Γ. Αδαμίδης: “Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται εδώ και πολύ καιρό η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας λειτουργεί με το βλέμμα στραμμένο προς τα συμφέροντα των εταιρειών και όχι προς τα συμφέροντα των καταναλωτών”

14 Αυγούστου 2022
08:25
Τελικά ποιος είναι ο ρόλος της ΡΑΕ; Πριν από δύο εβδομάδες, στις 31-7-2022, έγινε εκτενής αναφορά στην προβληματική διαδικασία που επέλεξε το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τις μεταβατικές ρυθμίσεις που αφορούν την αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας, σύμφωνα με το άρθρο 138 του νόμου 4951/22, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 106 νόμου 4964/22 και συγκεκριμένα για τη διαμόρφωση των νέων τιμολογίων των προμηθευτών.
Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι των γραφομένων και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας εξέδωσε ανακοίνωση στις 1/8/2022 εφιστώντας την προσοχή των καταναλωτών σε φαινόμενα πρόσφατων παραπλανητικών αναφορών–διαφημίσεων Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας, οι οποίοι φέρονται ψευδώς να χορηγούν εκπτώσεις επί των Χρεώσεων Προμήθειας. Αφού έκανε λόγο για κλιμακούμενη επιθετική επικοινωνιακή πολιτική ορισμένων Προμηθευτών, που στηρίζεται στην εμφάνιση των κρατικών επιδοτήσεων ως μέρος της εμπορικής πολιτικής τους απείλησε ευθέως ότι από την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 κατ’ εφαρμογή του Νόμου θα δημοσιοποιήσει στην ιστοσελίδα της τις περιπτώσεις Προμηθευτών που επιδίδονται σε παραπλανητικές αναφορές.
Αντ’ αυτού την Πέμπτη 4 Αυγούστου 2022 επανέρχεται με δεύτερη ανακοίνωση και αφού αναφέρει αόριστα ότι οι Προμηθευτές συμμορφώθηκαν προς τις υποδείξεις της κάνει λόγο για τουλάχιστον τρεις περιπτώσεις Προμηθευτών, στις οποίες διαφαίνεται ότι η εμπορική επικοινωνία των προϊόντων τους ελέγχεται περαιτέρω υπό το πρίσμα της παραπλάνησης των καταναλωτών και του αθέμιτου ανταγωνισμού, κατά παράβαση του κείμενου πλαισίου. Μάλιστα τους απευθύνει επιστολή και τους δίνει νέα προθεσμία έως τη Δευτέρα 8 Αυγούστου 2022 για την κατάλληλη αναμόρφωση των καταχωρήσεών τους.
Τελικά την Τρίτη 9 Αυγούστου αποφαίνεται με νεότερη ανακοίνωσή της ότι επιτεύχθηκε η συμμόρφωση των Προμηθευτών Ηλεκτρικής Ενέργειας στα οριζόμενα στο κείμενο πλαίσιο. Και ρωτώ εγώ. Τι γίνεται με τους καταναλωτές που συνήψαν συμβάσεις το επίμαχο διάστημα από 1 έως 8 Αυγούστου με τους Προμηθευτές και παραπλανήθηκαν κατά τη ΡΑΕ από τις διαφημιστικές τους καμπάνιες;Ποιοι ήταν αυτοί που εφάρμοσαν παραπειστική εμπορική πολιτική για να κερδίσουν πελάτες;Γιατί η ΡΑΕ δεν εφάρμοσε ως όφειλε το Νόμο και δεν δημοσιοποίησε τα ονόματα ή τα εμπορικά σήματα των Προμηθευτών που συνέχισαν να παραπλανούν παρά τις προειδοποιήσεις;
Δυστυχώς απ’ ότι φαίνεται εδώ και πολύ καιρό η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας λειτουργεί με το βλέμμα στραμμένο προς τα συμφέροντα των εταιρειών και όχι προς τα συμφέροντα των καταναλωτών.
Και μάλλον σκάνδαλα τύπου Energa και Hellas Power δεν έχουν συνετίσει τους αρμόδιους του χώρου οι οποίοι άλλοτε αφήνοντας χαραμάδες και άλλοτε ανοίγοντας διάπλατα πόρτες αφήνουν τα αρπακτικά της κακώς νοούμενης επιχειρηματικότητας να αποκομίζουν τρελά κέρδη με δόλιους τρόπους.
Το κακό είναι πως πάντα την πληρώνει ο καταναλωτής.

