Ο Ν. Μπουκουβάλας, όπως θυμάται την Κοζάνη, το καλοκαίρι του 1982 και του 1983

24 Ιουνίου 2022
05:35
5 Θέσεις
Στη γωνία του , ερειπιώδους τότε , Ερμιόνιου καμιά δεκαριά πάνκηδες , metal και new wave τύπους , δερμάτινα , τζην χλωρίνης , καρφιά , παραμάνες , ραφτά , αρβύλες και ολίγον μόικαν , όρθιους και οκλαδόν . H Eπαρχία – χωνευτήρι .
Στο ισόγειο μιας Εφορείας Προσκόπων ένα αυτοσχέδιο ροκ στούντιο με καλά όργανα και προσεγμένο ήχο , μας φιλοξένησε και ακούσαμε ωραίους παίκτες .
Ένα δισκάδικο ( μάλλον του Μήτσιου ) κοντά στην πλατεία με πολλές κονκάρδες , πήρα δύο , μια Motorhead και μια ΑC/DC , o φίλος μου Στέλιος ήταν αναποφάσιστος , οπότε ο Κοζανίτης υπάλληλος ορθώς τον παρατήρησε ” σώσι , καρφίτσα δα παρς ,όχι γναίκα “. Τον απάντησε με το κλασικά Σερβιώτικο ” αλλού ρε ” .
Και μετά καφέ στο rock-pub ” o Ρήγας ” , πίσω από τη Λέσχη Αξιωματικών , ωραία ατμόσφαιρα , ωραίοι τύποι Κοζανίτες ή φοιτητές και πολύ καλή μουσική .
Τέλος τα μπιλιάρδα -σφαιριστήρια – UFO games στην υπόγα του Λάκη , και καμιά ρετσίνα , μας αφαιρούσαν κάθε δραχμή και επιστρέφαμε στα Σέρβια συχνά με οτοστόπ ή φεσόνωντας κάποιον Σερβιώτη ταξιτζή .
Ήμασταν 15-16 χρονών στα Σέρβια με πολλά ακούσματα , τον Οκτώβριο 1983 ιδρύσαμε το group Ροκανίδια .

5 σχόλια

  • Πολύ όμορφες εποχές… κάπως έτσι κύλησε και η επόμενη πενταετία με τους μεταλλάδες στο “πέταλο” στην πλατεία, στο Remember και αλλού.
    Νοσταλγία!

    • Λίγο άσχετο αυτό που θα πω, όμως η τότε πλατεία, δημιουργούσε στέκια και παρέες και αποτελούσε το κοινωνικό σημείο αναφοράς της πόλης και των περιχώρων, δυστυχώς σήμερα δεν έχουμε που να βρεθούμε

  • Αφού τα Σέρβια είχαν και έχουν δεσμούς με τη Λάρισα και όχι με την κοζάνη.
    Τι δουλειά είχατε εκεί;

    • Πες τα χρυσοστομε!! Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι!! Αλλά αυτό είναι ανέκαθεν το κόμπλεξ των χωρικών και εδώ στην περιοχή μας έχουμε πολλούς από δαυτους!! Αυτός ο τύπος από τις 10 λέξεις που χρησιμοποιεί, οι 8 είναι κατά των Κοζανιτών και τώρα προσπαθεί να μας πει τι ακριβώς;;;

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.