Ο Σύλλογος «Φίλοι του Βιβλίου» συμπράττει με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους : Ανατολικού, Κομνηνών, Μεσόβουνου, Πύργων και πραγματοποιούν το 1ο λογοτεχνικό οδοιπορικό στον τόπο με τίτλο: «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό».

Ένα λεωφορείο 3B (By Bus Books) εφοδιασμένο με θεματικά λογοτεχνικά κουτιά θα ξεκινήσει από την πόλη της Πτολεμαΐδας, θα σταθμεύσει στα χωριά της γραμμής και θα αλληλεπιδράσει με τις ιστορίες του χωριού.

Σε κάθε στάση της γραμμής, ένας λαϊκός αφηγητής θα χαρίζει στους οδοιπόρους μια ιστορία του χωριού η οποία θα καταγράφεται και θα ταξιδεύει στο επόμενο χωριό. Ομάδα εικαστικών του τόπου θα απεικονίζουν τον λαϊκό αφηγητή ή την ιστορία του.

Συνοδοιπόροι του ταξιδιού θα είναι: ο Αργύρης Παφίλης για να αφηγείται την ιστορία του κάθε τόπου, ομάδα εικαστικών (Γιώργος Μαμαλίγκας, Γιώτα Καρβουνιάρη, Κική Στούμπου, Νικολέτα Κοσμά) για να δημιουργούν το πορτρέτο του λαϊκού αφηγητή, ο Μιχάλης Πιτένης για να καταγράφει την λαϊκή αφήγηση κι η Σοφία Καλμανίδου για να εμψυχώνει δημιουργικά τις αναγνώσεις των βιβλίων .

Οι «Κυριακάτικες ιστορίες στο χωριό» θα συνοδεύονται πάντα από τις παραδοσιακές μουσικές και γεύσεις του δρόμου που θα περπατούν.

Αναλυτικό Πρόγραμμα

19 Ιουνίου 2022

1η Γραμμή Πτολεμαΐδα – Ανατολικό – Κομνηνά – Μεσόβουνο – Πύργοι

Αναχώρηση Αφετηρία Κτελ Αστικών Πτολεμαΐδας: 10.30

Ανατολικό: 11.00

Κομνηνά : 12.30

Μεσόβουνο: 14.00

Πύργοι: 16.00

2ο 15θήμερο Αυγούστου 2022

2η Γραμμή/ Πτολεμαΐδα – Άγιος Χριστόφορος – Καρυοχώρι – Σπηλιά – Ερμακιά

2ο 15θήμερο Σεπτέμβρη

3η Γραμμή/ Πτολεμαΐδα – Άρδασσα – Κρυόβρυση – Αναρράχη – Εμπόριο – Μηλοχώρι – Φούφα

Η δράση θα είναι ανοιχτή σε όλα τα παιδιά που θέλουν να την παρακολουθήσουν, σε κάθε στάση σε όλα τα χωριά. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την Αστική Συγκοινωνία Πτολ/δας ή Ι.Χ. για την μετακίνησή σας.