Αρχές του 2024 θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα παραγωγής για την τηλεθέρμανση στον ΑΗΣ Καρδιάς

13 Ιουλίου 2022
22:33

 

Το νωρίτερο στις αρχές του 2024 εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμο το νέο σύστημα τηλεθέρμανσης που θα εγκατασταθεί στον ΑΗΣ Καρδιάς. Πρόκειται για σύστημα παραγωγής θερμότητας με λέβητες ζεστού νερού με καύσιμο φυσικό αέριο, παραγόμενης ωφέλιμης θερμικής ισχύος τουλάχιστον 180 Mwth.

Η ΔΕΗ έχει προκηρύξει διαγωνισμό για τη μελέτη, προμήθεια, εγκατάσταση και θέση σε λειτουργία “με το κλειδί στο χέρι” (EPC/Turn-key project) του συστήματος, με το συνολικό προϋπολογισμό του έργου, κατά την εκτίμηση της εταιρείας, να ανέρχεται σε 18 εκατ. ευρώ (μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ).

Το νέο σύστημα τηλεθέρμανσης θα αποτελείται από 3 έως 5 πανομοιότυπους λέβητες με διπλό καύσιμο (φυσικό αέριο/πετρέλαιο) παραγωγής θερμού νερού για τη μεταφορά ωφέλιμης θερμικής ισχύος τουλάχιστον 140 MWth στο δίκτυο τηλεθέρμανσης των Δήμων της περιοχής, καθώς και πλήρη συστήματα παραγωγής ζεστού νερού για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, αποτελούμενα από κλειστά κυκλώματα ανακυκλοφορίας νερού, τα οποία θα μεταφέρουν τη θερμική ενέργεια από τους λέβητες στο δίκτυο τηλεθέρμανσης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συλλέκτες των συστημάτων παραγωγής ζεστού νερού από τους λέβητες θα συνδέονται με το σύστημα διανομής θερμικής ενέργειας το οποίο θα κατασκευαστεί στο χώρο του ΑΗΣ Καρδιάς στο πλαίσιο ένος έργου ΣΗΘΥΑ.

Σύμφωνα με τα τεύχη του διαγωνισμού, η συνολική προθεσμία για την ολοκλήρωση του έργου, ώστε να είναι έτοιμο για να ξεκινήσει η εμπορική του λειτουργία, προσδιορίζεται στους 18 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης μεταξύ της ΔΕΗ και του αναδόχου.

Πιο αναλυτικά, το αντικείμενο του διαγωνισμού περιλαμβάνει το σχεδιασμό, τη βιομηχανοποίηση, την κατασκευή, την προμήθεια, τις δοκιμές στα εργοστάσια, τη μεταφορά και αποθήκευση στον τόπο του έργου, τις αναγκαίες εργασίες προσαρμογής και τροποποίησης των υπαρχόντων συστημάτων, τη συναρμολόγηση, την εγκατάσταση, τις δοκιμές επί του έργου, τη θέση σε λειτουργία του εξοπλισμού, καθώς και την εκπαίδευση του προσωπικού της ΔΕΗ.

Επίσης, περιλαμβάνει το σχεδιασμό, τη μελέτη και την κατασκευή των απαιτούμενων έργων πολιτικού μηχανικού, την προμήθεια ανταλλακτικών L-1, την παροχή των πάσης φύσεως απαιτούμενων υπηρεσιών (τεχνικών και άλλων), καθώς και την παράδοση σε πλήρη και κανονική λειτουργία του συστήματος.

energypress.gr

4 σχόλια

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Μείνετε συντονισμένοι