16 σχόλια

  • Τζάμπα σάλιο ξοδεύεις Πρόεδρε. Αυτοί που κυβερνούν σήμερα δεν διαφέρουν σε τίποτα απ’ αυτούς που κυβερνούσαν και εξέθρεψαν το σκάνδαλο της Energa και της Hellas Power. Τα 256 εκατομμύρια ευρώ που κάνανε φτερά για να ζουν τα golden boys της εποχής μέσα στη χλιδή δείχνουν το δρόμο και στους νεότερους επιχειρηματίες που δεν θέλουν να χάσουν την ευκαιρία τώρα που γυρίζει. Κατά τα άλλα η ιδιωτικοποίηση θα μας έκανε ευρωπαίους και θα έριχνε τις τιμές στην ενέργεια. Το πλιάτσικο και η ρεμούλα πάει σύννεφο

    • Πιο συριζαιος πεθαινεις!!! Χαχαχαχα……χα!!!! Πολυ βαξεβανη,εφημεριδα των συντακτων και κοντρα νιουζ διαβαζεις και οταν γινουν οι εκλογες και ο τσιπροκιο θα βλεπει παλι την πλατη του μητσοτακη εσυ και οι ομοιδεατες σου θα προσγειωθειτε ανωμαλα οπως και το 2019!!!

  • Κουρασες.Ασε εμενα τον καταναλωτη και φροντισε τους εργαζομενους.Τωρα σε πιασανε τα κλαματα για τον καταναλωτη;τοσα χρονια που ησουν;

      • Επι συριζα τιτανοτεραστιε δεν ειχαμε ουτε πανδημια ουτε πολεμους ουτε ενεργειακη κριση,τι συγκρινεις ανομοιες εποχες,ομως επι συριζα ειχαμε το 3 και χειροτερο μνημονιο που μας ξεσκισε στους φορους στις μειωσεις συνταξεων και μισθων στην αυξηση των εισφορων κτλ κτλ!!! Και μονο στην σκεψη σε αυτες τις δυσκολες εποχες θα μας κυβερνουσε ο τσιπρας και οι συριζανελ μας πιανει τρομος,ομως ευτωχως η ελλαδα γλιτωσε μια κσι καλη απο αυτους!!!!

        • Ευτυχως που στα δυσκολα μας εσωσε το μπλε συνονθυλευμα Χαρουλη που τα λουκετα πανε συννεφο , οι 32,000+ νεκροι καθε μερα και αυξανονται , νοσοκομεια διαλυμενα , παιδεια εκφυλισμενη , πολιτισμος ανυπαρκτος και μια χωρα μονο γεματη παπαδες και μπατσους.
          Αντε γεια Χαρη , και καλη διαμονη στο 1950 με τους δηθεν φιλελε διχαστικους ψευτες του Χαρβαρντ.

    • ΕΙΧΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΛΕΞΗ .ΔΕΝ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΤΩΡΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ ΟΤΑΝ ΠΙΑΣΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΥΤΑΛΑ ΟΛΑ ΤΑ ΞΕΧΝΟΥΝ.

  • Τον δικό σου προεκλογικό αγώνα ποιός θα τον πριμοδότησει δεν μας είπες;
    Κάποιο από τα συμφέροντα υποθέτω!!!

    • Το ποιος κλαιει ειναι ηλιου φαεινότερο δεξιοτρολ!
      Θα κανουμε οτι περναει απ το χερι μας για να μην ξαναδειτε εξουσια και καρεκλα οχι σε 8 χρονια που ονειρευεσαι εσυ και κατι λιγοι γραφικοι βολεμενοι
      αλλα ουτε σε 18. Τωρα δεν εχουμε ουτε Μακεδονιες ουτε Ματια να το παιζετε απολιτικ και να πουλατε γκεμπελικη προπαγανδα στον κοσμο. Αυτη τη φορα το μαυρο θα γινει η δευτερη σας φυση.

  • εμω εσυ ε?εισαι ο μοναδικος που θα ασχολειται μονο μετα συμφεροντα του λαου.φαινεται..ομως μπραβο στο κουραγιο σας.απο τωρα τρεχετε αγωνιζεστε για το 2030..τοτε φανταζωμαι θα βαρεθει και ο μητσοτακης οποτε θα εχει ισως ελπιδες ο τσιπρακος..εχετε 8 χρονια αγωνα μπροστα σας..μπραβο..αγωνιστειτε..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.