Χρηματοδότηση της μελέτης για την αναβάθμιση των κτηριακών υποδομών τού Γ.Ν. Κοζάνης – Μαμάτσειου, συνολικού προϋπολογισμού 3,2 εκ. ευρώ, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020

15 Ιουνίου 2022
12:15

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε τη χρηματοδότηση, από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας του ΕΣΠΑ 2014-2020, της μελέτης που θα εξασφαλίσει την ωρίμανση του έργου τής στατικής ενίσχυσης των κτηρίων τής παλαιάς Πτέρυγας και των Εξωτερικών Ιατρείων και αναβάθμισης των κτηριακών υποδομών τού Γ.Ν. Κοζάνης – Μαμάτσειου, συνολικού προϋπολογισμού 3.205.552,21 ευρώ.

Πρόκειται για τη χρηματοδότηση της μελέτης για την στατική ενίσχυση των κτηρίων που ανεγέρθηκαν κατά την αρχική φάσης ανάπτυξης του Νοσοκομείου και πριν από τη θεσμοθέτηση του αντισεισμικού κανονισμού των κατασκευών, τα οποία υπολείπονται των απαιτήσεων του Κανονισμού και ως εκ τούτου, αλλά κυρίως για την ασφάλεια ασθενών και εργαζομένων, απαιτείται η στατική τους ενίσχυση.

Αντικείμενο της μελέτης αποτελεί:

  • Η στατική ενίσχυση υφιστάμενων χώρων τής Παλαιάς Πτέρυγας και των Εξωτερικών Ιατρείων, συνολικής επιφάνειας 8.200 τ.μ.
  • Η διαρρύθμιση – αναβάθμιση των ίδιων χώρων, επιφάνειας 8.200 τ.μ., προκειμένου να αξιοποιηθούν και για νέες χρήσεις.
  • Η κατασκευή εξ ολοκλήρου νέων κτηριακών προσθηκών, επιφάνειας 800 τ.μ.

Η Μελέτη εντάσσεται στον Άξονα Προτεραιότητας 9 – Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας και κάθε διάκρισης (ΕΤΠΑ), του Επιχειρησιακού Προγράμματος Δυτικής Μακεδονίας, του ΕΣΠΑ 2014-2020 και χρηματοδοτούνται από Εθνικούς Πόρους και από την Ευρωπαϊκή Ένωση / Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης – ΕΤΠΑ.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Μακεδονίας τού ΕΣΠΑ 2014-2020, καθώς και τις δράσεις που χρηματοδοτούνται στο πλαίσιο αυτού, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Ειδικής Υπηρεσίες Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος, στη διεύθυνση www.pepdym.gr.

12 σχόλια

  • Όλοι σας, για να μην δυσαρεστήσετε τους Πτολεμαϊδιώτες, καταδικάσατε την Κοζάνη να μείνει με το τσαντήρι του “Μαμάτσειου”.

    Κασαπίδη η Κοζάνη χρειάζεται Νέο Νοσοκομείο χθες και όχι προσθήκη της προσθήκης ω! προσθήκη!!!

    • Άντε πάλι τα ίδια. Το πρόβλημα στο νοσοκομείο δεν είναι ούτε η πτολεμαίδα ούτε τα ντουβάρια. Είναι η έλλειψη γιατρών και εξοπλισμού. Όποιος θέλει ας τα λύσει και μετά μαζί σου σε ότι θες

      • Του Νοσοκομείου Κοζάνης είναι πρόβλημα η έλλειψη ιατρών, ή όλων των νοσοκομείων ρε φίλε;
        Γιατί έτσι όπως μας τα λες υπονοείς ότι η Πτολεμαΐδα έχει γιατρούς και η Κοζάνη δεν έχει.
        Πληροφοριακά η Κοζάνη έχει περισσότερους από την Πτολεμαΐδα. Και ναι φίλε μου, που τα ξέρεις όλα, πρόβλημα είναι τα ντουβάρια. Και η έλλειψη αυτή φάνηκε σ΄όλο της το μεγαλείο τη διετία που διανύουμε του Covid. Επειδή δεν είχαν ντουβάρια, δεν είχαν που να βάλουν τους ασθενείς και τους έστελναν αλλού. Επειδή δεν είχαν ντουβάρια, δεν έχουν που να βάλουν τον νέο εξοπλισμό, αξίας εφτά εκατομμυρίων. Αυτόν, που εσύ λες έλλειψη. Γιαυτό, την επόμενη φορά, ενημερώσου πρώτα κι ύστερα σχολίασε.

        • Άσε με εμένα που δεν ξέρω. Ρωτα τον ιατρικό σύλλογο και θα σου λυθούν όλες οι απορίες για τις προτεραιότητες της υγείας στην περιοχή. Έχουμε μπει σε μια συζήτηση άνευ ουσίας για νέο νοσοκομειο και δεν ασχολούμαστε με τα ουσιαστικά θέματα επειδή κάποιοι θέλουν να κρυψουν την αποτυχία τους. Το μαματσειο είναι υπαρκτό και θα υπάρχει για αλλά 25 χρόνια. Το νέο νοσοκομείο δεν θα υπάρχει σίγουρα για άλλα 20 χρόνια. Βάλτα τώρα κάτω και δες αν χρειάζεται ή όχι αναβαθμιση

    • Ολοι τους τοσα χρονια ασχολουνται με την Κοζανουλα σου γιατι εχει καλομαθει με τον φαταουλισμο της να τα παιρνει ολα με το γελοιο αφηγημα μα ειμαι πρωτευουσα νομου και πιο μεγαλη πληθυσμιακα αρα πρεπει ολα να ερχονται σε μας…
      αρκετα κρατησε αυτο το παραμυθακι ομως
      οτι εχετε τσαντιρι εχετε… αλλα σιγουρα γι αυτο δεν ευθυνεται η Πτολεμαιδα και το Μποδοσακειο που εδω και δεκαετιες ειναι υποβαθμισμενα.

  • Σε δουλεύουν Κασαπιδη. Αλλά οι Τεχν. Και η Δ.α πρώτη και καλύτερη. Εσύ να τους έχεις σαν καλόπαιδα.

  • Κασαπιδη δεν έχεις συμβούλους. Σε δουλεύουν οι υπηρεσειεσ. Πολλά τα λεφτά Άρη. Τα στελεχη σου είναι για περιπάτους μόνο. Τους έχεις καλόπαιδα.

  • Κύριε Κασαπίδη δώσε όλα τα χρήματα στην Κοζάνη.
    Όλα τα χρήματα της Περιφέρειας να τα χρησιμοποιείς για την Κοζάνη.
    Οι άλλες πόλεις να είναι υποχείριο της Κοζάνης.
    Τα συγχαρητήρια.

  • Η Πτολεμαΐδα πρέπει να κατασκευάσει βιβλιοθήκη ανάλογη του μεγέθους της Κοζάνης.
    Κ. Κασαπίδη τα 80 εκατομμύρια λόγω της απολιγνιτοποίησης για την Κοζάνη τα ενέκρινες.
    Για την Πτολεμαΐδα τίποτε.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.