Καλλιόπη Βέττα: «Να διασφαλιστούν τα επαγγελματικά δικαιώματα των αποφοίτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας»

21 Ιουλίου 2022
11:53
 

Η Βουλευτής  ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. Π.Ε. Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα κατέθεσε κοινοβουλευτική ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας & Θρησκευμάτων με θέμα: «Ισότιμη αντιμετώπιση των αποφοίτων Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, διασφάλιση των επαγγελματικών τους δικαιωμάτων και ένταξή τους σε κλάδους εκπαίδευσης».

Στην ερώτηση καταγράφεται η δυσμενής αντιμετώπιση και το γραφειοκρατικό αλαλούμ που βιώνουν εδώ και χρόνια οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι δεν έχουν ενταχθεί ακόμη σε κλάδους εκπαίδευσης με ευθύνη της Πολιτείας.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Βουλευτής, η διασφάλιση των επαγγελματικών δικαιωμάτων των ανωτέρω αποφοίτων αποτελεί δίκαιο αίτημά τους και μείζον ζήτημα ισονομίας και ίσης αντιμετώπισής τους έναντι των αποφοίτων άλλων δημόσιων και ιδιωτικών σχολών αντίστοιχης κατεύθυνσης και ειδικότητας, για τους οποίους έχουν ήδη υπάρξει σχετικές προβλέψεις.

Ως εκ τούτου, ερωτάται η αρμόδια υπουργός:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να ενταχθούν οι απόφοιτοι της κατεύθυνσης Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών & Βιομηχανικού Σχεδιασμού του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας σε κλάδους εκπαίδευσης;

2. Θα προχωρήσει η ένταξή τους στον σχετικό εκπαιδευτικό κλάδο ΠΕ89 Εφαρμοσμένων Τεχνών, με ανάθεση μαθημάτων στο κλάδο εκπαίδευσης ΠΕ89.02 Σχεδιασμού & Παραγωγής Προϊόντων, όπως έχουν τεκμηριωμένα αιτηθεί επανειλημμένως οι εν λόγω απόφοιτοι;

3. Θα εξεταστεί η αιτούμενη ένταξή τους στον εκπαιδευτικό κλάδο Π89.01 Καλλιτεχνικών Σπουδών, όπως απαιτείται για λόγους ισονομίας, δεδομένου ότι υπάρχει ήδη Αναγνώριση Επαγγελματικής Ισοδυναμίας αποφοίτων ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων της ημεδαπής, αντίστοιχης ειδικότητας με αυτή του Βιομηχανικού Σχεδιασμού, που βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας και της αναγνώρισής τους μπορούν να ενταχθούν στον εν λόγω εκπαιδευτικό κλάδο, κάτι που παραδόξως δεν ισχύει για τους αποφοίτους του Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε. του πρώην Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας;

11 σχόλια

  • Ασε μας κυρια μου με τα καθημερινά δελτία τύπου . Τέσσερα μισή χρόνια κυβερνούσατε και μόνο που κάνατε ήταν Νόμος Παρασκευόπουλου , νόμος Κατρούγκαλου , νόμος Παρασκευόπουλου και Συμφωνία των Πρεσπών , κοινώς τα διαλύσατε όλα .

      • Ενώ εσυ σαν Τάκης γράφεις επώνυμα . Ασε μας ρε Ζαβοζαιε και σε τελική δεν κατάλαβα με απειλείς αν μπορώ να γράψω επώνυμα ? Γιατί τι θα μου κανείς όταν πάρει ο ΣΥΡΙΖΑ την εξουσία του Αγίου π@@@@@ ανήμερα, θα με στείλετε εξορία ή θα με κόψετε το μεροκάματο ?

    • Να τρως σοκολατες πολλες μπας και σου ξυσουν λιγο την μνημη και θυμηθεις τι λουκι τραβηξε η χωρα οταν μας χωνατε στα μνημονια απ το 2009 νουδουλη μου , επισης να θυμηθεις ποιος εκανε το μεγαλο ριφιφι στα δημοσια ταμεια και δεν αφηνε ουτε χαρτι στην τουαλετα οταν ηταν να παραδωσει και τελος πιο σημαντικο το κρατικοδιαιτο σοι του τουριστα σας σημερα που παριστανει τον πρωθυπουργο που εχει φαει και τα πομολα και διαχρονικα και τα τελευταια 3 χρονια. Κοινως ειστε ενα συνονθυλευμα που καταστρεψατε την Ελλαδιτσα διαχρονικα οποτε δαχτυλακια στο Συριζα κυριοι μυρωδιαδες που χρωστατε σε οποιον μιλαει ελληνικα δεν δικαιουστε να κουνατε.

      • Επειδή είσαι Πανούλης δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα είναι Ελλαδιτσα . Ελλαδάρα ήταν και ειναι ανόητε . Ελλαδιτσα υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει αν βρεθούν στην εξουσία κάτι τύποι σαν το 2015 που είχαν αυταπάτες και ήταν εγκλωβισμένοι στις ίδιοληψιες τους .
        Κατάλαβες τοξικούλη και παρονοϊκούλη .

      • “Τα μνημόνια θα καταργηθουν με ενα άρθρο σε ενα νόμο”.

        Αλέκσης Τσίπρας

        “Υπογράψαμε το τρίτο μνημόνιο και βγαίνουμε από την κρίση”.

        Αλέκσης Τσίπρας

        Τώρα ποιος βγάζει τη γλώσσα σε ποιον;

  • Μα λίγη ντροπή δε βλάπτει κυρία μου…

    Δικό σας υπουργός ήταν ο αρχιψεύταρος γαβρ-ογλού που κατήργησε τα ΤΕΙ και πέταξε τους αποφοίτους στα σκουπίδια υπηρετώντας τη χιλιαστική συντεχνία του ΤΕΕ και το κογκλάβιο των πρυτάνεων.

    Εσείς πού ήσασταν τότε;

    Με αυτή σας την ερώτηση ρίχνετε αλάτι στις πληγές που άνοιξε αυτό το ανεκδιήγητο καρτούν με το μουστάκι.

    Ντροπή!

  • Μάλιστα….γιατί δεν ρωτάει τον κύριο Γαβρόγλου ο οποίος κατάργησε τα ΤΕΙ εν μία νυκτί χωρίς προηγουμένως να προνοήσει για την έκδοση επαγγελματικών δικαιωμάτων για τους χιλιάδες πτυχιούχους ΤΕΙ; Εξαιτίας των παραλείψεων (και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) σήμερα απόφοιτοι κολεγίων τριετούς φοίτησης έχουν επαγγελματικά δικαιώματα (μέχρι και στο ΤΕΕ εγγράφονται με τις ευλογίες Κεραμέως) και πτυχιούχοι ΤΕΙ τρώνε πόρτα παντού….κορυφαίο παράδειγμα ο CEO της ΔΕΗ….ναι ο Στάσσης…..για ρωτήστε να μάθετε τί πτυχίο πήρε και από που το πήρε (καθ’όλα νόμιμα για να μην παρεξηγηθώ)…..

  • Δε θα κουραστώ να γράφω και να υπενθυμίζω, κυρία Βέττα, πως δεν πήρατε θέση για οσα συμβαίνουν στο δηπεθε Κοζανης. Ντροπή

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.