Καλλιόπη Βέττα: “Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. αποτέλεσε εφαλτήριο για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή που έχει ανάγκη η κοινωνία – Συνέντευξη στο www.lep.gr»

2 Ιουνίου 2022
15:30

 

Η Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα έδωσε συνέντευξη στον δημοσιογράφο Χρίστο Σαββουλίδη, στο www.lep.gr, στο πλαίσιο δημοσιογραφικής έρευνας στην οποία συμμετείχαν και στελέχη άλλων κομμάτων για τα πρόσφατα κομματικά συνέδρια και τις πολιτικές εξελίξεις.

Η πρώτη θεματική ενότητα αφορούσε την αποτίμηση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. καθώς και τις προοπτικές που ανοίγονται έπειτα από την ολοκλήρωση των διαδικασιών. Η Βουλευτής επεσήμανε ότι το Συνέδριο ήταν εξαιρετικά πετυχημένο τόσο οργανωτικά, όσο και πολιτικά. Η συμμετοχή, η διαδικασία, η ομόφωνη υπερψήφιση της πολιτικής απόφασης, η ισότιμη συμμετοχή των δύο φύλων σε όλα τα κομματικά όργανα, η διαρκής αλληλοτροφοδότηση με την κοινωνία, συνιστούν επιτεύγματα που οδήγησαν στη μεγαλειώδη συμμετοχή στις εκλογές της 15ης Μαΐου όπου έφεραν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. με τριπλάσια νέα μέλη, όντας πλέον το μεγαλύτερο αριστερό κόμμα στην Ευρώπη.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι το συνέδριο αποτέλεσε εφαλτήριο για την επερχόμενη πολιτική αλλαγή κι ένα ηχηρό μήνυμα για την υπέρβαση της ασφυκτικής κατάστασης που βιώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις με αρνητικές πανευρωπαϊκές και παγκόσμιες πρωτιές στην πανδημία, την ακρίβεια, τις αυξήσεις, τον πληθωρισμό.

Στη συνέχεια, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τις ενδεχόμενες μετεκλογικές συμμαχίες. Η Βουλευτής επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. έχει ξεκάθαρες προτάσεις που αφορούν την στήριξή των πληττόμενων, των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, του κόσμου της εργασίας, τους συνταξιούχους και τους αγρότες, όπως και τη νέα γενιά και το ΕΣΥ. Σε αυτούς τους άξονες, υπάρχει μια ανοιχτή και διάφανη πρόσκληση προς τον προοδευτικό πολιτικό κόσμο, δεδομένων και των συσχετισμών που θα προκύψουν από τις εθνικές εκλογές και θα φέρουν τον ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. στην πρώτη θέση.

Τέλος, έγινε αναφορά σε ενεργειακά ζητήματα, την Π.Ε. Κοζάνης και την απολιγνιτοποίηση. Η κ. Βέττα επεσήμανε ότι η κυβέρνηση επιδοτεί την αισχροκέρδεια, αντί να βάζει, άμεσα και αναδρομικά, πλαφόν στην χονδρική και λιανική τιμή του ρεύματος και να μειώνει τον ΕΦΚ στα καύσιμα.

Για την Π.Ε. Κοζάνης, τόνισε ότι οι πολίτες της περιοχής βιώνουν μεγάλη απαξίωση, καθώς η εξαγγελθείσα απολιγνιτοποίηση είναι στην πραγματικότητα μια επικοινωνιακή φούσκα ενώ στην πράξη, το μόνο απτό αποτέλεσμα είναι η αύξηση της ανεργίας και η πρόσδεση της χώρας στο πανάκριβο, εισαγόμενο ορυκτό φυσικό αέριο.

Παρατίθεται το link της συνέντευξης (από το 7:15΄΄ και μετά):

https://www.lep.gr/podcast-leptalks-synedria-kommaton-apologismos-ka/

11 σχόλια

  • Απ’ όσο θυμάμαι ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισα όλα τα αντιδημοκρατικά, μισανθρωπικά μνημόνια με την ΕΕ.

    Επίσης έδειξε τεράστια ασέβεια στον ελληνικό λαό όταν αποφάσισε να μη στηρίξει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος του 2015, το οποίο ο ίδιος προκύρηξε.

