Συμμετοχή του 12ο Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης στο Πρόγραμμα ERASMUS+ «Active kids for a better future»

21 Ιουνίου 2022
21:22
Κανένα σχόλιο

    Το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης συμμετέχει στο Πρόγραμμα ERASMUS+ με κωδικό αριθμό: 2019-1-RO01-KA229-063223_5 και τίτλο «Active kids for a better future» για την τριετία 2019-22.

Συμπράττουν σχολεία από τη Ρουμανία, Τουρκία, Τσεχία, Ισπανία και  Πολωνία.

Για το 12ο Δημοτικό Σχολείο Κοζάνης και τα συμπραττόμενα ευρωπαϊκά σχολεία του προγράμματος πραγματοποιήθηκε η έκτη εκπαιδευτική μετακίνηση δασκάλων στο σχολείο Zespół Szkolno-Przedszkolny Nr 3 w Białymstoku στο Bialystok της Πολωνίας.

Από κάθε συμπραττόμενο σχολείο συμμετείχαν 4 έως 6 εκπαιδευτικοί από τις 13 έως 17 Ιουνίου 2022.

Για το 12ο Δ.Σ Κοζάνης συμμετείχαν οι Αραβοπούλου-Γκανάτσιου Βασιλική δασκάλα, συντονίστρια του προγράμματος στο ελληνικό σχολείο, ο κ. Μπονές Νικόλαος, δάσκαλος, η κ. Τσίτσα Ξανθίππη, δασκάλα, ο κ. Γιαννακόπουλος Δημήτριος, δάσκαλος ειδικής αγωγής, η κ. Γιώτα Ιωάννα, δασκάλα πληροφορικής και η κ. Χιώτη Βασιλική, δασκάλα αγγλικών, μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος.

Η μετακίνηση και η επιμόρφωση των εκπαιδευτικών διεξήχθη σε άριστες συνθήκες και η εκπαιδευτική εμπειρία που αποκτήθηκε ανεκτίμητη.

Η επιμόρφωση ξεκίνησε με την επίσημη υποδοχή στο Σχολείο και την πρώτη συνεδρίαση δασκάλων του προγράμματος. Ξεναγηθήκαμε στην όμορφη πολύπαθη πόλη και συνεχίσαμε γνωρίζοντας και την περιοχή Supraśl όπου υπάρχει Ορθόδοξο Μοναστήρι Ευαγγελισμού, Μουσείο Αγιογραφίας και  Μουσείο Τυπογραφίας. Εντυπωσιακά είναι τα πάρκα, τα δάση τάιγκα και η προστασία τους από τους ευαισθητοποιημένους κατοίκους που φροντίζουν το περιβάλλον με πολλή προσοχή. Οι δομές της πόλης για στήριξη των Ατόμων με Αναπηρία καθώς και οι δράσεις φιλανθρωπίας είναι αξιοσημείωτες. Εμπλακήκαμε σε δραστηριότητες αφιερωμένες στην αναπηρία, στη φιλανθρωπία, στην τοπική ιστορία και πολιτιστμό, στην οικολογία και γνωρίσαμε τρόπους για 0 υπολείμματα φαγητών και σκουπιδιών. Επισκεφθήκαμε το Λαογραφικό Μουσείο του Podlasie και το Μουσείο Μνήμης της εξορίας στη Σιβηρία.

Ήταν μια υπέροχη εκπαιδευτική εμπειρία, οι συνάδελφοι προσλάβαμε καλές εκπαιδευτικές πρακτικές τις οποίες μεταλαμπαδεύουμε στην δική μας εκπαιδευτική πραγματικότητα και βελτιώνουμε τις γνώσεις και συμπεριφορές μας μέσα από τη σύγκριση, την αλληλεπίδραση και τον αλληλοσεβασμό.

Η μετακίνηση στο Bialystok της Πολωνίας ήταν η τελευταία του Προγράμματος. Ολοκληρώσαμε τις επιμορφώσεις με μεγάλη επιτυχία δημιουργώντας σχέσεις, συνεργασίες, στάσεις, που θα καθορίζουν τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε στο εξής την εκπαιδευτική μας πραγματικότητα.

Ευχαριστούμε το Σχολείο της Πολωνίας για την πολύ ζεστή φιλοξενία και την επιτυχημένη επιμόρφωση.

Ευχαριστούμε τα ευρωπαϊκά προγράμματα ERASMUS+ που μας δίνουν αυτή την δυνατότητα.

Για περισσότερες πληροφορίες της μετακίνησης:

https://activekids12greece.blogspot.com/search/label/%CE%9C%CE%95%CE%A4%CE%91%CE%9A%CE%99%CE%9D%CE%97%CE%A3%CE%97%20%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%9D%20%CE%A0%CE%9F%CE%9B%CE%A9%CE%9D%CE%99%CE%91

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.