Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι της Γαλατινής μετά τις νεότερες εξελίξεις σχετικά με την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών στα διοικητικά όρια του πρώην Δήμου Ασκίου και της κοινότητας Γαλατινής.

     Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ευρώπη που σύμφωνα με την απάντηση της Γενικής Διεύθυνσης Ενέργειας – Διεύθυνση ΑΠΕ και Εναλλακτικών Καυσίμων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας:  Στο Δήμο Βοΐου κατέχουν άδεια παραγωγής ή βεβαίωση παραγωγού 35 σταθμοί συνολικής ισχύος 894 MW οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε έκταση 27.026 στρεμμάτων.

   Και δεν έφτανε μόνο αυτό , την Τετάρτη 08.06.2022 κλήθηκαν δύο μέλη της Επιτροπής Αγώνα στο Αστυνομικό Τμήμα Βοΐου διότι παρεμπόδισαν συνεργείο του Πανεπιστημίου Πατρών το οποίο πραγματοποιούσε μετρήσεις για λογαριασμό συγκεκριμένης εταιρείας.

   Ο Διοικητής του αστυνομικού τμήματος προειδοποίησε τα μέλη της επιτροπής ότι σε περίπτωση παρεμπόδισης των συνεργείων στο επόμενο διάστημα θα προβούν σε συλλήψεις.

    Κάτοικοι της Γαλατινής, μέλη της Επιτροπής Αγώνα ενάντια στα φωτοβολταϊκά, ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, ο Επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Μιχάλης Καραμπατζιάς, ο πρόεδρος της Γαλατινής Δημήτρης Λαζόγκας και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου Θανάσης Τζαβέλας παραβρέθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα Βοΐου δηλώνοντας τη συμπαράσταση στα μέλη της Επιτροπής, επισημαίνοντας παράλληλα προς κάθε κατεύθυνση ότι ο αγώνας ενάντια στην καταστροφή του περιβάλλοντος της περιοχής θα συνεχιστεί και ότι προσπάθειες εκφοβισμού και τρομοκράτησης των μελών  δεν θα περάσουν.

     Ο αγώνας συνεχίζεται. Ήδη νομικοί της Επιτροπής Αγώνα επεξεργάζονται προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας.