Αγροτικός Σύλλογος Βοΐου: Περίπου 150 στρ καπνού καταστράφηκαν ολοσχερώς στο χωριό Τραπεζίτσα, ενώ άλλα τόσα περίπου στρέμματα, κηπευτικά και κόκκινές πιπεριές υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές στο χωρίο Καλονέρι.

30 Ιουλίου 2022
10:14
Κανένα σχόλιο

Το απόγευμα της Πέμπτη 28.7.2022 σφοδρή χαλαζόπτωση έπληξε γεωργικές καλλιέργειες στην περιοχή μας. Περίπου 150 στρ καπνού καταστράφηκαν ολοσχερώς στο χωριό Τραπεζίτσα, ενώ άλλα τόσα περίπου στρέμματα, κηπευτικά και κόκκινές πιπεριές υπέστησαν πολύ μεγάλες ζημιές στο χωρίο Καλονέρι.

Οι συνάδελφοι βρίσκονται αντιμέτωποι με μια ακόμη δοκιμασία, αφού βλέπουν ακόμη μια χρονιά να είναι εκτεθειμένοι απέναντι στα καιρικά φαινόμενα με μεγάλο μέρος της παραγωγής τους να καταστρέφεται.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα καλλιεργητικά έξοδα έχουν ήδη γίνει και πολύ περισσότερα την φετινή χρονιά, λόγω των ανατιμήσεων σε λιπάσματα, στο ρεύμα, στο πετρέλαιο, μεγαλώνει η απόγνωση αφού πλέον τίθεται ζήτημα επιβίωσης σε μια περιοχή που είναι ήδη χτυπημένη σκληρά όπως δείχνουν και τα τελευταία στοιχειά της ΕΛΣΤΑΤ.

Απαιτούμε από τον ΕΛΓΑ να γίνει άμεσα η καταγραφή των ζημιών. Φοβόμαστε ότι η υποστελέχωση του υποκαταστήματος της Κοζάνης του ΕΛΓΑ θα μεγαλώσει το πρόβλημα.

Να σημειωθεί πως όλες οι καλλιέργειες ήταν στα φόρτε της παραγωγής και της συγκομιδής, όποια καθυστέρηση στην καταγραφή δεν θα φανερώσει το μέγεθος της ζημιάς.

Ο Αγροτικός Σύλλογος Βοίου διεκδικεί για τους συνάδελφους αγρότες:

Α. Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να γίνουν από τον ΕΛΓΑ, άμεσα οι εκτιμήσεις και οι καταγραφές του συνόλου των ζημιών.

Β. Να αποζημιωθούν επιτέλους δίκαια και έγκαιρα οι αγρότες για το σύνολο των ζημιών, που υπέστησαν με αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Γ. Να στελεχωθούν οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ Κοζάνης με μόνιμο προσωπικό, απαραίτητο για να δίνουν λύσεις δίκαια και έγκαιρα.

Δ. Να ανασταλούν οι πληρωμές των υποχρεώσεων των πληγέντων αγροτών σε εφορία, ΔΕΗ, τράπεζες τουλάχιστον μέχρι να τους καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τις ζημιές.

Βόϊο 29.7.2022

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.