Απευθύνομαι στον Εμπορικό Σύλλογο,το Επιμελητήριο και δεν ξέρω ποιος άλλος είναι αρμόδιος,να αναδείξουν το θέμα και ν’ αλλάξει κάτι επιτέλους (Γράφει ο Χ. Σακαλής)

1 Ιουλίου 2022
17:52
Θα ήθελα να θίξω ένα θέμα που πια δεν απασχολεί κανένα και το έχουμε αποδεχτεί όλοι μας με σκυμμένο το κεφάλι μπροστά στην παντοδυναμία που έχει εκχωρηθεί από το κράτος στις τράπεζες. Μιλάω για τον νόμο που θεσπίστηκε πριν 14-15 χρόνια επί εποχής μνημονίων και capital controls.Ότι κάθε πολίτης που έχει οφειλές προς το δημόσιο (Εφορία,ΕΦΚΑ κ.λ.π.)έχει δικαίωμα να ορίσει ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ακατάσχετο λογαριασμό τραπέζης όπου μέχρι 1.250 ευρώ μπορούν να κατατίθενται χωρίς να κατάσχονται με την προοπτική της αξιοπρεπούς διαβίωσης.Και φυσικά από τη στιγμή που 8 στους 10 χρωστάνε,νομίζω ότι αγγίζει την πλειονότητα των πολιτών.
Αυτό έγινε όμως κάποτε,τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει,οι ανάγκες της ζωής με την τρελλή πορεία της ενέργειας και των καυσίμων αφαίρεσαν βασικούς πόρους διαβίωσης και ειδικά για τους μικρούς μαγαζάτορες είναι πλέον μηνιαίο βασανιστήριο να παίζεις το παιγνίδι της γάτας με το ποντίκι ΜΗΝ τυχόν και σου ξεφύγει κάποια φορά και δεν έχεις να πληρώσεις τις υποχρεώσεις σου ή απλά να ζήσεις την οικογένειά σου και να βγάλεις το μήνα.
Και αναφέρω τους μικροεπιχειρηματίες όχι γιατί βάζω σε δεύτερη μοίρα μισθωτούς και συνταξιούχους,αλλά γιατί στο ελεύθερο μικρεμπόριο πολλές φορές πληρώνονται εργασίες σε ανύποπτο μεταγενέστερο χρόνο και ξαφνικά περνάς το όριο πρίν καλά καλά το καταλάβεις.
Κάποιος θα πει “τα χρωστάς αυτά φίλε”(αυτό πάλι είναι άλλη συζήτηση με τους δεκάδες νόμους που πέρασαν μέσα σ’ένα καλοκαίρι,όπως έκτακτη εισφορά,επίδομα αλληλεγγύης,ενφια κ.α.)και δεν αντιλέγω απλά αφήστε μας να επιβιώσουμε για να μπορέσουμε να αποπληρώσουμε.Και μιλάω για νόμους που πέρασαν ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις που κατά καιρούς έπαιρναν την εξουσία από το 2008 μέχρι σήμερα.Άρα διακρίνεται μια προσπάθεια φτωχοποίησης αλλά η ραχοκοκαλιά του εμπορίου,η μικρομεσαία επιχείρηση,ΣΤΕΝΑΖΕΙ.
Όπως λέει και η παροιμία “την αγελάδα ΔΕΝ την σφάζεις,την αρμέγεις”!!!
Έπειτα όταν κάποιος έχει οφειλές ετών και δεν μπορεί ούτε καν να μπει σε διακανονισμό λόγω τεράστιας μηνιαίας δόσης, τα λιγοστά ευρώ που δεσμεύονται ΔΕΝ λύνουν το ατομικό πρόβλημα χρέους.
Απευθύνομαι στον Εμπορικό Σύλλογο,το Επιμελητήριο και δεν ξέρω ποιός άλλος είναι αρμόδιος,να αναδείξουν το θέμα και ν’αλλάξει κάτι επιτέλους,γιατί κάποια στιγμή είχε ακουστεί ότι θα μηδενιστεί το πλαφόν!!!Ας γίνει κάτι,είτε να καταργηθεί ο νόμος είτε ν’ανέβει το ποσόν του πλαφόν για να μπορέσει επιτέλους ο κόσμος να ζήσει.Μιλήστε πιά και κάντε κάτι!
Χάρης Σακαλής

7 σχόλια

  • Εδώ διαβάζετε λέξη προς λέξη την κακή νοοτροπία και τους λόγους της πτώχευσης.. 15 χρόνια μετά την χρεοκοπία χρωστάει και δεν λέει ούτε να ρυθμίσει ούτε να αποπληρώσει τις οφειλές του.. και έχει πολλούς σαν και αυτόν…

    • Μάλλον εισαι εκτός τόπου και χρόνου και δημόσιος υπάλληλος στη νοοτροπία, γιατί δ.υ. ειμαι και εγώ αλλά ξέρω απ το δημοτικό ακόμα ότι μια επιχείρηση μπορεί και να χρωστάει ΠΑΝΤΑ γιατί απλά συνεχώς αγοράζει και μετά πουλάει. Αν δεν έχεις εμπόρευμα στο μαγαζί, πως θα πουλήσεις; και για να αγοράσεις πρώτα, πρέπει να βρεις χρήματα. Φαύλος κύκλος.. και οι εποχές των παχιων αγελάδων έχουν τελειώσει καιρό τώρα. Μην ξεχνάμε ότι 8 μήνες ήταν κλειστά τα μαγαζιά και τα έξοδα τους τρέχανε. Τα ψίχουλα που πήραν,( όσοι πήραν όχι όλοι ) δε φτάνανε ούτε για τα νοίκια. Επιτέλους σκεφτείτε λίγο πριν πετάξετε κοτσάνες.

  • 8 στους 10 χρωστάνε δεν νομίζω ότι είναι σωστό.
    4 στους 10 δεν έχουν δανειστεί ποτέ ούτε καν από πιστωτική κάρτα και ας μην έχουν να φάνε ισχύει όμως.

  • κ.Σακαλή, κυβέρνηση στον τόπο δεν υπάρχει, κουμάντο κάνουν οι ξένοι με τις ντόπιες μαριονέτες τους.
    Κατά τα λοιπά, είναι εντελώς εντυπωσιακό πως κανείς πια δεν θυμάται (ή δεν θέλει να θυμάται;) ότι στα μνημόνια μπήκαμε Απρίλιο του 2010, τότε που το Πασοκ επισημοποίησε τη χρεοκοπία στην οποία μας οδήγησε η ΝΔ κι έτρεξε να σώσει τις ξένες τράπεζες. Και capital controls είχαμε τον Ιούλιο 2015, όταν ο Τσίπρας κι ο Μπαρουφάκης βαρούσαν τα νταούλια.
    Ενδιάμεσα, την άνοιξη 2012, η Δαμανάκη είπε πως πάμε σε δραχμή, όλοι τρέξαμε στις τράπεζες και κάποιοι ανακαλύψανε τη χρησιμότητα των χυτρών ταχύτητας!

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι