Γ. Αδαμίδης: “Οριστικό τέλος για τον λιγνίτη (και τις λιγνιτοφόρες περιοχές) μετά το 2025”

29 Μαΐου 2022
14:15
Τελικά ψηφίστηκε ο νέος κλιματικός νόμος και η κατάργηση της χρήσης ορυκτών καυσίμων στην ηλεκτροπαραγωγή. Και βέβαια δεν έχει προηγούμενο η κοροϊδία και εμπαιγμός που έχουμε υποστεί τους τελευταίους μήνες από την πιο ταξική κυβέρνηση της μεταπολεμικής πολιτικής ιστορίας. Χλευασμός και ειρωνεία όχι από κανέναν τυχαίο βουλευτή ή υπουργό της Κυβέρνησης αλλά από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό.
Ο οποίος αφού μας παραμύθιασε καλά-καλά από την Κοζάνη μιλώντας για αύξηση της παραγωγής λιγνίτη για να ισορροπήσει η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος ψήφισε τελικά το άρθρο 11 ως είχε από την αρχή.
Αν λοιπόν την 31η Δεκεμβρίου του 2025 είναι Κυβέρνηση η ΝΔ έχει κανένας καμιά αμφιβολία ότι ο ΥΠ.ΕΝ. δεν θα επισπεύσει την καταληκτική ημερομηνία της παρ. 1 (31-12-2028) και δεν θα απαγορεύσει την παραγωγή ενέργειας από ΣΤΕΡΕΑ ορυκτά καύσιμα στο τέλος του 2025; Δεν νομίζω να υπάρχει κανείς.
Σχετικά με την Πτολεμαΐδα V η εξαπάτηση και η παραπλάνηση συνεχίζεται. Αφού κόστισε στον ελληνικό λαό δύο δισεκατομμύρια και είναι ικανή να κρατήσει με τη λειτουργία της για τα επόμενα 20 χρόνια τις τιμές του ηλεκτρικού ρεύματος χαμηλά η μονάδα αυτή με Ν.Δ. και Μητσοτάκη – Στάσση αναδεικνύεται σε παγκόσμια πρωτοτυπία. Αφού πρώτα πέρασε στα χέρια των μετόχων της ιδιωτικής ΔΕΗ είναι η μοναδική παραγωγική μονάδα που ξέρουμε πότε θα κλείσει χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα λειτουργήσει.
Τώρα πια το γνωρίζουν και οι πέτρες ότι οι χορηγοί αυτής της Κυβέρνησης αδιαφορούν για την αδυναμία της πλειονότητας του λαού μας να ανταποκριθεί στα κόστη που οι ίδιοι καθόρισαν για το ηλεκτρικό ρεύμα με τις πλάτες της Κυβέρνησης. Και δεν πρέπει κανείς να ξεχνάει πως τα ψίχουλα της επιδοτούμενης κατανάλωσης που θα μοιραστούν είναι οι φόροι μας που ουσιαστικά καταλήγουν στο καρτέλ του φυσικού αερίου επιδοτώντας το για να κρατάει ψηλά την τιμή του ρεύματος ενώ αυτή μπορεί να μειωθεί με τους λιγνίτες.
Δεν περιμέναμε και κάτι άλλο. Τα συμφέροντα της οικονομικής ελίτ υπηρετούσε, τα συμφέροντα των ολιγαρχων υπηρετεί.

42 σχόλια

  • Γιώργο οι Καραλευτερης Φωτόπουλος πια συμφέροντα εξυπηρετούν και από λιγνιτομάχοι προέκυψαν σύμβουλοι απολιγνιτοποίησης; Τα της οικείας σου να μας πεις, άσε τα της κυβέρνησης.

      • Ας απαντήσει αυτός και αν δεν καταλάβω θα φέρω την απάντηση σε εσένα να μου την εξηγήσεις εσύ. Του σπιτιού του να μας πει. Του σπιτιού του Κυριάκου τα ξέρουμε.

        • Τζάμπα ο κοπος Πάλι δεν θα καταλάβεις απο που και ως που του σπιτιού του ο Καραλευτερης

          • Η ΓΕΝΟΠ είναι το σπίτι του Γιωρίκα. Σε αυτήν δεν είναι κι ο Καραλευτέρης; Και ο Σπάρτακος ίδιο σπίτι τους δεν είναι;
            Όσο δεν κάνει τον κόπο πάντως και τα δέντρα καταλαβαίνουν

  • Γιώργο μέχρι τότε ο θεός να βάλει το χέρι του να μην έχουμε βλαχοδεξιά και τον αλλο τον ολιστικο με τα 38 ακινητα που τα βλεπει και σφαιρικα χαχαχαχα και ολα καλα θα πανε. θα ξανα σηκωσουμε κεφάλι μετά απο αυτή την μαυρίλα και την κατάντια που ζήσαμε μέσα στην δική τους τετραετία φτάνει να μην ξανα εκλεγούν.

