To Ελληνικό Κέντρο Παρατήρησης (HE.O.CE) επισκέφτηκε το κάστρο Σερβίων και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

4 Ιουνίου 2022
12:56

 

Νότια του σύγχρονου οικισμού των Σέρβιων, στην κορυφή ενός λόφου στους πρόποδες των Πιέριων δεσπόζει το ομώνυμο κάστρο. Η ονομασία του κάστρου προέρχεται από το λατινικό ρήμα servo που σημαίνει φυλάττω – παρατηρώ.

Η πρώτη ονομασία της περιοχής ήταν φυλακαί επί Μακεδόνων, έως ότου την κατέλαβαν οι Ρωμαίοι και το μετάφρασαν στην γλώσσα τους ως Σέρβια που σημαίνει Φυλακτήρια – Παρατηρητήρια.

Το Ελληνικό κέντρο παρατήρησης επισκέφτηκε το κάστρο και δημιούργησε ένα ντοκιμαντέρ μικρού μήκους που μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ένα σχόλιο

  • Μπράβο στους δύο φίλους που εθελοντικά προβάλουν τις ομορφιές του Δήμου Σερβίων, αυτοί και ο Πάτερ από το Βόϊο, γιατί αν περιμέναμε από το Δήμο σωθήκαμε…

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.