Σ. Κουλούρης: “Kατέθεσα πρόταση και περιμένω απάντηση σε σχέση με την εφαρμογή συστημάτων ανταπόκρισης πολιτών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με τη χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για πιο άμεση και πιο οργανωμένη διαχείριση συνανθρώπων μας που ενδέχεται να έχουν υποστεί μία καρδιακή ανακοπή”

1 Ιουλίου 2022
17:23
Η εφημερία έχει πλέον τελειώσει…ετοιμάζω την ομιλία μου πάνω σε ένα θέμα το οποίο δεν το δίνουμε την απαραίτητη σημασία???το έχουμε βάλει σε δεύτερη μοίρα??? ή δεν θέλουμε καν να το αγγίξουμε??? Και όμως το θέμα τείνει να γίνει πιο επίκαιρο από ποτέ…: “Αιφνίδιος Καρδιακός Θάνατος τόσο Αθλητών όσο και συμπολιτών μας…Υπάρχει πρόληψη??? Στρατηγική Πρόληψης…Ο απλός πολίτης από το ρόλο του θεατή στο ρόλο του διασώστη”.
Όσον αφορά το θέμα του Αιφνίδιου Καρδιακού Θανάτου, τα λεπτά μετράνε και η επιβίωση του ατόμου εξαρτάται από την ταχύτητα δράσης και παραφράζοντας το “ο χρόνος είναι χρήμα” στην συγκεκριμένη περίπτωση ο χρόνος σημαίνει ΖΩΕΣ και για κάθε λεπτό καθυστέρησης μειώνεται 7-10% η πιθανότητα επιβίωσης… για αυτό πρέπει να υπάρξει ευαισθητοποίηση ΌΛΩΝ μας ώστε να γίνουν διαθέσιμες υπηρεσίες επείγουσας φροντίδας για κάθε άτομο σε οποιοδήποτε χώρο και οποιαδήποτε χρονική στιγμή… Όλοι μας οφείλουμε να γνωρίζουμε τα βασικά βήματα της ΚΑΡΠΑ (Καρδιοπνευμονικής Αναζωογόνησης) και αυτό γιατί με την ΚΑΡΠΑ κερδίζουμε πολύτιμο χρόνο. Επίσης σημαντική είναι και η γνώση της χρήσης ενός Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή…!
Εύχομαι να μη χρειαστεί ποτέ να δώσετε πρώτες βοήθειες σε κάποιον συνάνθρωπό μας που κινδυνεύει, αλλά αν παρ’ ελπίδα χρειαστεί καλό είναι να μην είστε απλοί μάρτυρες στο θάνατό του…!
Ταυτόχρονα είμαι και ενθουσιασμένος για μία πρόταση που κατέθεσα και περιμένω απάντηση όσον αφορά για την εφαρμογή συστημάτων ανταπόκρισης πολιτών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με την χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας για πιο άμεση και πιο οργανωμένη διαχείριση συνανθρώπων μας που ενδέχεται να έχουν υποστεί μία καρδιακή ανακοπή… με μεράκι, θέληση και καλή καρδιά ΌΛΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ!!!
Υ.Γ.: Βέβαια, να μην τολμήσω να θίξω για πολλοστή φορά το θέμα του Αιμοδυναμικού στην Περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας…ΜΕΓΑΛΗ ΑΔΙΚΙΑ για όλους μας και ειδικότερα για τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν από κάποιο Έμφραγμα του Μυοκαρδίου…!!!
Ο αγώνας συνεχίζεται…

 

9 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.