    • Ενω εσυ μαθητακι του κουλακου εφαγες το παραμυθακι οτι μεσα σε 1-2 χρονια θα μπορουσες να πας απ την μια στιγμη στην αλλη απο τον λιγνιτη στο φυσικο αεριο να τα κλεισεις ολα και να μην τρεξεις τιποτα ολα καλα ολα ανθηρα και μπεε και μπεεε εκει στον μπλε συρφετο ολα τα εχουμε κανει τελεια ειμαστε σωτηρες Μωυσηδες σας σωσαμε και ολα καλα? Κατα τα αλλα ο Αδαμιδης σας ενοχλει που σας λεει τα ξεφτιλικια σας!

        • Τώρα εσύ πλήρωσε λογαριασμό 1200 ευρώ και να λες ευτυχώς δεν φαλήτισε η ΔΕΗ και τα μπόνους να παίρνει ο Στάσσης…..μα καλά με τι μυαλά μεγαλώνετε παιδιά εσείς δεξιοί σανοφάγοι

        • Βρε ουφο…επι 4 χρονια με Συριζα δεν αυξηθηκε ουτε μισο σεντ το ρευμα και ειχαμε και μνημονια ΔΝΤουληδες και σια απο πανω μας…
          τωρα τι ρευμα πληρωνεις? 3 και 4 φορες επανω γιατι ετσι ηθελε ο Ζηκος της Παρνηθας που απεμπολησε το Δ απ την Δ-ΕΗ για να το δωσει το 17% στη κορη του.
          Φαε τον σανο της βλαχοδεξιας τωρα και πληρωνε τις βιλες του Σταση και των golden boy θυμα!

  • Παρτετο αποφαση λιγνιτης τελος,ειμαστε στο 2022 και ζουμε σε μια χωρα που εχει αφθονο ηλιο,θαλασσα και αερα!!! Μπραβο στην κυβερνηση επιτελους θα στραφουμε στις ΑΠΕ κατι που εχει κανει ολοκληρος κοσμος εδω και χρονια!!!

    • Αδιάβαστος ή ονειροπόλος εισαι; Παρέ οποιο θέλεις απο τα δύο, εκτος πραγματικότητας εισαι σίγουρα! Προσοχή, στις εκλογές δεν χρειάζεται να πας, κάτσε σπίτι καλύτερα.

    • Ο/Η Επιτέλους τέλος η βλαχοδεξια με τις καταστροφικές της αποφασεις που ισοπεδωσε τον κοσμο! λέει:

      Περιμενουμε να μας αναπτυξετε το σοβαρο σας σχεδιο που εχετε για να πουμε οντως τελος στον λιγνιτη..
      σου χω νεα… δεν τα μαθες τα μαντατα?
      η κυβερνηση παρωδια που υποστηριζεις που εχει διαλυσει μεσα σε 3 χρονια τα παντα… απο κει που ελεγε γεματη περηφανια το 2019 οτι τα κλεινουμε ολα και μεσα σε 1-2 χρονια θα φερουμε φυσικο αεριο εκανε κωλοτουμπα (και σε αυτο!) και τωρα πια λεει δεν κλεινει τιποτα και ο λιγνιτης θα υπαρχει μεχρι το 2028 τουλαχιστον. Κατι δηλαδη που λεγαμε οοοολοι μας η πλειοψηφια δηλαδη απ το 2020 οτι ουτε σχεδιο εχετε ουτε γινεται απ την μια στιγμη στην αλλη μεσα σε 1-2 χρονια να κανεις ενα τοσο μεγαλο βημα.

      Πηγαινε να ενημερωθεις καλυτερα για τις δηλωσεις και τις κινησεις του συρφετου σου και μετα ελα τον Σεπτεμβριο να μας τα ξαναπεις…αν υποθεσουμε οτι μεχρι τοτε θα ειστε ακομα κυβερνηση. Επισης αν εσυ και αλλοι 5-10 γραφικοι Μητσοτακικοι γουσταρετε να πληρωνετε αδρα το ρευμα και να κανετε μπεεεε και μπεεε εχουμε καλη κυβερνηση – στο μπλε συννεφακι σας που ζειτε – με γεια σας με χαρα σας , η πλειοψηφια του κοσμου παντως δεν της αρεσει και θα πληρωθει ο λογαριασμος αδρα την ημερα της καλπης μαζι με ολα τα υπολοιπα απο οσα εχετε κανει και υποφερει ο κοσμος. Αντε τωρα στο μπαλκονι να ριξεις κανα παλαμακι στον Ζηκο της Παρνηθας!

