Μια όμορφη εκδήλωση για παιδιά πραγματοποιήθηκε από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας στην Αιανή την Τετάρτη 1/6/2022 με θέμα τη Στοματική Υγιεινή.

Η Αντιπεριφέρεια Δημόσιας Υγείας ξεκινά μια σειρά από εκδηλώσεις που στόχο έχουν την ενημέρωση του κόσμου σε ιατρικά θέματα πρόληψης , αντιμετώπισης και ευαισθητοποίησης. Η αρχή έγινε από την Αιανή με την Εβδομάδα Υγείας.

Η κ. Πλιάχα Ολυμπία, Δ/ντρια Οδοντιατρικής Κλινικής Γ.Ν. Κοζάνης , συνοδευόμενη από τις νοσηλεύτριες κ. Καλαμάρα Αθανασία και κ.Τζέλλου Βασιλική ενημέρωσαν τα παιδιά γύρω από θέματα στοματικής υγιεινής και διατροφικών συνηθειών. Αντιλαμβάνεται κανείς ότι η καλή στοματική υγεία των παιδιών είναι σημαντική για την καλή συνολική υγεία και σωστή ανάπτυξη θέτοντας τις βάσεις για καλή υγεία στη μετέπειτα ζωή τους ως ενήλικες.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας Μαργαρίτης Γεώργιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αιανής Βαβλιάρας Στέργιος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρυμνίου Ιγνατίδης Θεόφιλος, ο Διευθυντής Φλώρος Θεόδωρος, οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Αιανής.

Στο τέλος της εκδήλωσης δόθηκαν στα παιδιά Set οδοντόβουρτσα και οδοντόκρεμα, ευγενική χορηγία του Οδοντιατρικού Συλλόγου Κοζάνης.