kozan.gr: Πρόστιμο 2300 ευρώ από το Δήμο Κοζάνης σε συμπολίτη μας για μη τήρηση της νομοθεσίας για το δεσποζόμενο ζώο του

25 Αυγούστου 2022
14:56

 

Ένα ακόμη μεγάλο πρόστιμο, μετά από αυτό των 1800 ευρώ, βεβαίωσε ο Δήμος Κοζάνης για την παράβαση που κατέγραψε το Α.Τ. Κοζάνης μετά από έλεγχο σε συμπολίτη μας ο οποίος είχε στην κατοχή του δεσποζόμενο ζώο χωρίς να πληροί κάποιες από τις νόμιμες προϋποθέσεις. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την παράβαση:

1)  Δε μερίμνησε για τον ετήσιο εμβολιασμό του ζώου και την κτηνιατρική εξέτασή του, η οποία αποδεικνύεται από το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας ή το διαβατήριο του ζώου, εφόσον διαθέτει.

2) Δεν τηρούσε τους κανόνες ευζωίας του ζώου συντροφιάς,  με την εξασφάλιση άνετου, υγιεινού και κατάλληλου καταλύματος, προσαρμοσμένου στον φυσικό τρόπο διαβίωσης του ζώου, το οποίο να του επιτρέπει να βρίσκεται στη φυσική του στάση, χωρίς να εμποδίζονται οι φυσικές του κινήσεις και η δυνατότητα για πραγματοποίηση της απαραίτητης για την υγεία και την ευζωία του άσκησης.

3) Για κοπή αυτιών ή ουράς του ζώου, χωρίς να συντρέχει ιατρικός λόγος. Επιτρέπεται αποκλειστικά και μόνο η πρακτική κοπής μικρού τμήματος του ενός αυτιού γάτας από κτηνίατρο μετά από επέμβαση στείρωσης.

kozan.gr

41 σχόλια

  • Τα εκατοντάδες αδέσποτα του δήμου πληρούν της προϋποθέσεις του νόμου ποίος είναι υπεύθυνος για τον έλεγχο. Που γίνονται καταγγελίες για να δούμε αν έχουν τσιπάκια αν έχουν εμβολιαστεί αν έχουν στρωθεί αν αν αν….

  • Και για αυτούς που μας πριζουν με τα γαυγισματα τι θα γίνει τα αφήνουν στις βεράντες και φεύγουν για καφέ και μας πριζουν τους γείτονες!!!

    • Παίρνεις την αστυνομία για διατάραξη ησυχίας από σκύλο σε μπαλκόνι, έρχονται και του κόβουν το ανάλογο προστιμο. Στην περίπτωση αυτή ο άνθρωπος που το αφήνει στη βεράντα είναι το μεγαλύτερο ζώο και όχι ο σκύλος.

      • Ισχύει αυτό περι διατάραξης ησυχίας για σκυλιά; έχουμε έναν μ@ από πάνω που έχει φέρει σκύλο και γαβγίζει ολημερίς στην βεράντα και μέσα στο σπίτι του…Και κάνει και τόν μάγκα τύπου “τί θά μου κάνεις, ότι γουστάρω θά κάνω”

    • Με συγχωρείτε πάρα πολύ, για αυτούς που βγαίνουν τα απογεύματα στις βεράντες τους για καφέ, μαζί με τα σκυλάκια τους, τα οποία γαβγίζουν συνεχώς και αυτοί για κάποιο λόγο το ευχαριστιούνται, γιατί πρέπει να τα ανεχόμαστε στα απέναντι μπαλκόνια;;;;
      Τον καφέ στο χέρι, λουράκι και βολτούλα!!! Έλεος πια!