    Εντολοδόχος της Τρόικα, όπως ακριβώς ΝΔ, Πασόκ, Ποτάμια, Ανελ.

    Για ποια αλλαγή μιλάει η κυρία Βέττα;

  • Με αυτο το πλευρο να κοιμαστε!!!! Δεν ειναι τιποτα η ζεστη φταιει,δροσερα ντουζ και αναπαυση θελει και ολα θα πανε καλα!!

    • Με ποιο πλευρο? Με το ιδιο που κοιμαστε εσεις τα νουδουλογιδα και ονειρευεστε παλι σε επανεκλογη και αυτοδυναμια? αχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
      δεν ειναι τιποτα καντε κανα μπανακι κρυο να σας περασει και ολα θα πανε καλα!

      • Γεια σου τιτανοτερστιε συριζαιε,συνεχισε να γραφεις τετοια σχολια μας προσφερεις αφθονη διασκεδαση να εισαι καλα!

        • Ο/Η Συνεχίστε νουδουληδες την καταντια σας να γελαμε και εμεις με την κατρακυλα σας!! λέει:

          Και βεβαια θα συνεχισω τι εχω να φοβηθω και ποιον? Μερικα δεξιογιδα σουρδοτρολ που πονανε ας φανε κανενα παστελακι πριν το μεγαλο παστελι της καλπης να γλυκανει ο πονος. Οσο για διασκεδαση εγω να δεις ποσο γελαω που ζειτε μεσα στις αυταπατες του συρφετου σας οτι σας σωζουν και καθε μερα σας διαψευδουν κατηγορηματικα τα στοιχεια και οι αριθμοι σε ολα τα επιπεδα!

          • Φυσικά τι να λένε οι διαρκείς αναβαθμίσεις που μας έφεραν μία βαθμίδα πριν την “επενδυτική”,τι να ξέρουν αυτοί που εν μέσω τέτοιας αναταραχής μας αναβαθμίζουν.
            Ολοι οι θεοί μας προστάτευσαν και δεν μας κυβερνάει το τσίρκο των αχρήστων της αριστεράς

      • Λόγω εκλογικού νόμου δεν θα έχουμε αυτοδυναμία ,ή θα γίνει συνεργασία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ ή θα ξαναγίνουν εκλογές και τότε θα ξαναγίνουν εκλογές και θα τις κερδίσει η ΝΔ με αυτοδυναμία.
        Το μόνο σίγουρο είναι ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ

  • δεν κοιμαται λεει τα βραδυα απο την στενοχωρια ο πινοκιο..αρα ειναι ηδη κουρασμενος..πωσ θα αναλαβει το δυσκολο εργο της κυβερνησησ τοσο κουρασμενος..αφηστε τοννα ξεκουραστει ακομα δεκα χρονια..και μετα βλεπουμε.κουρασμενο παλικαρι.φανταζεσσαι βετα να ειναι κουρασμενοσ και να διαπραγματευεται 18 ωρες για εθνικα θεματα..φαντασου και 18 ωρες να καταλαβαινε τι ελεγαν..εκεινα δεισ κουραση..στα αγγλικα μιλανε και αυτοι παναθεμα τους..18 ωρες μαρτυριο..να χαζογελαει σαν να καταλαβαινει τι λενε..ε/αφηστε τοννα ξεκουραστει ..βεττα.και εσεισ μαζι.

    • Ενω ο Ζηκος της Παρνηθας που εχουμε τωρα οχι μονο κοιμαται αλλα και κοιμαται και ορθιος
      και καθε φορα που του χαλανε τις διαρκεις διακοπες που κανει 3,5 χρονια τωρα με τα λεφτα του λαου
      παιρνει αποφασεις που μας κανουν ρεζιλι παγκοσμιως
      και τρεμουμε στην ιδεα μην ξυπνησουμε καμια μερα με τιποτα συναγερμους και τρεχουμε στα καταφυγια.
      Συντομα θα το στειλουμε για ξεκουραση και διακοπες το αριστο βιογραφικο του Χαρβαρντ πολυ συντομα!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.