Ο προγνώστης καιρού, Γ. Βασιλειάδης, αναλύει τα δεδομένα από τη χαλαζόπτωση που έπληξε περιοχές του Δήμου Κοζάνης

8 Ιουνίου 2022
22:09
Κανένα σχόλιο
Ισχυρές καταιγίδες, συνοδευόμενες από χαλάζι, έπληξαν μεγάλο τμήμα των δήμων Εορδαίας και Κοζάνης. Περιοχές μεταξύ των οικισμών, Ποντοκώμης, Μαυροδεντρίου, Δρεπάνου, Αγίου Δημητρίου και Κοιλάδας, δέχτηκαν τα περισσότερα φαινόμενα. Οι μετεωρολογικοί σταθμοί τόσο του Δήμου Κοζάνης στην Κίτρινη Λίμνη (δυτικά του Αγίου Δημητρίου) όσο και της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης στην Κοιλάδα, κατέγραψαν περισσότερα από 20 τόνους νερού ανά στρέμμα, ποσότητα που έπεσε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Κατά προσέγγιση, μπορεί να εκτιμηθεί, ότι σε περιοχές Μαυροδεντρίου – Δρεπάνου, το ύψος υετού μπορεί να ξεπέρασε τα 30μμ. Αντίστοιχης έντασης φαινόμενα σημειώθηκαν σε περιοχές Σερβίων και Βελβεντού με τον σταθμό της Π.Ε. Κοζάνης στο Βελβεντό να καταγράφει 22mm σε λιγότερο από μισή ώρα, καθώς και σε τμήματα μεταξύ Άρδασσας, Ασβεστόπετρας και Προαστίου όπου υπάρχουν αναφορές για μεγάλο χαλάζι. Το φαινόμενο της χαλαζόπτωσης είναι στοιχεία της εποχής που διανύουμε, παρόλα αυτά, θα πρέπει να σημειωθεί ότι από το 2011 και μετά, η συχνότητα εμφάνισης χαλαζοπτώσεων έχει αυξηθεί σημαντικά τους θερμούς μήνες του έτους.
Δεδομένα από σταθμούς της Δυτικής Μακεδονίας

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.