Δυτική Μακεδονία: Επίδομα μετεγκατάστασης σε λιγνιτικές περιοχές για εργασία από τη ΔΥΠΑ

2 Ιουνίου 2022
09:52

Ένα νέο ειδικό πρόγραμμα που προβλέπει την καταβολή επιδόματος μετεγκατάστασης 1.000 ευρώ σε όσους επιλέξουν να εργαστούν 100 χλμ. μακριά από την οικία τους και μηνιαίου επιδόματος 200 ευρώ για 12 μήνες πέραν του μισθού αναμένεται να τρέξει η ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ, το επόμενο διάστημα σύμφωνα με πληροφορίες.

Ειδικότερα πρόκειται για το πρόγραμμα επιχορήγησης εργασιακής μετεγκατάστασης ανέργων για την απασχόληση σε επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και στους Δήμους των ΠΕ Κοζάνης και ΠΕ Φλώρινας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και την καταβολή επιδόματος μετεγκατάστασης ωφελουμένων, που θα προσληφθούν μέσω του προγράμματος.

Ο τόπος μετεγκατάστασής των ανέργων πρέπει να απέχει τουλάχιστον 100 χιλιόμετρα από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους. Το πρόγραμμα στοχεύει στην κάλυψη των αναγκών επιχειρήσεων στις λιγνιτικές περιοχές σε εξειδικευμένο προσωπικό και αφορά στην επιχορήγηση των τοπικών επιχειρήσεων για την πρόσληψη 200 ανέργων, από τις οποίες οι 140 αφορούν τις Π.Ε. Φλώρινας και Κοζάνης και 60 για τη Μεγαλόπολη.

Αντικείμενο της δράσης είναι η δημιουργία 200 νέων θέσεων εργασίας, πλήρους απασχόλησης με την πρόσληψη ανέργων, εγγεγραμμένων στο μητρώο ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α.

2 σχόλια

  • Φεύγουν οι δικοί μας από την περιοχή και επιδοτούμενα άλλος να έρθουν;
    Γράψτε το καθαρά να καταλαβαίνουμε τι εννοείται.
    Όπως και τα αρχικά που χρησιμοποιείται πχ ΕΛΚΕΔΙΜ πρέπει να φαίνεται το κάθε γράμμα τι αντιπροσωπεύει.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.