε.)
  • «Αναπτυξιακός Νόμος – Ελλάδα Ισχυρή Ανάπτυξη» Ν.4887/2022

Γ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΑ ΠΑΡΚΑ

Δ. ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Η παρουσίαση.

14 σχόλια

  • Οι ευκαιρίες που προσφέρει η δίκαιη (άκου όνομα) αναπτυξιακή μετάβαση είναι:

    Σερβιτόρος σεζόν σε νησί με τις γνωστές συνθήκες εργασίας.

    Σε ελληνικό εστιατόριο της Γερμανίας σαν λάντζα, σέρβις, σαλάτες, πιάτα, βοηθός μάγειρα και διαμονή χωρίς χαρτιά παράνομα.

    Πλύσιμο μια φορά τον χρόνο στα καθρεφτάκια που φύτεψαν στα χωράφια με κανένα 40αρι μεροκάματο.

    Εμείς θα φύγουμε γιατί έτσι επέλεξε ο Μητσοτάκης και τον στήριξαν οι ντόπιοι ηγεμόνες αλλά προτού φύγουμε θα ψηφίσουμε έστω μια φορά.

    • Ενω οταν υπηρχε η δεη ημασταν ολοι πλουσιοι στον νομο κοζανης,δεν ξεραμε που να πρωτοξοδεψουμε τα λεφτα μας,επισης στα οχταμηνα δεν εμπαιναν οι ιδιοι και οι ιδιοι αλλα υπηρχε δικαιοσυνη και σε καθε οχταμηνο εμπαιναν διαφορετικοι!!! Δεν βαρεθηκατε να κανετε τους προφητες-καταστροφολογους εκει στον τσιριζα? Τωρα πλεον η δεη ειναι μια ιδιωτικη επιχειρηση και δεν θα κανει ο καθενας οτι γουσταρει τωρα θα δειτε τι θα πει ιδιωτικος τομεας!!!

      • Το 80 με 90% των επιχειρήσεων στις Κοζάνη, Πτολεμαΐδα,Φλώρινα ζούσαν με τα λεφτά της ΔΕΗ, από τους μόνιμους,τους εποχικούς,τα υλικά που έπαιρναν από την τοπική αγορά, από τον τοπικό πόρο που λάμβαναν οι ΟΤΑ μας.Που να το πιάσεις και που να το αφήσεις.

        • Οι δεητζηδες ηταν οι καλυτεροι πελατες των στοκατζιδικων της θεσσαλονικης,ρωτηστε καποιον ντοπιο επιχειρηματια για να σας πουν τι σκληρα παζαρια κανανε στις αγορες τους!!! Τα ψεματα τελειωσαν τα προκλητικα προνομια τους ανηκουν στο παρελθον ολα τα ωραια καποτε τελειωνουν!!!!!!!

      • Ο/Η Να χαρείς το καλοκαιράκι γιατι το φθινόπωρο προβλεπεται ζοφερο για τον συρφετο σας! λέει:

        Ψιτ..κυριε καλοκαιρακια?
        Αυτο που λες δεν αναιρει το γεγονος οτι καλως η κακως σαρεσει δεν σαρεσει η περιοχη κατα ενα 70-80% κινουνταν στην τοπικη αγορα λογω ΔΕΗ. Αυτο οσο κι αν προσπαθειτε με ψεματα και αερολογιες να το αλλαξετε δεν θα αλλαξει ποτε. Δεν ειχαμε εδω κατι αλλο ωστε να λεμε αα οκ ειχαμε κι αυτο…και αφηναν λεφτα οι ανθρωποι. Οσον αφορα για τα 8μηνα αν ηθελες να μπεις κι εσυ και δεν μπορεσες να πηγαινες να βγαλεις ενα χαρτι 2-3 χρονια και μια αδεια εξασκησεως να περνουσες αν τοσο πολυ το ζορι σου ηταν τα 8μηνα οπως γραφεις. Δεν στο απαγορεψε κανεις…το οτι θελει βυσμα αυτο δεν ειναι μονο στην ”κακια” ΔΕΗ που κραζεις κυριε καλοκαιρακια μου ναι? Παντου η τουλαχιστον στις περισσοτερες δουλειες το χρειαζεσαι. Αλλα πολλοι απο σας ομως που κραζετε δεν ειχατε ουτε τα προσοντα ουτε και τα πτυχια για να μπειτε στη ΔΕΗ συνεπως μη μας λες τωρα βλακειες οτι δηθεν σου φταινε τα 8μηνα.

