Ολοκληρώθηκε, την Παρασκευή 3-6-22, η 2η μέρα του Διεθνούς Forum αγροδιατροφικών προϊόντων νομού Κοζάνης, . Μια πρωτοβουλία του Ε.Β.Ε. Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

4 Ιουνίου 2022
12:06

Με μεγάλο ενδιαφέρον ολοκληρώθηκε η δεύτερη μέρα του Διεθνούς Forum αγροδιατροφικών προϊόντων νομού Κοζάνης, την Παρασκευή 3-6-22. Μια πρωτοβουλία του Ε.Β.Ε. Κοζάνης με τη συνεργασία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Οι επιχειρηματίες αγοραστές, 11 στο σύνολο, από ΗΠΑ, Γαλλία, Γερμανία, Ολλανδία, Σκωτία, Αλβανία, Κύπρο και Πολωνία επισκέφθηκαν παραγωγικές επιχειρήσεις του αγροδιατροφικού τομέα που δραστηριοποιούνται στο νομό Κοζάνης, με σημαντική παραγωγική και εξαγωγική δραστηριότητα.

Το πρόγραμμα αρχικά περιλάβανε επίσκεψη στις εταιρείες Alpha Pastry και Pitenis. Στη συνέχεια ακολούθησε μια πολύ όμορφη διαδρομή προς την περιοχή του Βελβεντού όπου έγινε επίσκεψη στα οινοποιεία Κτήμα Καμκούτη και Κτήμα Βογιατζή.

Μια ξεχωριστή εμπειρία τοπικής γαστρονομίας όπου συνδυάστηκαν επιλεγμένα τοπικά εδέσματα και κρασιά έζησαν οι επιχειρηματίες κατά το μεσημεριανό γεύμα που παρατέθηκε στο Βελβεντό όπου παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Μανώλης Στεργίου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιάννης Μητλιάγκας ,ο υπεύθυνος εξωστρέφειας του Επιμελητηρίου κ. Μιχάλης Χλιάπας και ο κ. Σπύρος Ιωαννίδης μέλος του ΔΣ ΕΒΕ. Εκεί είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν με τους παραγωγούς σε ένα πολύ ευχάριστο κλίμα.

Η συνέχεια του προγράμματος είχε κατεύθυνση στην περιοχή των Λευκάρων, όπου έγινε επίσκεψη στην επιχείρηση τυροκομικών Φάρμα Λευκάρων. Το πρόγραμμα συνεχίστηκε προς τον Κρόκο με επίσκεψη στον Συνεταιρισμό Κροκοπαραγωγών Κοζάνης.

Η Ημέρα έκλεισε με δείπνο που παρατέθηκε σε restaurant της Κοζάνης. Εκεί ο chef μαζί με τον sommelier είχαν ετοιμάσει ένα ελληνικό δημιουργικό degustation menu βασισμένο σε τοπικά προϊόντα με wine pairing από τοπικά οινοποιεία, παρουσιάζοντας την άλλη όψη της γαστρονομίας της περιοχής.

Στο γεύμα παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λάζαρος Μαλούτας, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ κ. Γιάννης Μητλιάγκας, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ κ. Βασίλης Μόσχος και ο Οικονομικός Επόπτης του ΕΒΕ κ. Παναγιώτης Μαλουτας.

Οι εκτυπώσεις των αγοραστών ήταν εξαιρετικές από την οργάνωση, τα προϊόντα και τον επαγγελματισμό των επιχειρηματιών.

3 σχόλια

  • Δυστυχως ο σανος συνεχίζεται σε τουτη την ερμη χώρα….φέραν 10 άτομα, άγνωστα ποια είναι η τουλάχιστον δεν ανακοινωσαν ποιους εκπροσωπουν, ξόδεψαν για τις 3 μερες (30.000 ΕΒΕ) + (5.000 ΕΒΕ)+ (9.000 ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ) χωρίς τα έξτρα, δλδ περίπου 50.000 για να κάνουν το αυτονόητο. Δηλαδή πήγαν σε λίγες και γνωστές στην πιάτσα εταιρείες οι οποίες αν μη τι άλλο έχουν οργανωμένα τμήματα μαρκετινγκ και ξέρουν ήδη τους δυνητικούς αγοραστές άραγε αυτό ήταν περιττό. Αποτέλεσμα 10 ‘ατομα δια 50.000 = 5.000 το άτομο για τις 3 μέρες στην Κοζάνη…..Ειναι πολλά τα λεφτά ….Άρη…συγγνώμη Γιάννη!!!!

  • Ναι δεν περιμενε ο Κουκουταρης αγοραστες απο τις Βρυξελλες? Ποιον κοροιδευεις ρε Μητλιαγκa; Δεν υπαρχουν άλλες εταιρείες με ποιο κριτήριο πηγες στις συγκεκριμένες?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.