1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης: “Διάχυση αποτελεσμάτων Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+”

20 Ιουνίου 2022
14:16
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της διάχυσης των αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+, το 1ο Εργαστηριακό Κέντρο Κοζάνης πραγματοποίησε, την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2022, παρουσίαση των αποτελεσμάτων της δράσης με θέμα: “Η μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή: Προσαρμογή της οικονομίας σε καινοτόμες παραγωγικές κατευθύνσεις με την εφαρμογή τεχνολογιών φιλικών στο περιβάλλον και την ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία”.

Στο πρόγραμμα Erasmus+ συμμετείχαν δεκατρείς εκπαιδευτικοί (ειδικοτήτων Ηλεκτρολογίας, Μηχανολογίας, Πληροφορικής, Διοίκησης Επιχειρήσεων και Γεωπονίας) του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης, στο οποίο εκπαιδεύονται οι μαθητές του 1ου, 2ου και 4ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Κοζάνης.

Το έναυσμα για την υλοποίηση του προγράμματος ήταν η απολιγνιτοποίηση ως απόρροια της «Ευρωπαϊκής Πράσινης Συμφωνίας» και η προσαρμογή της περιοχής μας στα νέα ενεργειακά δεδομένα, μία μετάβαση η οποία επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τις επαγγελματικές διεξόδους των μαθητών, κυρίως των Επαγγελματικών Λυκείων. Κύριο μέλημα της σχολικής μας μονάδας, με τη συμμετοχή της στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, είναι η αναβάθμιση των γνώσεων εκπαιδευτικών και μαθητών στον τομέα της ενέργειας και της βιώσιμης ανάπτυξης, αποσκοπώντας στην ενσωμάτωσή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Η κινητικότητα πραγματοποιήθηκε στην ευρύτερη περιοχή του Άαχεν της Γερμανίας, περιοχή που έχει βιώσει την ίδια κατάσταση και την αντιμετωπίζει με επιτυχία. Οι δραστηριότητες που συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί περιελάμβαναν επισκέψεις σε Πανεπιστήμια, Αναπτυξιακούς φορείς και Ερευνητικά Κέντρα και εστίαζαν σε θέματα Ηλεκτροκίνησης, Ηλεκτροπαραγωγής μέσω Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Αποκατάστασης εξαντλημένων ορυχείων, Διαχείρισης Ενέργειας, Βιώσιμης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας.

Οι συμμετέχοντες εκπαιδευτικοί θεωρούν ιδιαίτερα σημαντικά τα οφέλη που αποκόμισαν από το πρόγραμμα, τόσο σε γνωστικό επίπεδο όσο και από την επαφή τους με την κουλτούρα και τον πολιτισμό μιας ευρωπαϊκής χώρας, και προτρέπουν την εκπαιδευτική κοινότητα να συμμετέχει σε αντίστοιχα προγράμματα Erasmus+.

Από τη Διεύθυνση του 1ου Εργαστηριακού Κέντρου Κοζάνης

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.