Ουδεμία απάντηση έχουμε πάρει ως Δημότες Κοζάνης, εδώ και δύο χρόνια, για πιθανά διαφυγόντα κέρδη εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος εικοσιπέντε ετών (Γράφει ο Χ. Γκοβεδάρος)

17 Αυγούστου 2022
12:28
Σε χθεσινή παρέα μεταξύ φίλων υπήρξε έντονη διένεξη μεταξύ ενός υποστηριχτή της τριμερούς Δημοτικής αρχής και ενός υποστηριχτή της παράταξης “Κοζάνη τόπος να ζεις”, με αντικείμενο τη χαμηλή τιμή εκκίνησης των εικοσιπέντε ευρώ/στρέμμα στις δημοπρασίες εκμίσθωσης δημοτικών εκτάσεων του Δήμου Κοζάνης προς εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σταθμών. Ο δεύτερος εγκαλούσε τον πρώτο για το χαμηλό τίμημα, την ώρα που οι τιμές στην αγορά κυμαίνονται από 150-250 ευρώ/στρέμμα. Και ο πρώτος είχε το επιχείρημα ότι “και εσείς βγάλατε μία φορά δημοπρασία με 25 ευρώ ανά στρέμμα όταν είσασταν δημοτική αρχή, δε δικαιούστε να ομιλείτε”. Προφανώς επιχείρημα της πλάκας….
Σε ερώτηση δική μου προς τον πρώτο -ως ουδέτερος είχα δικαίωμα να ομιλώ – γιατί δεν ορίστηκε τιμή εκκίνησης π.χ. 150 ευρώ/στρέμμα, δεν πήρα ουδεμία απάντηση…
Ουδεμία απάντηση ως προς το θέμα αυτό δεν έχουμε πάρει ως Δημότες Κοζάνης, εδώ και δύο χρόνια, για το θέμα αυτό και για τα πιθανά διαφυγόντα κέρδη εκατομμυρίων ευρώ σε βάθος εικοσιπέντε ετών κατά την περίοδο εκμίσθωσής τους.
Δεν περιμένω φυσικά ούτε σήμερα, όπως δεν έχω πάρει και σε άλλα ζητήματα που έχω θέσει ως απλός πολίτης…
Θα είναι όμως -όπως φαντάζομαι- ένα από τα θέματα που θα είναι ψηλά στην προεκλογική ατζέντα. Και των φωτοβολταϊκών γενικότερα, αλλά και του χαμηλού τιμήματος μίσθωσης.
Ας ελπίσουμε ότι -έστω αργά-οι Δημότες θα λάβουμε επαρκείς απαντήσεις…

26 σχόλια

  • Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΚΥΡΙΕ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΛΗ :

    ΟΙ ΤΙΜΕΣ 150-250 ΕΥΡΩ ΑΦΟΡΟΥΝ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΣΙΜΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ Π.Χ. ΟΙΝΟΗ ΦΤΕΛΙΑ ΚΛΠ

    ΟΙ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΧΕΡΣΕΣ ΕΚΤΑΣΕΙΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΩΣ ΒΟΣΚΟΤΟΠΟΙ
    ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΑΤΕ ΜΕ 25 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟ ΓΙΑΤΙ Η ΑΡΧΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΗΜΙΣΥ ΤΟΥ ΠΑΝΤΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΝ Π.Χ ΕΜΠΑΙΝΕ ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ ΚΑΝΕΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΕ ΜΕΧΡΙ Η ΤΙΜΗ ΝΑ ΦΘΑΣΕΙ ΣΤΗ ΖΗΤΟΥΜΕΝΗ

    • Μια χαρά θα βρισκόταν, εν τέλει ας ξεκινούσε από 200 ευρω και ας επεφτε αναλογα τη ζητηση. θα ξεραμε ομως τι θα γινοταν, τωρα δεν θα μαθουμε ποτε. Μια χαρα τα λεει ο γκοβεδαρος

    • Ο/Η Η ΚΟΖΑΝΗ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ |ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" λέει:

      Αγαπητέ το επιχείρημά σου απευθύνεται σε ΙΘΑΓΕΝΕΙΣ.

