kozan.gr: Mπροστά από το πρώην Δημοτικό Σχολείο Οινόης θα τοποθετηθεί η προτομή του αείμνηστου Χρύσανθου Θεοδωρίδη

22 Ιουλίου 2022
01:05
Κανένα σχόλιο

Tην τοποθέτηση της προτομής του Χρύσανθου Θεοδωρίδη καθώς και μιας παράστασης για την Γενοκτονία των Ποντίων μπροστά από το πρώην Δημοτικό Σχολείο Οινόης και νυν γραφεία της Τοπικής Κοινότητας αποφάσισε το Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Οινόης Κοζάνης με την επωνυμία «ΧΡΥΣΑΝΘΟΣ”» έχοντας και τη σύμφωνη γνώμη της Κοινότητας. Να σημειωθεί πως ήδη έχει εγκριθεί το αίτημα του εν λόγω συλλόγου για την «ανέγερση μνημείου Χρύσανθου Θεοδωρίδη» και την ένταξή του στο ΕΑΠ 2012-2016 προϋπολογισμού δέκα χιλιάδων (10.000,00 €) ευρώ με ΦΠΑ. Στην εξέλιξη αυτή σημαντικότατο ρόλο επιτέλεσε η Αντιπεριφερειάρχης Νέας Γενιάς, Αθλητισμού και Πολιτισμού κα Όλγα Πουταχίδου, με καταγωγή από την Οινόη. Ο Χρύσανθος Θεοδωρίδης, γεννήθηκε το 1934 στην Οινόη Κοζάνης (“έφυγε” από τη ζωή στις 30 Μαρτίου 2005, σε ηλικία 71 ετών) κι υπήρξε ένας από τους γνωστότερους τραγουδιστές ποντιακής μουσικής κι ένας από τους, κατά γενική ομολογία, καλύτερους ερμηνευτές της,

kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.