Τι θα γίνει με τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ στο Δήμο Σερβίων;;; (της Μαίρηs-Ελευθερίας Χριστοδούλου, Δημοτική Σύμβουλος ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ)

31 Μαΐου 2022
09:31

ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΑΙ ΨΕΜΑΤΑ…

ΑΛΗΘΕΙΑ: Στο Δήμο Σερβίων δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια του ΚΤΕΛ, παρά μόνο μια φορά την εβδομάδα. Μέχρι πρότινος ο κόσμος εξυπηρετούνταν τις περισσότερες φορές από τα μαθητικά δρομολόγια, όταν τα λεωφορεία ήταν άδεια , λόγω του πρωτοκόλλου του COVID-19. Αντιλαμβανόμαστε  όλοι ότι η χρήση  άλλων μέσων μεταφοράς πχ ταξί  είναι οικονομικά απλησίαστη για όλο τον κόσμο , πόσο μάλλον για τους ανθρώπους που  είναι χαμηλοσυνταξιούχοι.

ΑΛΗΘΕΙΑ:Η συγκοινωνία είναι κοινωνικό αγαθό, δικαίωμα, σημαίνει ανάπτυξη. Ακόμα και στις δεκαετίες του ‘60 η σύνδεση των χωριών με τα Σέρβια γινόταν καθημερινά. Ο κόσμος “κατέβαινε” στο παζάρι, να ψωνίσει να πάει στο γιατρό , τράπεζα κλπ. Σήμερα, είναι ακόμα πιο επιτακτική η ανάγκη να πάει , καθώς δεν υπάρχει γιατρός , ούτε για να “γράψει” τα φάρμακα . Επιπροσθέτως η εμπορική αγορά των Σερβίων βιώνει πρωτόγνωρες καταστάσεις οικονομικής ασφυξίας που επιβαρύνονται ακόμα πιο πολύ από την μη-προσέλευση του κόσμου από τα χωριά.

ΑΛΗΘΕΙΑ: Ντρέπομαι όταν βλέπω παππούδες και γιαγιάδες, με τα τσαντάκια τους, να περιμένουν σε κεντρικά σημεία του δρόμου, μήπως να περάσει κάποιος γνωστός με το αυτοκίνητο και να τους μεταφέρει

ΓΕΓΟΝΟΣ: Οι περισσότεροι Δήμοι, όπως της Κοζάνης , έχουν κάνει συμβάσεις με το ΚΤΕΛ προκειμένου να εξυπηρετηθεί ο κόσμος…παραθέτω εδώ την αλήθεια με ένα ενδεικτικό παράδειγμα!!

https://diavgeia.gov.gr/doc/9ΟΚΣΩΛΠ-ΝΜΘ?inline=true

 https://diavgeia.gov.gr/doc/6Λ1ΛΩΛΠ-ΔΩΩ?inline=true

Άρα ο τρόπος υπάρχει, χρειάζεται και η πολιτική βούληση

ΓΕΓΟΝΟΣ: Στο δικό μας Δήμο, πέρυσι περίπου τέτοιο καιρό, έφερα το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο σαν έκτακτο, αλλά δεν συζητήθηκε ποτέ και όταν το έφερα σαν θέμα ημερήσιας διάταξης το βάλανε στα τελευταία θέματα, με αποτέλεσμα να μην συζητηθεί , καθώς είναι γνωστή η τακτική να “τραβάνε” τη διάρκεια των δημοτικών συμβουλίων όταν δεν θέλουν να ακουστεί ένα θέμα.

https://kozan.gr/archives/354475

Όταν αποχώρησα δήλωσα σε γραπτό μήνυμα μέσω της πλατφόρμας της τηλεδιάσκεψης, ότι ζητάω να επανέρθει το θέμα στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο , προφανώς όμως τα σχόλια του Πρόεδρου  στο επόμενο συμβούλιο, ήταν όπως όλοι ξέρετε άκρως ειρωνικά και εγώ με κλειστό μικρόφωνο

ΑΛΗΘΕΙΑ: Η δημοτική αρχή , στη συνέχεια των παραπάνω , πρότεινε την δημιουργία δημοτικής συγκοινωνίας, με δωρεάν μάλιστα εισιτήριο. ¨Όμως αν ρωτήσετε πότε θα βγει η άδεια για αυτό το εγχείρημα είναι άγνωστο, και αν δείτε την προτεινόμενη διαδρομή θα καταλάβετε ότι πρόκειται για  ένα δρομολόγιο κύκλο, που μόλις κάποιος φτάσει στα Σέρβια θα πρέπει σε 1 ώρα να τελειώσει τις δουλειές γιατί ξαναφεύγει το λεωφορείο . Επιπλέον η μελέτη έχει υπολογίσει τις διαδρομές με ταχύτητες των 50χλμ που είναι αδύνατο να κάνει ένα λεωφορείο στους δρόμους του Δήμου

