Γ. Αδαμίδης: “Μας θέλουν φτωχούς και φοβισμένους”

5 Ιουνίου 2022
12:04

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος σήμερα και η Ευρώπη παλεύει να γίνει κλιματικά ουδέτερη ως το 2050 πρωτοστατώντας διεθνώς στην προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίου του θερμοκηπίου. Η υπερθέρμανση, η απώλεια της βιοποικιλότητας και η ρύπανση είναι αποτέλεσμα του ανεξέλεγκτου τρόπου με τον οποίο διαχειριζόμαστε τα απορρίμματά μας και της μη βιώσιμης χρήσης των πόρων που αλόγιστα εξαντλούμε στερώντας τους από τις επόμενες γενιές.
Η ημέρα αυτή βρίσκει σήμερα την πατρίδα μας ενεργειακά φτωχότερη και εξαρτημένη από ένα εισαγόμενο ενεργειακό καύσιμο που έχει εκτινάξει στα ύψη τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Την ώρα που οι επιστημονικές έρευνες διαπιστώνουν ότι τα δύο τρίτα των συνολικών εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου οφείλονται στα νοικοκυριά η Κυβέρνηση με τις πολιτικές της αποφάσεις δημιουργεί συνθήκες οικονομικής ασφυξίας στην ελληνική κοινωνία.
Είναι βέβαιο πως η οικονομική ένδεια και η κοινωνική εξαθλίωση θα επιτείνουν ακόμη περισσότερο τις αδόκιμες μεθόδους εξασφάλισης ενεργειακής αυτάρκειας από τους πολίτες. Η αντικατάσταση του λιγνίτη από το φυσικό αέριο όχι μόνο δεν προσφέρει τίποτα στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά απεναντίας επισωρεύει και άλλα δεινά μεταξύ των οποίων και περιβαλλοντικά.
Η επίκληση περιβαλλοντικών ευαισθησιών από τους νεοφιλελεύθερους χλευαστές της κοινής γνώμης αποτελεί την μεγαλύτερη επικοινωνιακή απάτη που έχει γίνει σε σχέση με το οικονομικό αποτύπωμα που αφήνει στη χώρα. Κατάφεραν με μαεστρία να μεταφέρουν τεράστια χρηματικά ποσά από τις τσέπες του ελληνικού λαού στις τσέπες μιας χούφτας πολιτικών τους φίλων και υποστηρικτών.
Σε βάρος της οικονομικής κατάστασης κάθε ελληνικής οικογένειας.
Σε βάρος των εθνικών γεωπολιτικών και γεωστρατηγικών μας συμφερόντων.
Γιατί μας θέλουν φτωχούς και φοβισμένους.
Γιατί πρέπει να τους έχουμε ανάγκη και να μην αντιστεκόμαστε.
Γιατί αυτοί ήταν και έτσι παραμένουν.

31 σχόλια

  • Δεν ξέρω τι λές εσύ Αδαμίδη αλλά εγώ έγινα φτωχότερος με την δεκαετή οικονομική κρίση αλλα τον μεγαλύτερο φόβο το ενοιωσα το πρώτο εξάμηνο του 2015 με τον Τσίπρα,τον Βαρουφάκη τον Λαφαζάνη και τους υπόλοιπους όταν δεν μπορούσα να έχω πρόσβαση στους κόπους μιας ζωής και έπρεπε να στηθώ στην ουρά για να πάρω 30 ευρο.Και ο μεγαλύτερος φόβος ήταν όταν είδα το 60% των Ελλήνων να ψηφίζει ΟΧΙ που σήμαινε έξοδο απο την ΕΕ και επιστροφή στην δραχμή, άσχετα αν ο Τσίπρας το ΟΧΙ το έκανε ΝΑΙ.Σήμερα τα οικονομικά πραμένουν δύσκολα αλλά νιώθω λιγότερο φοβισμένος.

  • Μπράβο Πρόεδρε σωστά τα λες. Μας καταστρέψανε γιατί αυτό ήταν το σχέδιό τους από την αρχή. Μας θέλουν με το κεφάλι σκυμμένο, εξαρτημένους και τρομαγμένους. Λίγα όμως είναι τα ψωμιά τους.

      • Σωστά το λες. Δεν ξέρω γιατί σβήστηκε (!;!;!;) από το σχόλιό σου. Φέτος του Αγίου Δημητρίου ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι Κυβέρνηση.

