Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας – Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας και της Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων

25 Ιουλίου 2022
09:29

 

Μνημόνιο Συνεργασίας με στόχο την θέσπιση πλαισίου συνεργασίας των δύο φορέων, υπέγραψαν την Παρασκευή 22/07/2022, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/ΤΔΜ, Νικόλαος Συλλίρης και η Πρόεδρος της Ακαδημίας Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων, κα Έλενα Παπαδοπούλου.

Τα δύο μέρη, ΤΕΕ/ΤΔΜ και Ακαδημία Επιστημών και Γραμμάτων Ποντίων, στο πλαίσιο του θεσμικού και επιστημονικού τους ρόλου, μπορούν να αξιοποιήσουν τις εμπειρίες και τις δυνατότητές τους, προκειμένου να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να υλοποιηθούν δράσεις -παρεμβάσεις προς όφελος της επιστήμης, της έρευνας, της παιδείας και της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ειδικότερα, συμφώνησαν στη διαμόρφωση ενός πλαισίου συνεργασίας μεταξύ τους, προκειμένου να συμβάλλουν δια των κοινών τους ενεργειών:

  • στη βελτίωση γνώσεων και δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού,

  • στην υλοποίηση ακαδημαϊκών προγραμμάτων,

  • στο σχεδιασμό και στη δημιουργία κοινών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και προγραμμάτων δια βίου εκπαίδευσης, συνεπιβλέψεις ερευνητικών εργασιών, διδακτορικών και μεταδιδακτορικών διατριβών,

  • στην ανάπτυξη κοινών ερευνητικών δραστηριοτήτων, μεταφορά τεχνογνωσίας,

  • στην ανταλλαγή και σε αμοιβαίες επισκέψεις μελών και συνεργατών με στόχο την προώθηση της εκπαίδευσης και της επιστημονικής έρευνας,

  • στη διοργάνωση από κοινού επιστημονικών ή ερευνητικών δραστηριοτήτων (π.χ. συνεδρίων, ημερίδων, εκδηλώσεων), κοινές ανακοινώσεις, κοινές δημοσιεύσεις και υποβολή ερευνητικών προτάσεων,

  • στην κάθε άλλη ερευνητική ή/και ακαδημαϊκή δραστηριότητα που αποβλέπει στο κοινό όφελος,

  • στην ανάπτυξη και υλοποίηση καινοτόμων δράσεων.

Από τη συνεργασία των δύο μερών εκτιμάται ότι θα αναπτυχθούν πολύτιμες συνέργειες, με πρώτη την συνδιοργάνωση Επιστημονικής Ημερίδας με συμμετοχή και του Δήμου Κοζάνης, με θεματικό αντικείμενο στους τομείς της ιατρικής, της κλιματικής αλλαγής και της οικονομίας.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.