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Το ΚΤΕΛ είναι ιδιωτική επιχείρηση και δεν κάνει τα δρομολόγια. Είναι υποχρεωμένο?? Δυστυχώς όχι. Η Περιφέρεια επιδοτεί τα μαθητικά δρομολόγια. Και επειδή πέρυσι τέτοιο καιρό με ρώτησαν αν εξυπηρετώ τα συμφέροντα του ΚΤΕΛ , απαντώ ότι είμαι εκλεγμένη δημοτική σύμβουλος του Δήμου, και είναι υποχρέωση μου να μεταφέρω τα προβλήματα στην δημοτική αρχή- όπερ και εγένετο πέρυσι- και επιπλέον είναι υποχρέωσή μου να υπερασπίζομαι τα δίκαια αιτήματα της κοινωνίας

ΕΠΕΞΗΓΗΣΗ: Για ποιο λόγο γίνεται η δημοσίευση? Γιατί – όπως όλοι πολύ καλά ξέρετε-η δημοτική αρχή διαφωνεί με τη μοναδική λύση που υπάρχει στην παρούσα φάση για την επαναφορά των δρομολογίων. Ποια είναι αυτή? Η σύναψη σύμβασης με την ιδιωτική επιχείρηση ΚΤΕΛ προκειμένου να επανέρθουν τα δρομολόγια. Σε αυτό το σημείο να εξηγήσω κάποιες απόψεις που ακούγονται όπως πχ για ναύλωση τουριστικών λεωφορείων , ότι τα τουριστικά λεωφορεία μπορούν να ναυλωθούν για συγκεκριμένες διαδρομές και δεν επιτρέπεται να κάνουν στάσεις προκειμένου να επιβιβάζονται -αποβιβάζονται επιβάτες

ΤΙ ΖΗΤΑΜΕ: Να ξεκινήσουν τα δρομολόγια, αρχικά τους καλοκαιρινούς μήνες . Είναι το δικαίωμα της κοινωνίας να εξυπηρετείται και είναι η υποχρέωση του Δήμου να βρίσκει λύσεις στα προβλήματα των δημοτών. Η λύση υπάρχει και είναι υποχρέωσή μας να την απαιτήσουμε . Ακόμα και στην οικονομική απαίτηση που μπορεί να θεωρηθεί ότι δεν υπάρχει η δυνατότητα, σημειώνω ότι έχουμε ακούσει πολλές φορές ότι ο Δήμος έχει ξεχρεωθεί και χρηματοδοτηθεί από το κράτος πάρα πολλές φορές. Στα κάτω – κάτω της γραφής είναι θέμα προτεραιοτήτων.

ΕΥΧΗ: Πραγματικά εύχομαι να εισακουστώ , είναι μέγα ζήτημα για την κοινωνία και είναι επιβεβλημένη η επίλυση

Με τιμή

Μαίρη-Ελευθερία Χριστοδούλου

Δημοτική Σύμβουλος ΣΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ

4 σχόλια

  • Κύρια Χριστοδούλου, μακάρι όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι, ανεξαρτήτως παράταξης, να αφουγκραζονταν και να κοινωνούσαν τα προβλήματα μας, όπως εσείς. Καλή Δύναμη.

  • Και περιμένετε κυρία Χριστοδούλου να ακούσει η δημοτική αρχή Σερβίων; Αυτοί τα ξέρουν όλα!
    Μπράβο σας για το άρθρο σας και το θάρρος της γνώμης σας. Είναι γνωστό ότι στο δήμο Σερβίων χρειάζονται κότσια για να διαφωνήσεις με την δημοτική αρχή. Γιατί αν το κάνεις σε εξαφανίζουν, σε λοιδορούν, σε τραμπουκίζουν, σε βρίζουν, σε κάνουν επαγγελματικό κακό.

  • Μπράβο Μαίρη, ενδιαφερεσαι πραγματικά για τους συμπολίτες σου! Μακαρι να εισακουστείς.

  • Κοπηκαν οι συγκοινωνιες ερημωσαν τα χωρια, βλέπε Βοιο… εκει βεβαια ακομη χειροτερα δεν εχει και τηλεοραση πλέον λογω έλλειψης τηλεοπτικου σηματος digea

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.