      Το ότι δημοπράτησε η παράταξη Ιωαννίδη δεν σημαίνει τίποτε. Άλλωστε το 2018 ο Μαλούτας δεν διαφώνησε.!!!!!!!

      Η Κοζάνη είναι ελεύθερη από τους τούρκους εδώ και 100 χρόνια. Τα 40 από αυτά είναι στον δήμο ο Μαλούτας.

      Επειδή λοιπόν όπως όλα δείχνουν θα είναι και τα επόμενα χρόνια σφιχτείτε μήπως και αλλάξει κάτι.

  • Καλημέρα.

    Συνέντευξη Δημάρχου Κοζάνης Λ. Μαλούτα: “Και η ντροπή κοκκίνισε…” – Η ανακοίνωση της Δημοτικής Κίνησης ‘Κοζάνη – Τόπος να Ζει” για τις αναφορές του Δημάρχου Κοζάνης περί της εμπλοκής της κόρης του στη γνωστή επένδυση στη “Μάνα Νερού”

    https://kozan.gr/archives/371659

  • Χάρη σταματά να λαϊκιζεις , δεν σου πάει σαν άνθρωπο . Και σε τελική αφού σε ενδιαφέρουν τα του δήμου κατέβα υποψήφιος , με συγκεκριμένο πρόγραμμα και προτάσεις που θα βοηθήσουν να βγει οδηγός από το τέλμα που έχει πέσει τα τελευταία χρόνια , πάντως η παραπάνω αναρτήσησου δεν βοηθά να δούμε καλύτερες μέρες και σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί πρόταση .

      • Επειδή τον γνωρίζω για αυτό του γράφω ότι η συγκεκριμένη ανάρτηση παραπέμπει σε φθηνό λαϊκισμό ενώ η πραγματικότητα είναι διαφορετική . Συμφωνώ μαζί σου ότι ο Χάρης δεν είναι λαϊκιστής ,το αντίθετο μάλιστα , άρα καλό είναι προσέχει τι γράφει , γιατί δημιουργεί λάθος εντυπώσεις .

  • Περίληψη διακήρυξης δημοπρασίας για την μακροχρόνια εκμίσθωση δημοτικής έκτασης στην Κοινότητα Φήκης για εγκατάσταση φωτοβολταικού σταθμού

    https://dimospylis.gr/perilipsi-diakiryksis-dimoprasias-gia-tin-makrochronia-ekmisthosi-dimotikis-ektasis-stin-koinotita-fikis-gia-egkatastasi-fotovoltaikou-stathmou/

  • ΧΑΡΗ,ΣΑΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΣΟΥ ΛΕΩ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΘΕΣΗ ,ΣΕ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ.ΤΑ ΒΟΥΝΑ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ,ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ,ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ,ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥΣ.Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΤΙΜΗΣ ΠΕΔΙΝΩΝ ΑΓΡΩΝ(200€) ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ,ΜΕ ΑΠΡΟΣΙΤΕΣ ΒΟΥΝΟΠΛΑΓΙΕΣ(25€) ΑΝΑ ΣΤΡΕΜΜΑ,ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.ΗΜΕΡΑ ΜΕ ΝΥΧΤΑ.ΑΣΧΟΛΗΣΟΥ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ(ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΛΑΤΕΙΩΝ,ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ,ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ,ΑΔΕΣΠΟΤΑ ΣΚΥΛΙΑ Κ.Τ.Λ.).

    • Ασυναρτησίες λες ισα ισα οι τιμες επρεπε να ειναι μεγαλυτερες σε τεμαχια 50-100στρεμματων να τα δωσουμε δηλαδη ολα τζαμπα στους μεγαλοκαρχαριες επειδη μεχρι σημερα δεν απεδιδαν ωραιος εισαι

    • Αυτό θα ίσχυε εάν ο Δήμος ήταν κάποια βήματα μπροστά δηλαδή πρόσφερε γη και περίμενε τους επενδυτές. Εδώ έγινε ακριβώς το αντίθετο. Όλοι τρέχαν πίσω από τους επενδυτές στην τιμή που από πριν είχε συμφωνηθεί, ακόμη και με διακόσια θα τα νοίκιαζαν εάν έτσι αποφάσιζε ο δήμος.