      • Ο μόνος γραφικός εδώ και δυόμιση χρόνια μέσα από τα σχόλια του kozan.gr είσαι εσυ και κανένας άλλος .

        • Ο/Η Αν εγω ειμαι γραφικος εσυ εισαι καλοβολεμενο τρολακι αντε γεια! λέει:

          Εγω ειμαι γραφικος…αλλα εσυ δεν βλεπω να απαντας με επειχηρηματα σε οσα γραφω
          και επιδιδεσαι για μια ακομη φορα στο κρεσεντο ανοησιας αφου δεν εχουμε επειχηρηματα ας βρισουμε.
          Ρε δεξιονταμαρα μη πω τιποτα χειροτερο… την χαρη δεν θα την κανω σε κανεναν να σταματησω να γραφω την γνωμη μου και την αποψη μου εδω μεσα επειδη 2-3 τρολ με διαφορετικα ονοματα ενοχλουνται και θελουν να βλεπουν σχολια που να χαιδευουν τα αυτακια στην κυβερνηση παρωδια. Το πιασες?
          Οποιος ενοχλειται να μην μου απανταει , 2,5 χρονια τωρα αυτα σας λεω και δεν λετε να βαλετε μυαλο.

      • Αλήθεια ρε φιλαράκι, δεν κουράστηκες να γράφεις καθημερινά τα ίδια και τα ίδια ?
        Επίσης επειδή οι πιθανότητες είναι αρκετές να ξανακερδίσει ο Μητσοτάκης τις επόμενες εκλογές , τι σκέφτεσαι να κανείς αν συμβεί αυτό ? Θα συνεχίσεις τον ανένδοτο αγώνα ή θα μεταναστεύσεις ?

        • Ο/Η Εσεις να δεις πως εχετε κουρασει γι αυτο στις εκλογες καλυτερα κατσε σπιτι μη πας και υποφερουμε παλι λέει:

          Αληθεια ρε φιλαρακι εσυ δεν κουραστηκες 3 χρονια τωρα να θεωρεις τον πιο επικινδυνο και αποτυχημενο τυπο που μας ισοπεδωσε σε ολα τα επιπεδα ως τον καλυτερο πρωθυπουργο?

          Απο που προκυπτει ρε χαβαλε οτι θα τις ξανακερδισει ο Μητσοτακης σου τις εκλογες? Η Λιστα Πετσα και τα μανταλακια στα περιπτερα το λενε? Αχαχαχα…η μηπως τα καλοταιζμενα ΜΜΕ της Αθηνας?
          Εδω τον ετοιμαζουν τον Ζηκο σας απο οτι ακουω για γενικο γραμματεα του ΝΑΤΟ να τον κανουν..και εσυ ελπιζεις οτι θα επανεκλεγει ο ανυπαρκτος με ποιο αφηγημα? Με τα κορονοεπιδοματα που μοιρασε στις καραντινες η με τα τσιτατα η φθηνοτερη ενεργεια ειναι αυτη που δεν καταναλωνεται και να βλεπουμε την ζωη ολιστικα?
          Ελα τωρα ουτε εσυ ο ιδιος δεν το πιστευεις αυτο , απλα θες να μου πας κοντρα.

    • εσύ επιτέλους τέλους άναψε τα κεριά το βράδυ μην ξεχαστείς και σου έρθει κανένας λογαριασμός στα ύψη και βάλεις τα κλάμματα

  • Μεγαλο λαθος της κυβερνησης να δοθει παραταση στους λιγνιτες μεχρι το `25.Αμεσα η μαλλον χθες επρεπε να σταματησουν για να δουμε ασπρη μερα και καθαρο αερα, αλλα και να απαλλαγουμε απο τους υψηλομισθους, που ανεβαζουν το κοστος ζωης σ`αυτην την περιοχη.

    • Το κόστος ζωής το ανεβάζει το αφεντικό σου που σε βάζει να γράφεις τα non paper του Μαξίμου και το κακό είναι ότι πληρώνεσαι από όλους μας για να το κάνεις αυτό.

      • Σε παραδεχομαι.Ετσι ακριβως ειναι.Πληρωνομαι γιαυτο που γραφω κι ας ειμαι φτωχος ακομα και εξαιτιας σου τρωω εντοσθια κοτας και φτερουγες για να νοστιμησω το ρυζι και τα μακαρονια που μου δινει το Κ.Π. Υ.Γ.Αν θελεις σου γραφω και το ονομα μου.Πλουσιε.

    • Καλα…μαζεψε πρωτα κανενα σκουπιδι απο κατω και καμια γοπα…μαθε να πετας τα σκουπιδια στον καδο και οχι εξω σαν γνησιος ελληνουτσος…
      και μετα σε πιανει και το περιβαλοντολογικο σου για τον καθαρο αερα της ”κακιας” Δεη του ”κακου” λιγνιτη που 60 χρονια τωρα απολαμβανεις το ζεστο σου το νερακι και το ρευμα σου για να ερχεσαι εδω σημερα και να μας λες τις μπαρουφες των δεξιουληδων!