      • Και σε μας τα έχετε πρήξει που δεν χωνεύεται ούτε τα έντερα σας.Καθονται στο μπαλκόνι με τους ανθρώπους,χωρίς να είναι ως κοινής ησυχίας και σας ενοχλούν;;;Να πάτε στο βουνό να μείνετε ή σε καμία σπηλιά να έχετε ησυχίαου θέλετε να πόλη,ορκς

        • Τι λες βρε παναθεμα σε που περνιεσαι πολιτισμένος;;;; επειδή εσύ καβλαντιζεις με τό σκυλί σου και δεν σε νοιάζει που γαβγίζει διαρκώς σημαίνει ότι είναι μια χαρά αυτή η κατάσταση; αλλά δεν φταις εσύ που καβλαντιζεις… φταίνε οι γείτονες που δεν πήρανε τηλ αστυνομία και δήμο νά σου χωσουν πρόστιμο… έχετε βρει ντεμεκ τον όρο “ζωοφιλος” και κάνετε ότι γουστάρετε

        • Σιγά ρε μάγκα που επειδή καβλαντζιζεις με τό σκυλί σου πρέπει οι υπόλοιποι γείτονες νά ανέχονται τά γαβγισματα… Αλλά δεν φταίτε εσείς οι απολίτιστοι. Νά σάς κάνει καταγγελία ο γείτονας νά πέσει τό πρόστιμο νά σού πω εγώ για πότε θά σταματήσεις νά κάνεις μαγκιες με τό σκυλί…ντεμεκ φιλοζωε

          • Βασικά αν το λέτε για μένα ας πάρει κ ο Θεός ο ίδιος την αστυνομία, ο σκύλος μου ζει καλύτερα και από άνθρωπο,με τις εκδρομές του,με τις βόλτες του,με τις τσάρκες του στο αμάξι και παίζει να έχει πάει κ παραπάνω διακοπές από σένα χαχαχα για αυτό ας έρθει οποίος θέλει,δεν με αγγίζει καν!

          • επίσης και μένα με ενοχλούν τα παιδακια που παίζουν και ουρλιάζουν κ κλαίνε κ είναι 15:00 το μεσημέρι αλλά δεν λέω κουβέντα κ μετά με πειράζουν τα ουγγανα που βάζουν τέρμα μουσική στη 1:00 κ σπάνε μπουκάλια,πετάνε σκουπίδια κ φωνάζουν αλλά δεν είπα κουβέντα για αυτό κάντε και λίγο μόκο,δεν θα πάθετε κακο

  • Αν ένα αδέσποτο δαγκώσει έναν πολίτη…ο πολίτης που θα βρει το δικό του δίκιο του;;;το ότι δεν μπορούμε να κυκλοφορήσουμε λόγω των αδέσποτων σκυλιών .εμείς που πρέπει να απευθυνθούμε;;;;

  • Καιρός ήταν να μπουν τα πράγματα σε τάξη . Βαριά τα πρόστιμα,αλλά αφού δεν καταλαβαίνουν δεν υπάρχει και άλλος τρόπος.Σιγα σιγά να δούμε και λίγο μέσα σε αυλές δημοτικών σχολείων κλείνουν τις πόρτες και τα αφήνουν ελεύθερα και φυσικά τα παιδιά αποχωρούν.

  • Ας σκεφθεί ο δήμος πόσα πρέπει να πληρώσει ο ίδιος για τα εκατοντάδες αδέσποτα του.
    Αλλά κυκλωπίαση παντού…

  • Επιτέλους γίνονται σωστές κινήσεις, τώρα να αρχίσει και η φροντίδα για τα αδέσποτα που έχει μεγάλες διαστάσεις.

  • Αυτοί είναι κύριοι οι δήθεν φιλόζωοι που μας κουνάνε και το δάχτυλο αν παραπονέθουμε για την τραγική κατάσταση με τα σκυλιά στον δήμο

  • τέλεια κίνηση Μπας και δούμε άσπρη μέρα και εμείς με τα αδέσποτα Δεν αντέχουμε άλλο τα παιδιά με φοβούνται

  • Η μία υπερβολή φέρνει την άλλη.
    Αν δεν ήταν τραγικό, θα γελούσαμε…
    2.300 € έχει βγάλει ποτέ στην ζωή του εκεί έξω αυτός που έκοψε το πρόστιμο;

    • Μια χαρά πρόστιμο είναι…
      Για το καβλαντισμα που κάνουν και χέστηκαν για την καθαριότητα την ησυχια κλπ που δεν τηρούν και λίγα είναι 🙄

  • Ο ιδιοκτητης με ενα σκυλο εφαγε 2300 προστιμο, ο Μαγγιριδης με πανω απο 200 ελευθερα αδεσποτα τι προστιμο πρεπει να φαει?

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.