Μετά από καιρό και τις πρωτόγνωρες συνθήκες που διαμόρφωσε η πανδημία, το Επιχειρείν και οι φορείς που το στηρίζουν ανακτά δημιουργική ταχύτητα αλλά και σοβαρή στόχευση στο αποτέλεσμα🎯🕹.
👉“Meet the Buyers” λέγεται, λοιπόν, μια σοβαρή προσπάθεια για την στοχευμένη στήριξη της εξωστρέφειας των τοπικών επιχειρήσεων, που οδήγησε σε ένα Διεθνές Forum Αγροδιατροφικών Προϊόντων Νομού Κοζάνης με πρωτοβουλία του ΕΒΕ Κοζάνης, τη στήριξη και τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας αλλά και τοπικών επιχειρήσεων με γνώση και εμπειρία στις διεθνείς αγορές.
⏳Η πολυδιάστατη εκδήλωση ξεκινάει σήμερα 2 Ιουνίου και θα διαρκέσει μέχρι και τις 5 Ιουνίου.
👥Αντικείμενο του Forum είναι η επίσκεψη στο Νομό Κοζάνης έντεκα (11) εισαγωγικών επιχειρήσεων τροφίμων και ποτών του εξωτερικού, με έντονο ενδιαφέρον ανάπτυξης συνεργασιών με τις εξαγωγικές επιχειρήσεις του Νομού Κοζάνης. Συγκεκριμένα οι επιχειρήσεις προέρχονται από τις παρακάτω χώρες: ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Αλβανία, Κύπρος, Πολωνία.
💥Το “μενού” των επισκέψεων περιλαμβάνει εννέα (9) επί τόπου στοχευμένες επισκέψεις σε μικρές, μεσαίες και μεγάλες εξαγωγικές επιχειρήσεις, καθώς και μια μεγάλη έκθεση και Β2Β👥, κατά τη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις των Επιχειρηματιών – Αγοραστών με 25 περίπου επιχειρήσεις του Νομού Κοζάνης αλλά και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
👨‍🍳👩‍🍳Ανάμεσα στις επισκέψεις στις εγκαταστάσεις των επιχειρήσεων του νομού έχουν προγραμματιστεί γεύματα, στα οποία οι Επιχειρηματίες – Αγοραστές θα έχουν την ευκαιρία να γευτούν τοπικές συνταγές που έχουν προετοιμαστεί με τα φρεσκότερα τοπικά προϊόντα, αλλά και με φρέσκια, καινοτόμα ματιά.
🈷️🎯Σε αυτή την ιδιαιτέρως κρίσιμη περίοδο της απολιγνιτοποίησης, το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο Κοζάνης επιλέγει να επενδύσει σε μια ολιστική προσέγγιση προβολής και προώθησης των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων.
Ανοίγοντας μια νέα εποχή στην εξωστρέφειά του, αξιοποιεί, για πρώτη φορά, οικονομικούς πόρους προς ουσιαστικό όφελος της τοπικής επιχειρηματικότητας, συμβάλλοντας, ταυτόχρονα, στην τουριστική προβολή του Νομού.
🌞🔥Χαρά μας και πρόκληση να συνεργαστούμε με στόχο να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας και τα εξαιρετικά αγροδιατροφικά τους προϊόντα να συναντήσουν τις ευκαιρίες διεθνοποίησης που τους αξίζουν!