Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κοζάνης: “Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ”

10 Ιουνίου 2022
14:52
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο στήριξης των κινητοποιήσεων και των ανακοινώσεων των υπόλοιπων Συλλόγων – Ενώσεων της χώρας, η Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Κοζάνης χαιρετίζει κάθε πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό τόσο την ανάδειξη και επίλυση των συνεχώς αυξανόμενων προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο μας, όσο και στην αδιανόητη εντατικοποίηση που βιώνουμε εδώ και χρόνια σαν κλάδος στην εργασία μας, στην καθημερινότητά μας, στην ίδια μας τη ζωή.

Αντιδρούμε και διαμαρτυρόμαστε γιατί μετά από 2,5 χρόνια συνεχόμενης πίεσης και εξαντλητικού άγχους, αποκρυπτογραφώντας κακογραμμένες εγκυκλίους, αποφάσεις και δυσλειτουργικές πλατφόρμες συνεχίζουμε να στηρίζουμε την οικονομία και ολόκληρη την κοινωνία. H A.A.Δ.Ε., το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εργασίας μας φορτώνουν συνεχώς με υποχρεώσεις και πρόστιμα, χωρίς οι ίδιες οι υπηρεσίες να είναι έτοιμες να υποστηρίξουν τις συγκεκριμένες απαιτήσεις.

ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ

  1. Καθιέρωση – θεσμοθέτηση της άδειας ασθένειας του λογιστή (και άδεια μητρότητας – πατρότητας) με παράταση των δηλωτικών υποχρεώσεων για τους πελάτες μας.

  2. Κατάργηση ΟΛΩΝ των ορίων του άρθρου 38 του ν. 2873/2000 από τις 50.000€ που είναι σήμερα.

  3. Παράταση στη διαβίβαση των εσόδων για το 2021 έως 31/12/2022, καμία επιβολή προστίμου για αποκλίσεις ή τυπικές παραβάσεις στην υποβολή των myDATA και πιλοτική εφαρμογή της πλατφόρμας για ολόκληρο το έτος 2022.

  4. Παράταση των φορολογικών δηλώσεων φυσικών και νομικών προσώπων έως 30/09/2022 και καθιέρωση του μήνα Αυγούστου ως μήνα άδειας, με μετάθεση των δηλωτικών υποχρεώσεων του κλάδου μας.
  5. Κατάργηση υποχρεωτικότητας επικαιροποίησης στοιχείων για την υποβολή της φορολογικής δήλωσης
  6. Επιστροφή στο αφορολόγητο όριο των 12.000 ευρώ
  7. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος και της εισφοράς αλληλεγγύης.


Κοζάνη 9 Ιουνίου 2022

Με εκτίμηση

Για το Δ.Σ. του Συλλόγου Λογιστών
Ελευθέρων Επαγγελματιών (Ε.Φ.Ε.Ε.) Κοζάνης

Ο Πρόεδρος            Γεώργιος Βαλαής
Ο Αντιπρόεδρος      Γιάννης Μπιμπίρης
Ο  Γραμματέας        Νικόλαος Αγγέλου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.