  • Στις επόμενες εκλογές το δίλημμα στη Δυτική Μακεδονία θα είναι Μητσοτάκης και καμένη γη ή Τσίπρας και παράταση του λιγνίτη μέχρι οι ΑΠΕ να μπορούν να τροφοδοτούν ομαλά τη χώρα. Μέχρι να γίνουν όμως οι ύαινες του φυσικού αερίου θα έχουν ξεθεμελιώαει όλους τους ΑΗΣ και δεν ξέρω πως θα ξαναλειτουργήσει ο λιγνίτης. Όσο για τα τρολ που παρουσιάζουν τη Δυτική Μακεδονία κατά του λιγνίτη δεν θα πιστεύουν αυτά που θα ακούν και θα βλέπουν το βράδυ των εκλογών.

    • Μπράβο Παύλο !!! Για ακόμα μια φορά έκανες μια βαθυστόχαστη Συριζαιοικη ανάλυση . Επειδή είσαι Ζαιος μπορείς να μας δώσεις έναν χρονικό ορίζοντα .

      • Ο/Η Οι μερες αφθονιες σας δεξιουληδες τελειωνουν με γοργους ρυθμους ξυπνατε! λέει:

        Για δωσε μας εσυ την δικη σου νουδουλικη αναλυση να ευθυμησουμε λιγο.. για πες…
        θα ξαναπαρετε παλι αυτοδυναμια? χαχαχαχα
        εχετε σοβαρο σχεδιο για την απολιγνιτοποιηση? αχαχαχαχα
        θα μειωθει η ανεργια και θα παρετε εξυπνα μετρα για να μην πληρωνουμε τις βιλες του Σταση και των golden boys σας αδρα? αχαχαχαχα…

        Θα συνεχισουμε να βγαινουμε σελφι στα σουπερ μαρκετα κατα την Αδωνειος λογικη γιατι πρεπει να βλεπουμε την ζωη ολιστικα κατα την Μητσοτακειος λογικη αντιστοιχα? αχαχαχαχα…
        Για πες μας τι απο ολα? Η ολα μαζι?

  • Πληρώνουμε φόρους και αντί να πηγαίνουν στην Υγεία την Παιδεία και την Εθνική Άμυνα καταλήγουν στο καρτέλ του φυσικού αερίου. Αν δεν είναι αυτό πολιτική αλητεία τότε ποιο είναι; Δεν ντρέπονται λίγο οι τοπικοί βουλευτές;

  • Κατ αρχην τους αης αρχισε να τους κλεινει ο τσιπρας στην θλιβερη του διακυβερνηση,αλλα οσον αφορα τις εκλογες οταν θα γινουν ο τσιπρας και η παρεα του θα παρουν αυτο που πηραν και το 2019,ενα γερο μαυρισμα!!! Απο αυτους τους αχρηστους η ελλαδα μας γλιτωσε οριστικα και αμετακλητα!!!!

  • Καλά να πάθουμε,όταν βγάζουμε ΝΔ για κυβέρνηση. Το ίδιο χάλια με αυτήν το Σύριζα και το Κιναλ.

  • Μαζί με τον λιγνίτη τέλος και η περιοχή μας. Θυσιάστηκε για να κονομησουν οι κολλητοί του Μαξίμου. Χωρίς πραγματικά κανένα σχέδιο για την επόμενη μέρα, μόνο λόγια χωρίς ουσία.

  • κατακαημένε δεξιέ, εκεί που ζούσες Κοζάνη σπούδαζες παιδιά ζούσες καλά, ψήφισες Μητσοτάκη με παραπλάνηση μακονίας και τώρα σε φτωχοποιεί στο άψε σβήσε για να πλουτίζουν οι φίλου του πρωθυπουργού και εσύ θα στέλνεις τα παιδιά σου μετανάστες

    • Κατακαημενε συριζαιε παλι θα κλαις στις επομενες εκλογες,ποτε ξανα τσιριζα και τοτος στην κυβερνηση,εχετε μπει για τα καλα στο χροντουλαπο της ιστοριας!!!!

      • Κάνε εκλογές!!! Γιατί δεν κάνεις; Να σου πω εγώ γιατί.Δεν ρήμαξες αρκετά το κράτος που το θεωρείς τσιφλίκι σου. Δεν απόσωσες ακόμη τα 37 δισεκατομμύρια που έ κάνε το μέγα λάθος και σου άφησε ο ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι να φας και τα πόμολα από τις πόρτες δεν πρόκειται να ξεκουμπιστείς γιατί ξέρεις πως εξουσία θα ξαναδείς μετά το 2030.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.