        • Μάλλον εσυ τα βράδια σε αντίθεση με τον αρχηγό σου ,κοιμάσαι και ονειρεύεσαι !!! Σου προτείνω να μένεις άυπνος σαν τον Τσίπρα για να αποφασίσεις σε ποιο κόμμα θα καταλήξεις μετά την συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές .

          • Ζακετα να βαλεις τα βραδια μην κρυωσεις
            και την ημερα κρυα ντουζακια να μην ζεσταινεσαι.
            Γραψτε δεξιοτρολ γραψτε κι αλλα ονειρα θερινης νυχτος οσο γραφετε τοσο ο Συριζα ανεβαινει.
            Ραντεβου στις καλπες σαλτιμπαγκοι φασιστες!

        • Συμφωνο και επαυξανω ο τσιπρας του αγ. δημητριου θα ειναι πρωθυπουργος αλλα οχι της ελλαδος,θα ειναι σε μια απο τις παρακατω χωρες:
          Βενεζουελα
          Κολομβια
          Κουβα
          Μπουρκινα φασο
          Ζιμπαμπουε!!! Σε αυτες τις χωρες ο τοτος ταιριαζει απολυτα!!! Χαχαχαχα!!!!

          • Τωρα ειμαστε σαν αυτες τις χωρες που αναφερεις και φροντισε ο Ζηκος της Παρνηθας με τα 38 ακινητα τα κλεψιμεικα γι αυτο! Μην μπερδευεσαι! Ενας ημιπαραφρων φασιστας και γελωτοποιος που γελαει μαζι του η μιση οικουμενη απ το Ιραν μεχρι την Τουρκια και απ την Αμερικη μεχρι και την Αυστραλια…ταιριαζει μονο σε τετοια δικτατορικα απολυταρχικα καθεστωτα που κανει την χωρα του τελευταια σε ελευθερια του τυπου και οχι μονο.

    • Γραφικός είσαι εσύ που μπαίνεις σε κάθε ανάρτησή του και γράφεις τα ίδια και τα ίδια. Μας κούρασες και δεν το καταλαβαίνεις.

  • Λοιπόν Αδαμίδη με έπεισες , όχι μόνο θα σε ψηφίσω αλλά και θα κάνω και αγώνα για να εκλεγείς ώστε όταν γίνεται κυβέρνηση
    1) Να καταργήσετε τον φόρο στα καύσιμα και να έχουμε την φθηνότερη βενζίνη στην Ευρώπη .
    2) Όλοι οι Έλληνες θα έχουμε δωρεάν ρεύμα γιατί ο λιγνίτης είναι η καλύτερη και φθινοτρη πηγή ενέργειας .
    3) Όλες οι ΑΠΕ θα καταργηθούν με ένα νόμο και μια υπογραφή γιατί πάνε ενάντια στα συμφέροντα της ΓΕΝΟΠ
    4) Θα αυξήσουμε τον βασικό μισθό στις 3000 εύρω τον μήνα , οι Δεητζηδες θα παίρνουν μίνιμουμ 4000 γιατί θα δεν στηρίξεις το σπίτι σου θα πέσει να πλακώσει .
    5) Σε όλους τους Ελληνες θα δωθουν εξοχικά σπίτια γιατί έχουμε ήλιο και θάλασσα και αξίζει να Αράζουμε τρεις μήνες τον χρόνο για διακοπές .

  • Εμεις οι Ανεργοι και οι Κακοπληρωμενοι του Ιδ. Τομεα Πληρωσαμε, Πληρωνουμε, και θα Πληρωνουμε εσας τις Ελιτ της ΔΕΗ και του ΤΑΠ ΟΤΕ ενα δις διακοσια διεκατομμυρια Ευρω καθε χρονο για να μας πουλατε σανο και ΦΟΥΜΑΡΑ.

    • Για την κατσίκα του γείτονα σου είπε κανείς; Τώρα που δουλεύεις δεκάωρα απλήρωτα και αυτά που παίρνεις δεν σου φτάνουν ούτε για να πληρώσεις τον μισό λογαριασμό της ΔΕΗ είσαι ευχαριστημένος έτσι δεν είναι; Μάλλον ξάδερφος του Κούλη θα είσαι. Στη χειρότερη συνεργάτης δεξιού βουλευτή!