    • Αγαπητέ Πέτρο.

      Αυτά που γράφεις είναι ΜΠΟΥΡΔΕΣ.

      Το τίμημα καθορίζεται για τη χρήση πχ για φωτοβολταικά.
      Δηλαδή, οι καλλιεργήσιμες εκτάσεις ΔΕΝ ΠΑΡΑΧΩΡΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ παρά μόνο το 1% της καλλιεργήσιμης γης αν νομό. Οι δημοτικές εκτάσεις που “δόθηκαν” bir para για συγκεκριμένους λόγους και σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες.

    • Aυτό που λες, δεν είναι σωστό, είναι ισοπεδωτικό. οι απρόσιτες βουνοπλαγιές της κρήτης βεβαίως και δεν έχουν αξία. οι απρόσιτες όμως της περιοχής κοζάνης που είναι κοντά στο σύστημα διανομής ρεύματος έχουν άλλη αξία. γιατί δεν πάνε στην κρήτη και στη μάνη να βάλουν και έρχονται όλοι κοζάνη? γιατί κουμπώνουν με τη μία στο σύστημα και δίνουν το ρεύμα. άρα δεν είναι ίδια η αξία της γης μας, δεν είναι αμελητέα όπως λες, έχουμε υπεραξία και αυτό το ξέρουμε μέχρι και εγώ και εσύ, λές να μη το ξέρουν οι δημοτικοί άρχοντες και λοιποί εμπλεκόμενοι? απλώς το πήγαιναν στα μουλωχτά….

    • Ναι θρασύμι.. πες του και με τι να ασχολείται ενώ εσείς αλωνίζεται εδώ και εκεί κάνοντας μπίζνες στα Βαλκάνια..

  • Το σκεπτικο του Δήμου είναι απλο
    Με την εκμίσθωση των εκτάσεων ο Δήμος εισπράττει χρήματα που δεν θα εισέπραττε,συνεπώς δεν τον ενδιαφέρει η εισπραξη μεγαλυτερου τιμήματος,διότι κανείς δεν θα κατηγόρησει τους αρμοφιους για τίποτα
    Συνεπώς όλα αφού έγιναν νομότυπα δεν υπάρχει λόγος για συζητηση

    • Μάλλον δεν έχεις καταλάβει σωστά τι σημαίνει χρηστή διοίκηση.. οι παραπάνω δήμοι που ξεκινούν με ελάχιστη τιμή για την μίσθωση δημοτικών εκτάσεων διασφαλίζουν το δημόσιο συμφέρον. Ο Δήμος Κοζάνης που αυθαίρετα μίσθωσε το στρέμμα όσο κάνουν δύο μακαρονάδες με αναψυκτικά και σαλάτα διασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον;

  • Άνθρωπος που δεν θήτευσε ούτε σε έναν σύλλογο που δεν προσέφερε τίποτα στα κοινά μέχρι σήμερα , γαργαλιεται κάνοντας παρατηρήσεις μπας και με αυτόν τον τρόπο τον φωνάξουν για σωτήρα!! Άιντε κάνε μας τη χάρη που με απόψεις καφενιακου επιπέδου σε λαμβάνουν και υπόψη!!! Αν θες ο δρόμος είναι ανοιχτός. Ξεκινά να φτιάξεις κανένα συνδυασμό να σε δούμε τι αποδοχή θα έχεις και ποιους θα πείσεις!! Κάνε τη δουλειά σου που μπορεί να την κάνεις καλά και αυτό δεν το ξέρω, που και καλά να τον κάνεις δεν σημαίνει ότι έγινες και πολιτικός!!

    • ΓΡάψτου επώνυμα αν τολμας παληκαρακι της φακης, σε ετσουξε μαλλον πηρες κανα κομματι φ/β δειλε υποψιασμενε

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.