Aνακοίνωση του Αγροκτηνοτροφικού συλλόγου Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας: ” ΑΜΕΣΗ πληρωμή όλων των καλλιεργειών που επλήγησαν από τον παγετό του 2021 – Φτάνει πια η κοροϊδία – ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου

15 Ιουνίου 2022
12:35
Κανένα σχόλιο

ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΤΙΑΣ
ΛΕΚΑΝΗΣ ΒΕΓΟΡΙΤΙΔΑΣ

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ 1)ΣΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ
ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

2)ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ

Για μια ακόμη χρονιά καλλιέργειες σε χωριά των νομών της Δυτικής Μακεδονίας δέχονται μεγάλες ζημιές από το χαλάζι. Η έντονη χαλαζόπτωση των προηγούμενων ημερών προξένησε μεγάλες καταστροφές σε παραγωγές ροδακίνων, κερασιών, αμπελιών, κηπευτικών, σιτηρών κ.α.

Οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση καθώς σε λίγο θα ξεκινούσαν τη συγκομιδή και είδαν τους κόπους τους να πάνε χαμένοι μέσα σε λίγα λεπτά και αφετέρου το τεράστιο κόστος παραγωγής κάνει τις προσδοκίες τους για την φετινή χρονιά ιδιαίτερα δυσοίωνες. Ακόμη είναι απλήρωτες καλλιέργειες από τον παγετό του 2021!!

Το γεγονός ότι η περιοχή μας είναι χαλαζόπληκτη και κάθε χρόνο αντιμετωπίζει τεράστιες καταστροφές είναι γνωστό στην Κυβέρνηση και σε όλους τους αρμόδιους φορείς όμως πρακτικά κανένα μέτρο δεν έχει παρθεί  για αντιχαλαζική θωράκιση και προστασία. Φτάνει πια αυτή η κατάσταση να βλέπουμε κάθε χρόνο τους κόπους και τα χρήματα μας να χάνονται. Φτάνει πια η κοροϊδία από τις Κυβερνήσεις και τους εκπροσώπους τους! ΖΗΤΑΜΕ:
ΑΜΕΣΗ πληρωμή όλων των καλλιεργειών που επλήγησαν από τον παγετό του 2021

● Άμεσες εκτιμήσεις για το χαλάζι και γρήγορη προκαταβολή του 50% της ασφαλιζόμενης αξίας στους παραγωγούς καθώς το τεράστιο κόστος παραγωγής την φετινή χρονιά δημιουργεί ζητήματα ρευστότητας. Ιδιαίτερα άμεση εκτίμηση των ζημιών στα κεράσια και στα πρώιμα ροδάκινα τα οποία
είναι στην συγκομιδή, να εκδοθούν τα πορίσματα και να πληρωθούν οι
πληττόμενοι παραγωγοί το συντομότερο δυνατόν.

● Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε οι παραγωγοί να ασφαλίζονται και να αποζημιώνονται στο 100% για όλα τα ζημιογόνα φυσικά αίτια και νόσους στην παραγωγή και στο κεφάλαιο.

● Επιπλέον αντιχαλαζικά μέτρα προστασίας ειδικά σε περιοχές οι οποίες τα τελευταία χρόνια πλήττονται από ακραία καιρικά φαινόμενα και πλέον έχει αποδειχτεί στην πράξη ότι η αντιχαλαζική προστασία από “αέρος” δεν επαρκεί.

Οι συνέπειες της κλιματικής αλλαγής γίνονται χρόνο με τον χρόνο εντονότερες και θα πρέπει επιτέλους το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να δει τρόπους ώστε να περιοριστούν οι συνέπειες στις καλλιέργειες μας.

Επιπρόσθετα να γίνουν οι απαραίτητες προσλήψεις στον ΕΛΓΑ, να καλυφθούν τα κενά ώστε οι εκτιμήσεις και οι αποζημιώσεις να γίνονται γρήγορα και να αποζημιώνονται άμεσα οι παραγωγοί και όχι μετά από μήνες ως και πάνω από ένα χρόνο από την στιγμή της ζημιάς όπως συμβαίνει τώρα. ΖΗΤΑΜΕ την άμεση σύγκλιση περιφερειακού συμβουλίου με μοναδικά θέματα τα παραπάνω αγροτικά θέματα

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.