Λάζαρος Μαλούτας: «Δυστυχώς για τον κ. Ιωαννίδη η πραγματικότητα ξεπερνά την επικοινωνία»

9 Ιουλίου 2022
11:09

Χαίρομαι που ο κύριος Ιωαννίδης αναγνωρίζει πως δεν βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο. Βεβαίως ο ίδιος και η παράταξή του κινούνται σε αυτή τη λογική από την επομένη των εκλογών, προσπαθώντας να μας πείσουν για το μεγάλο έργο που άφησαν πίσω τους κατά την πενταετή θητεία τους ως δημοτική αρχή.

Φυσικά και δεν είναι όλα επικοινωνία, αλλά ουσία. Και η ουσία είναι πως ο κύριος Ιωαννίδης έκανε ένα γενναιόδωρο δώρο στη ΔΕΗ επί θητείας του, και αυτό δεν αλλάζει με κανένα επικοινωνιακό τρικ. Οι επιλογές του ιδίου και της παράταξής του οδήγησαν στην αλλαγή του τρόπου τιμολόγησης των λογαριασμών της ΔΕΥΑΚ, καθώς εκείνοι επέλεξαν να συνάψουν μια καταστροφική σύμβαση με τη ΔΕΗ το 2019. Μέσω της σύμβασης το κόστος των εκπομπών CO2, πέραν των δωρεάν δικαιωμάτων, βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τη ΔΕΥΑΚ και κατ’ επέκταση του δημότες.

Και για να γίνει σαφές, οι πολίτες καλούνται να πληρώσουν μέσω των λογαριασμών τον φόρο διοξειδίου του άνθρακα, αναδρομικά από το 2016. Και αυτό δεν είναι τρικ, είναι μία πραγματικότητα. Εσείς κύριε Ιωαννίδη, επιλέξατε να επιβαρύνετε τη ΔΕΥΑΚ με εκατομμύρια λόγω του φόρου διοξειδίου του άνθρακα, χωρίς καμία διαπραγμάτευση για τους δημότες.

Από την πλευρά μας, όσο και αν αυτό ενοχλεί, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε στο εγγύς μέλλον η τηλεθέρμανση να μην περιλαμβάνει ορυκτά καύσιμα και να μην υπάρχουν φόροι διοξειδίου του άνθρακα. Η επιλογή μας να υποβάλλουμε πρόταση και να εντάξουμε το Δήμο Κοζάνης στην Αποστολή των «100 κλιματικά ουδέτερων και έξυπνων πόλεων της Ευρώπης», μας δικαιώνει καθημερινά.

Δυστυχώς για τον κ. Ιωαννίδη, η πραγματικότητα ξεπερνά την επικοινωνία.

 

17 σχόλια

  • Μούτε μας εχει κουράση….ο χειρότερος δημαρχος EVER.

    Ασχολήσου με τα φ/β … ά και λίγο με το δεη.δη.πε.θε.

  • Η μεγαλύτερη αδικία που έγινε από την παράταξη Ιωαννίδη ήταν η εξίσωση των χωριών με την πόλη της Κοζάνης στους λογαριασμούς της δευακ.τωρα έβαλαν αρχηγό υπάλληλο της δευακ αυτό πρέπει να μας βάλει σε σκέψεις τη συμφέροντα εξυπηρετεί τελικά η παράταξη Κοζάνη τόπος να ζεις.

  • Πρέπει να παραδεχθεί ο πρώην Δήμαρχος ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι μετά από αυτόν διατελέσαντες διοίκηση ουδέποτε αντελήφθησαν τι συνέβαινε στην επιχείρηση
    Λυπηρο μεν,αλλά πραγματικότητα δε

  • Μαλουτα τα παραμύθια αλλού. Πήρες γραμμή ότι η τηλεθέρμανση Κοζάνης δεν θα λειτουργήσει τον Οκτώβριο και μας λες μπούρδες. Ο Πλακεντάς εδώ και τρία χρόνια, όσο εσείς φτιάχνατε τα φωτοβολταϊκά σας, πήρε 15.000.000 ευρώ για σύνδεση της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με την Πτολεμαΐδα 5, έφτιαξε με 5.000.000 ευρώ ηλεκτροκίνητες και άλλα πολλά.

  • Λαζαρε να θυμάσαι ότι όποιος είναι καλός στις δικαιολογίες σπανίως είναι καλός σε οτιδήποτε άλλο.

  • Είστε και οι δύο πάρε τον έναν και χτυπα τον άλλο!
    Κι ακόμη αλληλογραφειτε από μακρυά κι εμείς πρέπει να σας ανεχόμαστε! Μας καταστρεψατε παρέα! Στον αγύριστο όλοι

  • Μαλουτα χειρότερος Δήμαρχος από εσένα δεν πέρασε από την Κοζάνη και δεν θα ξαναπεράσει δεν έκανες απολύτως τίποτα…1 χρόνο ακόμη και να γλιτώσουμε οριστικά

  • Να πάω να δω τα έργα του δημάρχου… Ο μεγάλος αντιδήμαρχος και συνκεβαιρνιτης του στρώνει δρόμους ρίχνει άσφαλτο σε ημετέρουσους μέ πλήρη απαξίωση τους προεδρους τον κοινοτήτων Δήμαρχε έλεος!!!!

  • Κλείστε το Δημαρχείο, ας διοικείται η πόλη κεντρικά να τελειώνουμε. Όλοι οι αυτοδιοικητικοί είστε ένα τεράστιο πρόβλημα και μια καλή δικαιολογία για το κράτος να μη βοηθάει τις πόλεις του. Το αποτέλεσμά σας είναι μονίμως αρνητικό από το 1995. Καθαριότητα, αποχέτευση, ύδρευση, πολεοδομία στο υπουργείο με μονίμους υπαλλήλους απευθείας εδώ και πηγαίνετε να γίνετε πρόεδροι σε κάνα σύλλογο να βγαζετε το άχτι σας.

    • Η καλύτερη πρόταση που έχει ειπωθεί. Μακάρι να γινόταν και να μην ήταν επιστημονική φαντασία για τα ελληνικά διεφθαρμένα δεδομένα…

  • Ο κ. Μαλούτας έχει απόλυτο δίκιο στο θέμα της σύμβασης.
    Είναι όπως τα λέει και η δυσαρέσκεια κάποιων για άλλα θέματα δεν πρέπει να είναι λόγος για να μην ακούμε την αλήθεια.

    • Ο Μαλουτας “θυμήθηκε” τη σύμβαση τώρα; Μήπως οταν η σύμβαση υπογράφηκε σημερινοί αντιδήμαρχοι της παράταξης Μαλουτα ήταν στ ΔΣ της ΔΕΥΑΚ; Γιατί τόσο καιρό δεν έκανε ενέργειες όπως ο Πλακεντάς; Γιατί δεν προσπάθησε να αναθεωρήσει τη σύμβαση;
      Γιατί πολύ απλά για όλα φταίνε κάποιοι άλλοι.
      Ο Μαλούτας είναι στον δήμο από το 1990 και αυτό που λέει είναι ότι φταίει ο Λευτέρης.

  • Είσαι ο δήμαρχος της πόλης με τα περισσότερα “θρίλερ” σε κλειστά καταστήματα στην Ελλάδα 😀😀

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.