Ολοκληρώθηκε χθες (01-07-2022 ) το μεσημέρι ένας κύκλος επαφών, συναντήσεων και συζητήσεων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ Πολιτών Εορδαίας με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής

2 Ιουλίου 2022
09:11

Ολοκληρώθηκε χθες( 01-07-2022 ) το μεσημέρι ένας κύκλος επαφών, συναντήσεων και συζητήσεων της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ με αυτοδιοικητικούς παράγοντες της περιοχής μας.

Το πρωί στις ( 29-06-2022 ) συναντηθήκαμε με τον Δήμαρχο Εορδαίας κ. Παναγιώτη Πλακεντά, όπου σε εξαιρετικό κλίμα συζητήθηκαν επί μία ώρα, πλήθος θεμάτων που κυρίως περιστρέφοταν στην Διακρατική Σιδηροδρομική Σύνδεση Αλβανίας – Θεσσαλονίκης μέσω Πτολεμαΐδας.

—- Αποφασίστηκε να εκδοθεί και να διανεμηθεί φυλλάδιο ενημέρωσης προς τους δημότες, σε ότι αφορά την Διακρατική Σιδηροδρομική Σύνδεση Αλβανίας – Θεσσαλονίκης μέσω Πτολεμαΐδας.

—- Αποφασίστηκε να ξεκινήσουν ενέργειες για δημιουργία ημερίδας υπό την αιγίδα του Δήμου Εορδαίας, που θέμα θα έχει να δώσει περισσότερα εφόδια και να να δυναμώσει την πρόταση μας.

—– Για όποιο άλλο ζήτημα θα προκύπτει θα έχουμε τακτική συνάντηση με τον Δήμαρχο, ώστε να επιλύεται οποιαδήποτε δυσαρμονία Δήμου Εορδαίας και ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ.

Σήμερα το μεσημέρι 01-07-2022 κλιμάκιο της παράταξης «Ελπίδα» με επικεφαλής την κυρία Γεωργία Ζεμπιλιάδου και 2 περιφερειακούς της συμβούλους την κυρία Νικολέττα Μπουμπονάρη, τον κύριο Γεώργιο Χριστοφορίδη, αλλά και τον πρώην πρόεδρο της ΕΥΑΔΕ κύριο Φώτη Ιορδανίδη, συναντήθηκαν στο κτήριο της περιφερειακής διοίκησης στην Πτολεμαϊδα με το σύνολο σχεδόν του Συντονιστικού Οργάνου της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ.

Η ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ έδωσε στην κ.Ζεμπιλιάδου επιστολή του κ. Β. Σωτηρόπουλου (που είναι μέλος του Συντονιστικού της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ) μαζί με σχετικούς χάρτες και φωτογραφίες που αφορούν την πρόταση μας για την Διακρατική Σιδηροδρομική Σύνδεση Αλβανίας – Θεσσαλονίκης μέσω Πτολεμαΐδας.

Στην συνάντηση ήταν παρόντες και οι: Ο κ. Ισαάκ Νικολαΐδης (Πρόεδρος της Δ. Κ. Πτολεμαΐδας), 2 εκπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πτολεμαΐδας οι κ.κ. Αρσενίδης και Θ. Κακουλίδης. Επίσης παρόντες ήταν ο πρόεδρος του Συλλόγου Εμπόρων Πτολεμαϊδας, αλλά και ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων ατόμων Αμεα.

Έγινε πλήρης ενημέρωση προς το κλιμάκιο της κυρίας Ζεμπιλιάδου από το Συντονιστικό της ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ και αναλύθηκε πως μπορεί να γίνει συζήτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Μένουμε στο ότι θα γίνει προσπάθεια με ψήφους και άλλων παρατάξεων να γίνει η συζήτηση αυτή για την πρότασή μας.

Έγινε διεξοδική συζήτηση και για άλλα θέματα της Περιφέρειας που είναι κρίσιμα το διάστημα αυτό, όπως π.χ. είναι η ολοκλήρωση του κάθετού οδικού άξονα. Όπου μας βρίσκει και εμάς ως ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ σύμφωνους.

