Δήμος Βοΐου: Αντισταθμιστικά έργα συνολικού προϋπολογισμού άνω των 2.000.000 ευρώ εξασφάλισε ο Δήμος Βοΐου από την κατασκευή δύο αιολικών σταθμών στο Άσκιο

30 Ιουνίου 2022
15:31

.

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου στη Γαλατινή, παρουσιάστηκε από τον Δήμαρχο κ. Χρήστο Ζευκλή και εγκρίθηκε η συμφωνία που επετεύχθη αφενός με την εταιρία «Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ» που κατασκευάζει δύο αιολικούς σταθμούς στο Άσκιο και αφετέρου με την εταιρεία διανομής φυσικού αερίου «HENGAS A.E.» που προβλέπει την κατασκευή δικτύου φυσικού αερίου ως αντισταθμιστικό έργο στη Γαλατινή συνολικού προϋπολογισμού 1.600.000 ευρώ.

Επίσης από τη συμφωνία του Δήμου με την «Χ. ΡΟΚΑΣ ΑΒΕΕ» προβλέπεται η κατασκευή των παρακάτω αντισταθμιστικών έργων στην Εράτυρα εκτιμώμενου προϋπολογισμού 450.000 ευρώ:

  1. Η κατασκευή δικτύου πλήρωσης της δεξαμενής του αρδευτικού της Εράτυρας από την υπερχείλιση της δεξαμενής ύδρευσης του οικισμού σύμφωνα με μελέτη που θα συνταχθεί από το Δήμο Βοΐου.
  2. Κατασκευή οδού πρόσβασης στον Προφήτη Ηλία.
  3. Ανάπλαση πάρκου αναψυχής στη θέση «Άγιος Χριστόφορος».

Διεκδικώντας, έχοντας όραμα και επιμονή σχεδιάζουμε το μέλλον της περιοχής με ήθος και ύφος κατά την ενάσκηση των καθηκόντων που μας έχουν αναθέσει οι πολίτες του Βοΐου.

4 σχόλια

  • Τα ίδια ονειρευόταν κι ο Πρόεδρος του Μεταξά και έβγαζε φωτογραφίες δίπλα στα μπετά. Με τα μπετά έμεινε ο Μεταξάς!

    Πάνω απ’ την Εράτυρα και πάνω απ’ τη Σιάτιστα και τη Γαλατινή έχει γεμίσει αιολικά: πόσα αντισταθμιστικά πήρατε μέχρι τώρα; Όσα πήρε κι ο Μεταξάς!

  • Ωραια σαν ιδεα το δίκτυο φυσικου αερίου…
    Αλλα ενημερωτικά ας γνωρίζουν οι κάτοικοι οτι ενας λεβητας αερίου που θα χρειαστουν στοιχίζει 2000-2500 ευρω και το ετήσιο κόστος χρήσης του αερίου σύμφωνα με τις σημερινές τιμές αγγίζει τις 2500 για το διάστημα του χειμωνα..Να δουμε πόσοι θα συνδεθούν…

    • Αγαπητέ φίλε.
      Εάν συνεχίσουν οι σημερινές τιμές όπως αναφέρεις,για μεγάλο χρονικό διάστημα.τότε τίποτα δεν θα είναι ανταγωνιστικό και γρήγορα θα επέλθει το χάος.(σε όλες τις μορφές ενέργειας).
      Στο συγκεκριμένο άρθρο η είδηση είναι πως μία ιδιωτική εταιρεία, για πρώτη φορά στα χρονικά, αναλαμβάνει το κόστος μιας μεγάλης επένδυσης για ένα έργο ζωτικής σημασίας για την περιοχή, χωρίς να μοιράζει καθρεφτάκια…
      Μπράβο και μόνο μπράβο.

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.