    • Πλάκα κάνεις. 360.000 € το χρόνο παίρνει ο Στάσσης και δεν ξέρω πόσα ακόμα καμμιά πεντακοσαριά δεξιά golden boys της ΔΕΗ. Το πάρτι του αιώνα γίνεται και το πληρώνει ο ελληνικός λαός. Και συ θέλεις να πιστέψουμε ότι κόβεσαι για τους άνεργους και τους υπαλλήλους του ιδιωτικού τομέα; Και σε πειράζουν οι ματωμένοι μισθοί των ορύχων; Δεν πας να γράψεις πουθενά αλλού λέω εγώ.

  • ΓΙΩΡΓΑΚΗ ΓΝΩΡΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΕΧΟΥΜΕ ΒΑΡΕΘΕΙ ΓΙΝΑΤΕ ΚΟΥΡΑΣΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΧΟΡΤΑΣΑΤΕ .ΤΩΡΑ ΗΡΘΑΝ ΟΙ ΔΕΞΙΟΙ ΚΑΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΟΛΑ .ΝΑ ΦΡΟΝΤΙΖΑΤΕ ΤΟΝ ΛΑΟ ΝΑ ΜΗ ΣΑΣ ΕΔΙΩΧΝΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΑΤΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ.ΒΛΕΠΕΙΣ Ο ΛΑΟΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ ΘΥΜΑΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΕΣΥ ΔΕΝ ΤΟ ΑΚΟΥΕΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΚΡΙΝΕΙ. ΟΤΑΝ ΕΡΘΕΙ Η ΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ.

  • αδαμιδη προλαβαινεις να πας αλλου..κατι θα βρεις εσυ..ξερης.τοπαιδι ειναι ξενυχτισμενο και κουρασμενο..δεν το βλεπης?δεν τραβαει..δεν εχει κουραγιο απο την σκεψη και τον φοβο ουτε εναν νομο ουτε ενα αρθρο να υπογραψει..οπως παλια..προλαβαινεισ..να πας αλλου..εισαι κεφαλαιο..πολιτικο..τι να καουμε.

  • Γραφικοι είστε οι πλειοψηφία των δεητζηδων(κάποιοι δουλεύουν ή αν όχι τουλάχιστον δε μιλάνε)καθώς και οι εργατοπατερες σας …Αδειάζει ο νομος από νεολαία ρε σεις..στραβομαρα έχετε;Ανεργία ,μετανάστες στο εξωτερικό….Στραβομαρα δεν εξηγείται αλλιως

  • Σουρδοδεξιοτρολ μην κλαιτε απο τωρα
    φατε ενα παστελι μεχρι την μεγαλη πιτσα γιγας που θα σας κερασουμε στην καλπη!

    • Μια χαρα την υπηρετει ο σ Μιχελακις και ο σ Φωτοπουλος την Βλαχοδεξια, γιατι Ζαιοι μπορει να ειναι (χα χα χα) κοροιδα ομως δεν ειναι!.

    • Ευτυχώς Πανούλη υπάρχει το kozan.gr και δίνει διέξοδο στην προσωπική απελπισία κσι στα αδιέξοδα σου . Βρίσε όσο θέλεις . Είσαι για λύπηση Πανούλη μου .

      • Ο/Η Ποτέ Ξανά Νέα Μιζο-Κρατία καλή επάνοδο στο χρονοντουλαπο της ιστορίας σύντομα λέει:

        Πράγματι…όλα τα δεξιοτρολ εκει εξω ειστε με σκυμμενο το κεφαλι που να πειτε αυτα που λετε εδω μεσα και ξεσπατε τον πονο σας
        που να δειξετε τον πανικο σας
        θα μπω λετε κοζαν να κραξω καμια διαφορετικη γνωμη γιατι ειμαστε και δημοκρατες φανατικοι εμεις τα μπλε παιδακια και σαν δημοκρατες που ειμαστε παντα αφηνουμε χωρο και στην αντιθετη αποψη. Και δυο αυγα Τουρκιας ανωυμο δεξιοσουρδοτρολ μου!

  • Τα στελέχη θα έχουν ρόλο σε αυτή την ζωή δεν ξέρω στην άλλη
    Σωματεία συνταξιούχων ο επόμενος ρόλος δείτε τα διοικητικά συμβούλια τα συμπεράσματα δικά σας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.