kozan.gr: Ανησυχία στους κατοίκους της Ποντοκώμης – Θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί τα έργα υποδομής στο νέο οικισμό όμως δεν εξελίσσεται, χρονικά, καλά το έργο – Απόλυτα υπεύθυνη η Δημοτική Αρχή του Δήμου Κοζάνης

1 Ιουνίου 2022
11:42

Δεν εξελίσσονται όπως θα έπρεπε τα έργα υποδομής στο νέο οικισμό της Ποντοκώμης.  Όπως πληροφορούμαστε μια σειρά από εκκρεμότητες που έχουν να κάνουν με απαλλοτριώσεις, το γνωστό θέμα με τους πυλώνες της ΔΕΗ και διάφορα άλλα ζητήματα, για τα οποία θα έπρεπε ο Δήμος Κοζάνης και η σημερινή Δημοτική Αρχή να έχει δώσει λύση, δεν επέτρεψαν στον ανάδοχο – όχι μόνο – να μην έχει ολοκληρώσει το έργο, όπως θα έπρεπε, βάσει χρονοδιαγράμματος αλλά και να έχει δημιουργήσει, τη δεδομένη χρονική στιγμή, μια κατάσταση, που κανείς δε γνωρίζει πως θα εξελιχθούν τα πράγματα (άραγε κινδυνεύει το έργο;). Θα πρέπει να σημειωθεί πως γίνονται φιλότιμες προσπάθειες από την Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Ν. Τουμπουλίδου να λυθούν επιμέρους προβλήματα, όμως, το “βαρύ πυροβολικό”, βάσει αρμοδιοτήτων του,  ο Δήμαρχος Κοζάνης, Λ. Μαλούτας αδυνατεί να επιλύσει βασικά ζητήματα που εκκρεμούν και κωλυσιεργούν κρίσιμες διαδικασίες, δείχνοντας ότι έχει αποδεχτεί και παραδοθεί στις δυσκολίες και τα εμπόδια που συναντά. Φανταζόμαστε πως οι απαντήσεις του, σε αυτές τις ανησυχίες των κατοίκων,  θα είναι αντίστοιχες  της  αγαπημένης του φράσης: “είτε μας αρέσει είτε δεν μας αρέσει, αυτή είναι η κατάσταση”.

kozan.gr

17 σχόλια

  • Ό,τι θέλει λέει ο καθένας…

    Για να γίνει ένα έργο, απαιτούνται κάποιοι χρόνοι που αποτυπώνονται στο χρονοδιάγραμμα του έργου. Επιπλέον τι θέλουν οι Ποντοκωμίτες, να στρώσουν άσφαλτο και πεζοδρόμια, να πάνε μετά να κάνουν εκσκαφές και να τα διαλύσουν όλα;

    Τι πρέπει να πουν έπειτα, φταίει ο δήμαρχος που τα έκανε, θέλουμε καινούρια;

    • Πολύ σωστά, τα πεζοδρόμια και η ασφαλτος θα πρέπει να ολοκληρωθούν αργότερα γιατί θα καταστραφούν από μηχανήματα και φορτηγά

    • Τί να πουν και οι κάτοικοι των υπό …μετακίνηση οικισμών του Βοίου ( Τραπεζίτσα,Πολύλακκος κλπ;Σχεδόν 30 χρόνια από τον σεισμό και δεν έγινε τπτ!Μετά από λίγα χρόνια βέβαια το θέμα θα λυθεί δια της φυσικής οδού …

  • Οι ευθύνες του Δήμου τεράστιες.

    Ήδη οι περισσότεροι χωριανοί έχουν αγοράσει διαμερίσματα εντός της πόλης. Την ίδια στιγμή δεν υποχρεώνονται να χτίσουν στον νέο οικισμό, προκειμένου να διατηρήσουν το οικόπεδο που τους δόθηκε οπότε -μακάρι να διαψευστώ- θα γίνει ότι έγινε και στο Νέο Κλείτος.

    Τα οικόπεδα θα έπρεπε να αφαιρούνται χωρίς την έκδοση Οικοδ. Άδειας και την ολοκλήρωση κατασκευής μετά από κάποια χρόνια, προκειμένου να διατηρηθεί και να λειτουργεί σωστά ο οικισμός.

    Μέχρι στιγμής πάντως, μεγάλο μέρος των κατοίκων της Ποντοκώμης (όχι οι απλά δηλωμένοι) αν και εισέπραξαν τα χρήματα εξακολουθούν και μένουν στο χωριό.

    Μακάρι λοιπόν να πάνε στον νέο οικισμό όταν έρθει η ώρα. Αυτό όμως είναι κάτι που δεν τους υποχρεώνει κανένας, καθώς στην Ελλάδα κανένας πολιτικός δεν μπορεί να πάρει δύσκολες αποφάσεις.