Τέλος δώσαμε αμοιβαία υπόσχεση για συνέχιση της συνεργασίας μας και κοινή δράση για το καλό της επίλυσης προβλημάτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

ΤΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΟΡΓΑΝΟ ΤΗΣ  ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ / ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ

 

 

 

7 σχόλια

  • Πριν λίγο καιρό ο Δήμαρχος ήταν αδιάφορος με το θέμα όπως φαίνεται και στο site «https://kozan.gr/archives/411937». Πιθανά δεν θέλει να έρθει σε αντιπαράθεση με τους Κοζανίτες γιατί τον βοήθησαν να εκλεγεί τα προηγούμενα χρόνια Νομάρχης (αντιπεριφερειάρχης) αλλά και μελλοντικά ίσως ξαναχρειαστεί.
    Να μην ξεχνάμε ότι και η Κοζάνη διεκδικεί το πέρασμα της σιδηροδρομικής γραμμής από την Κοζάνη προσθέτοντας επιπλέον 70Km μήκους.

    Άρα ο Δήμαρχος Πτολεμαΐδας σήμερα άλλαξε γνώμη και θα στηρίξει την Πτολεμαΐδα στην οποία εκλέχθηκε ως Δήμαρχος και δεν θα στηρίξει τα συμφέροντα της Κοζάνης.
    Αναμένουμε με χαρά να δούμε τις ενέργειές του και όχι μόνο λόγια.

  • Ποιοι είναι όλοι αυτοί που κάτω από το μανδύα της “ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ “κλπ ομιλούν εξ ονόματος μας;
    Ποιος τους εξέλεξε και ποιοι εξ ημών τους εξουσιοδότησαν να μας εκπροσωπούν δημοσίως;

  • Ο συμπλεγματισμος της Πτολεμαιδας εναντι της Κοζανης στο maximum.Καποτε μιλουσα με εναν εορδαιο (φανατικο αντικοζανιτη), ο οποιος προσπαθουσε να με πεισει οτι και η χαραξη της εγνατιας ειναι λανθασμενη.Επρεπε (κατα την γνωμη του) απο την Κουλουρα η χαραξη να στραφει βορειοτερα και τα τουνελ να ειναι μεταξυ Βεροιας-Ναουσας, εξοδος τουνελ στο Ανατολικο, κομβος στην Πτολεμαιδα, στην συνεχεια Καστορια μεσω της γνωστης σηραγγας που δημοπρατηθηκε και μετα αποτομη στροφη της χαραξης προς νοτο και Μετσοβο -Ιωαννινα…..θεωρουσε την διελευση της εγνατιας απο Κοζανη και Γρεβενα “περιττη”!!!

    • Νομίζεις ότι με αυτό που έγραψες κάλυψες το τοπικισμό της Κοζάνης που τα θέλει όλα δικά του;
      Παίρνεται τα χρήματα της Περιφέρειας και τα χρησιμοποιείται όλα για την Κοζάνη. Ειναιχρηματα που δεν σας ανήκουν.
      Οι Γερμανοί στην κατοχή έκαναν έτσι.

      • Θα σου προτεινα να χαλαρωσεις και να σκεφτεις ψυχραιμα το εξης: δεν υπαρχει καμια αλλη πολη στην Ελλαδα η οποια δεν ειναι πρωτευουσα νομου, η οποια να αναπτυχθηκε τοσο πολυ οικονομικα οσο η Πτολεμαιδα.Και αυτο βεβαια εξαιτιας τηε ΔΕΗ.Για περιπου 40 χρονια για καθε 10 δρχ που επεφταν απο την ΔΕΗ στην περιοχη καθοιονδηποτε τροπο οι 7 πηγαινανε στην Πτολεμαιδα και οι 3 στην Κοζανη.Οποτε μην μιλας για “μοναχοφαηδες”….απλα τωρα δεν υπαρχει η κοτα με τα χρυσα αυγα και βγαινει το διαχρονικο κομπλεξ εναντι της Κοζανης στο φουλ….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.