        Ναι η ΔΕΗ ειναι ιδιωτικη για να εχει το 17& η κορη του Μητσοτακη του μεγιστου καταστροφεα της χωρας μας για να κανει οτι γουσταρει το μεγαλο σοι της διαπλοκης. Ευτυχως οταν με το καλο πεσετε αυτο θα αλλαξει αρδην και το Δ θα ξανα ερθει.
        Καταστρεψατε και τον ιδιωτικο τομεα που τοσο αποζητατε και τον νομιζετε για παραδεισο και κραζετε το κακο δημοσιο που στο τελος αυτο θα σας θρεψει εστω και για λιγο.

  • Λίγη τσίπα,λίγη αλήθεια,λίγη πολιτική αξιοπρέπεια;
    …Προγρ.Δικαιης Ανάπτυξη.Μεταβασης 2021-2027…
    Και όλο αυτό το Δίκαιο Ψέμα μέχρι…μέχρι να εκπνεύσει το 2027!!!!
    Και μετά;πάλι ο Σίσυφος την ανηφόρα της ψευτιάς και μπουρδολογιας

  • Ας βγουν να πουν οτι μ αυτο το πρόγραμμα προσλαμβάνουν καποιους και διώχνουν κάποιους άλλους! Χειρότερη βλακεία δεν υπάρχει! Η μετάβαση δεν είναι κουπόνια για ρωτήστε και δειτε αυτοί που προσλαμβάνουν απο το πρόγραμμα αν εχουν συγχρόνως απολύσεις!

  • Μια παρουσίαση επι χάρτου, εντελώς εκτός πραγματικότητας και καμία σχέση με την οικονομική κατάσταση του ιδιωτικού τομέα στη Δυτική Μακεδονία!

  • ακου εδω ονομα που εδωσαν οι δεξιουληδες του καταστροφικου συρφετου….δικαιη αναπτυξιακη μεταβαση…. χαχαχαχα
    9 στις 10 επειχηρησεις εκλεισαν χαρις τα εξυπνα μετρα τους
    ο κοσμακις πλεον μεταναστευει σε αλλη γη σε αλλα μερη
    η περιοχη καταντησε κρανιου τοπος , και οι δεξιουληδες ονειρευονται αυτοκινητακια ποδηλατα κοτουλες και κηπακους…
    γελανε και τα αμμοχαλικα – με λιγη καλη διαθεση – με δαυτους που μπλεξαμε…!!!

    Τσιουμαρη αντε ξανα πισω στο ψαλτηρι σου αποδειχτηκες πιο λιγος και απο τον Κασαπιδακο. Τα ιδια και τα ιδια μας κουρασες , και ως δημαρχος Πτολεμαιδας τα ιδια εκανες γι αυτο και η Εορδαια σε πηγε στο χρονοντουλαπο.

  • Ωραία λόγια και μεγάλα.
    Μερικά ερωτήματα:
    1. Για ποιούς δημιουργούνται επιχειρηματικές ευκαιρίες; Για τους λίγους και δυνατούς μήπως; (μεγαλοβιομηχανους)
    2. Πόσες νέες θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν; Με τι μισθό; 713€ ;;;
    3. Πώς θα αναπτυχθεί η περιοχή με τα περίφημα προγράμματα; Δεν είναι καν ξεκάθαρο τι θέλει να κάνει ο πρωθυπουργος και η κυβέρνηση του. (ή μήπως είναι ξεκάθαρο στο να βοηθήσει τους φίλους του εφοπλιστές;;;)

  • Όλοι οι νέοι έχουν φύγει για ποιες επενδύσεις μιλάτε κύριε… είστε μεγάλος ύπνος. Ποιος θα επενδύσει σε μια πόλη η οποία έχει κατοίκους κάτω των 18 και μετά πάμε άνω τον 50… Και όσοι μένουν εδώ παίρνουν 600€ και λένε και ευχαριστώ… Ουστ ρεζια αποτυχία στο 100% είστε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.