kozan.gr: Γ. Μαγιάγκας (Αντιδήμαρχος Οικονομικών & Προγραμματισμού Δήμου Βοΐου) για Δομή Ασυνοδευτων Ανηλίκων στον Πενταλοφο: “Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ για μια ακόμη φορά προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν τους δημότες λέγοντας συνειδητά ψέματα, ότι μπορούσε η δημοτική αρχή να ξανακάνει συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους συγκεκριμένους υπαλλήλους”

22 Ιουλίου 2022
14:19
Κανένα σχόλιο
Σας παραθέτω την επισημη απαντηση του Υπουργειου Μεταναστευτικης πολιτικης σχετικα με το εαν είναι νεο προγραμμα ή όχι στη Δομή Ασυνοδευτων Ανηλίκων στον Πενταλοφο.Ως γνωστον ο συμβασεις ορισμενου χρόνου σε Δημους ακολουθουν το πρόγραμμα. Όταν τελειωσει ενα πρόγραμμα ΔΕΝ μπορούν να ανανεωθούν και οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου του αντίστοιχου προγράμματος!! Διαβάζοντας την απάντηση του Υπουργείου, ο καθενας πλεον μπορει να βγαλει τα συμπεράσματα του για το εαν μπορουσαν να ανεωθουν οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου των εργαζομενων της Δομής στις 1/2/22 ή όχι…
Δυστυχώς κάποιοι παρότρυναν τους πρώην εργαζόμενους να μη συνεχίσουν την εργασία τους στη Δομή με άλλη σχέση εργασίας και να διεκδικήσουν μέσω ασφαλιστικών μέτρων την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου, πράγμα που απέτυχαν καθ’ ότι τα ασφαλιστικά μέτρα απορρίφθηκαν … Συνέπεια των παραπάνω ήταν να βρεθούν στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ 15 άτομα και πάλι οι ίδιοι `καλοθελητες` να επιρρίπτουν ευθύνες στη δημοτική αρχή για το αποτέλεσμα αυτό….
Στη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ για μια ακόμη φορά προσπάθησαν να παραπληροφορήσουν τους δημότες λέγοντας συνειδητά ψέματα, οτι μπορούσε η δημοτική αρχή να ξανακάνει συμβάσεις ορισμένου χρόνου στους συγκεκριμένους υπαλλήλους, χωρίς να υπάρχει ενεργό συγκεκριμένο χρηματοδοτικο πρόγραμμα. Η απάντηση του Υπουργείου είναι η εξής:
《Σε συνέχεια της τηλεφωνικής μας επικοινωνίας σας και αναφορικά με το αίτημα που έχει υποβληθεί από τον φορέα Δήμος Βοϊου με MIS 5165753 για την επιχορήγηση Δομής Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου, διευκρινίζονται τα ακόλουθα :
(α) η πρόσκληση με α/α 5629 εντάσσεται στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Μετανάστευσης & Ασύλου (2021 – 2025), το οποίο είναι διαφορετικό χρηματοδοτικό μέσο από το ΕΠ ΤΑΜΕ 2014 -2020, στο οποίο είχε ενταχθεί η χρηματοδότηση του έργου κατά τα προηγούμενα χρονικά διαστήματα. Κατά συνέπεια, ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΑΞΙΟΛΟΓΕΊΤΑΙ ΩΣ ΝΕΑ ΔΡΑΣΗ
(β) η λειτουργία των Δομών διέπεται συνολικά από τα οριζόμενα στον Οδηγό Λειτουργίας Δομών Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων (Ιανουάριος 2022). Στο τμήμα 2.5 του Οδηγού ορίζονται οι ελάχιστες αναλογίες προσωπικού , οι οποίες πρέπει να εξασφαλίζονται για την εύρυθμη λειτουργία της Δομής》

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.