  • Η αναπληρώτρια Δημάρχου και αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κυρία ΤΟΥΜΠΟΥΛΙΔΟΥ είναι η μόνη υπεύθυνη.

  • Ένα κείμενο γεμάτο χολή και εμπάθεια κατά του δήμαρχου (Όπως σχεδόν όλα σου τα κείμενα)χωρίς να ψάξεις τις πραγματικές αιτίες της καθυστέρησης του έργου.

  • Για να μαθαίνεις:

    α) δεν υπάρχει “νέο” Κλείτος (κατ’ αρχήν είναι κύριο όνομα, άρα “νέος”), δεν υπάρχει “νέα Ποντοκώμη. Υπάρχουν ο “νέος οικισμός” του Κλείτου και ο “νέος” οικισμός της Ποντοκώμης. Οι πινακίδες που τοποθετήθηκαν στη ΖΕΠ, από όποιον τοποθετήθηκαν, είναι αυθαίρετες.

    β) Κανένας δε μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να χτίσει άμεσα. Ναι, ισχύει η επιστροφή του οικοπέδου αν δεν χτίσεις τουλάχιστον 50τμ, αλλά αυτό με νομοθετική ρύθμιση ξεπερνιέται αν πληρώσεις στο δημόσιο την αντικειμενική αξία του οικοπέδου.

    γ) Για το αν αγόρασαν διαμερίσματα ή έφαγαν τα λεφτά, υπεύθυνοι είναι οι ίδιοι και όχι το κράτος…

    δ) Αν διαμένουν ακόμα στο χωριό, έχει να κάνει με την πολιτική της ΔΕΗ. Ας τους κόψει το ρεύμα ο ΔΕΔΔΗΕ να δω πώς θα μένουν (όσοι μένουν ακόμα) σε έναν οικισμό που δεν έχει ενέργεια.

    ε) Ο Δήμος Κοζάνης δεν είναι κράτος με δικούς του νόμους (που μάλιστα εσύ τους υποδεικνύεις), αλλά λειτουργεί στα πλαίσια των νόμων της Δημοκρατίας της Ελλάδας.

    Καλό σου απόγευμα!

  • Το έχουμε πει χίλιες φορές αγαπητό kozan, πρώτα έπρεπε να γίνουν υποδομές και μετά να πάρει ο κόσμος λεφτά, απλά είναι τα πράγματα, τώρα το τι γίνεται με την εξέλιξη του έργου δεν μας φαίνεται παράξενο, ξέρουμε σε ποια χώρα ζούμε…

  • Για να φύγουν οι κάτοικοι της ποντοκωμης θα πρέπει: να δωθουν όλα τα οικόπεδα, να γίνουν οι υποδομές να χτίσουν οι άνθρωποι τα σπίτια τους και να μην χρονιτριβουν επίτηδες για να πουληθούν τα ακίνητα της Κοζάνης.

  • Τα λεφτά τα πήρατε όμως γιατί δεν περιμένατε πρώτα να γίνουν όλα αυτά που λέτε. Να πληρώνετε ενοίκιο στο κράτος και για τ ασπιτια που κάθεστε και για τα χωράφια πού καλλιεργείται

    • Μην μπερδεύεις τα πράγματα τα λεφτά πρώτα μας έδωσαν κ μετά τα οικόπεδα τι ήθελες να πάρουν τα σπίτια μας κ να αρνηθούμε τα χρήματα σκέφτεστε τι λέτε,να πληρώσω ενοίκιο στο κράτος αχαχαχαχ καλο το αστείο σάς,δν φτάνει που μας ξεσήκωσαν να φύγουμε δν φτάνει που δν έχουν κάνει τπτ ακόμη από θέμα υποδομών δν φτάνει που μας κοροϊδεύουν ενώ τα χρήματα τα έχουν πάρει για όλα αυτά που πρέπει να γίνουν στο χωριό μας έχουμε κ εσάς που μας λέτε να φύγουμε κ να πληρώσουμε νοίκια στο κράτος,έχετε αντιληφθεί τι έχει γίνει,χάλασαν δρόμους ξεσήκωσαν οικογένειες κ τώρα το παίζουν τρελιτσα.

  • Αυτος στη φωτο ρε παιδια εινει ο περιβοητος δημαρχος της Κοζανης;;; Εγω νομισα ειναι ο ιδιοκτητης των φωτοβολταικων..!!!

  • Φυσικά απόλυτη ευθύνη έχει ο δήμος γιατί αδιαφορεί Έχουν ξεκινήσει να χτίζονται σπίτια και στα δύο που ήδη μένουν οικογένειες δεν υπάρχει ύδρευση και αποχέτευση και όσοι σκέφτονται να χτίζουν δεν αποφασίζουν Να γίνει άμεσα ενημέρωση των κατοίκων της Ποντοκωμη

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.