Πτολεμαΐδα: Τιμή- ρεκόρ το ύψος της βροχής που έπεσε το τελευταίο εικοσαήμερο

21 Ιουνίου 2022
10:52
Κανένα σχόλιο

Τιμή -ρεκόρ για τα τελευταία δεκαέξι χρόνια, κατά τον μήνα Ιούνιο, αποτελεί το ύψος της βροχής που έπεσε το τελευταίο εικοσαήμερο στην Πτολεμαΐδα και «αντιστοιχεί στα 116-120 χιλιοστά βροχής και επίσης αντιστοιχεί περί τα 2/5 χιλιοστά βροχής που έπεσαν από την αρχή του τρέχοντος έτους», ενώ στην αγροτική περιοχή, μεταξύ Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας, όπου καταγράφηκαν οι σημαντικότερες ζημιές στις καλλιέργειες, πιθανολογείται ότι τα ποσοστά βροχής είναι ακόμη υψηλότερα.

Πρόκειται -όπως αναφέρει ο προγνώστης καιρού, ιδρυτής εταιρείας stravon, Γιώργος Βασιλειάδης- για τις μετρήσεις, που κατέγραψαν οι μετεωρολογικοί σταθμοί, εγκατεστημένοι στην ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας και ειδικότερα εκείνος του Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο οποίος βρίσκεται σε μικρή απόσταση από την λεκάνη Πτολεμαΐδας- Ασβεστόπετρας, στα ρέματα της οποίας καταλήγουν όλες οι ποσότητες νερού από τη γύρω περιοχή, «το στραγγιστήρι». Συνέπεια αυτών, να υπερχειλίζουν η Περιφερειακή τάφρος και τα κάθετα προς αυτήν ρέματα και να παρατηρούνται έντονα πλημμυρικά φαινόμενα, ενώ, κατά τις μαρτυρίες αγροτών, τα κανάλια απορροής υδάτων δεν έχουν καθαριστεί για τρείς τουλάχιστον δεκαετίες. Ο Γιώργος Βασιλειάδης προειδοποιεί, με δεδομένο ότι η κατάσταση στην ατμόσφαιρα παραμένει ασταθής και τα καιρικά φαινόμενα εναλλάσσονται με ταχύτητα, ότι «κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι δεν θα επαναληφθούν οι ισχυρές βροχοπτώσεις και οι χαλαζοπτώσεις». Σημειώνει ακόμη ότι τα στοιχεία από τις μετρήσεις των τιμών είναι στη διάθεση κάθε αρμόδιου φορέα, ώστε άμεσα να γίνουν οι αναγκαίες παρεμβάσεις στις επικίνδυνες ζώνες και να αποτραπούν καταστροφές, που πλήττουν την τοπική οικονομία και απειλούν τον γενικό πληθυσμό.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ- ΣΥΝΤΑΞΗ

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.