Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: “τι σημαίνει «ακρίβεια Μητσοτάκη» αλλά και πόσο καταστροφική και αδιέξοδη είναι η πολιτική της κυβέρνησής του”

27 Αυγούστου 2022
09:43

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία υφίσταται διπλή αφαίμαξη, από τη μια το ενεργειακό κόστος και από την άλλη με την υπερφορολόγηση του Κράτους με υψηλό ΕΦΚ και ανάλογου ΦΠΑ, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας ανακοίνωσαν αυξήσεις-φωτιά στα τιμολόγια που θα ισχύσουν από το Σεπτέμβρη αποδεικνύοντας τι σημαίνει «ακρίβεια Μητσοτάκη» αλλά και πόσο καταστροφική και αδιέξοδη είναι η πολιτική της κυβέρνησής του.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αποφάσισε να επιδοτήσει την αισχροκέρδεια των κερδοσκόπων με δισεκατομμύρια ευρώ δημόσιου χρήματος, ζημιώνοντας το δημόσιο ταμείο χωρίς ταυτόχρονα να λύνεται το πρόβλημα της ακρίβειας της ηλεκτρικής ενέργειας.

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει διατυπωθεί ξεκάθαρα εδώ και ένα χρόνο και έχει ως βασική επιλογή το δημόσιο έλεγχο ώστε να εξασφαλίζεται η πρόσβαση στο αγαθό της ενέργειας σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Συγκεκριμένα Προτείνεται:

  • Ανώτατος συντελεστής κέρδους 5% στη χονδρεμπορική αγορά, που να μην αφήνει παράθυρα για υπερκέρδη σε κανένα.

  • Υποχρεωτικό ποσοστό σταθερών συμβολαίων στη χονδρεμπορική αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.

  • Αποσύνδεση της τιμής χονδρικής από το φυσικό αέριο, όπως πέτυχε η Ιβηρική χερσονήσος.

  • Προστασία από τις αποκοπές για τους καταναλωτές που αδυνατούν να πληρώσουν τη ληστρική ρήτρα αναπροσαρμογής-Μητσοτάκη, που συμπεριλαμβάνεται ακόμη στους λογαριασμούς που παίρνουν οι πολίτες.

  • Ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας με προσλήψεις της ΔΕΗ στα λιγνιτωρυχεία ώστε να διασφαλιστεί η συμμετοχή του λιγνίτη στο μίγμα ηλεκτροπαραγωγής κατά 20% σε μόνιμη βάση.

  • Επαναφορά του Δ στη ΔΕΗ που θα επιτελεί τον κοινωνικό και αναπτυξιακό ρόλο της, και δεν θα λειτουργεί για τα χρηματιστηριακά κέρδη και τα μπόνους των γαλάζιων παιδιών με τις χρυσές αμοιβές.

  • Επαναφορά υπό δημόσιο έλεγχο των ενεργειακών δικτύων, το βασικότερο εργαλείο της Πολιτείας για την ενεργειακή μετάβαση.

Είναι υποχρέωση της Πολιτείας να διασφαλίσει την πρόσβαση σε προσιτές τιμές για όλους, νοικοκυριά, επαγγελματίες, επιχειρήσεις, βασικές κοινωνικές και δημοτικές λειτουργίες.

Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

25 σχόλια

  • Λίγη υπομονή ακόμα και ο εφιάλτης τελειώνει!
    3 χρόνια σκοτάδι , φόβος , διχασμός και ψέμα ήταν πάρα πολλά
    θα τους θυμόμαστε μαζί με τον τοξικό ψευτάκο αρχηγό τους ως οτι πιο επικίνδυνο κυβέρνησε την χώρα απ την μεταπολίτευση κι εδώ.

    • Φαντάζομαι ψεύτη, τοξικό κ επικίνδυνο εννοείς τον αρχηγό σου τον Αλέξη των κωλοτουμπα!!αυτόν που αγκαλιάζονταν με τον Καμμένο, δηλητηρίασε την κοινωνία με μίσος κ διχασμό, δεν έβρισκε αίθουσα για τη Χρυσή Αυγή κ ψήφιζε νομοσχέδια με την ψήφο της!!!
      Βρε να φύγει η Δεξιά.μαχι σου!!!!! Αλλά ποτέ ξανά κ εσείς οι άχρηστοι κ άεργοι!!!

        • Αν αυτό κατάλαβες…σε λυπάμαι…εν έτη 2022 δεξιός- αριστερός, είν’ ξεπερασμένο…
          Μιλάω για συγκεκριμένους π μας κυβέρνησαν κ μας κυβερνούν, π δεν έχουν ούτε ένα ένσημο!! Το ότι τους χειροκροτείς!! Δείχνεις κ το ποιόν σου!!

    • Δίκαιο έχεις σύντροφε πρέπει να φέρουμε τον Τσίπρα για να καταργήσει την ακρίβεια όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά σε παγκόσμιο επίπεδο με ένα νόμο και ένα αρθο , όπως ακριβώς έκανε με τα μνημόνια . Θυμάσαι ????

      • Οπως θα εσκιζε το μνημονιο ο Σαμαρακος της αναπτυξης και των πλεονασματων που αφου αδειασατε καλα καλα τις τραπεζες με το πεσιμο σας το 15 δεν βρηκαμε ουτε χαρτι στην τουαλετα και νομιζατε οτι ο Συριζα μπορουσε με ενα μαγικο ραβδακι να σας κανει να ζησετε σαν βασιλιαδες…
        θες μηπως να πω κι αλλα για τα τετριμενα σας? Απο που να αρχισω και που να τελειωσω 2 τομους τουλαχιστον χρειαζομαι για να πω για τα σκανδαλα σας που κατεστρεψαν την Ελλαδιτσα και εχετε ακομα το θρασος να μιλατε για τον Συριζα

    • Είστε τρίτο στην συνείδηση του ελληνα ζαιοπουλα χαμηλής αντίληψης, μορφωσης, πατριωτισμού. Αφγανοπακιστανοσκοπιανοτουρκολαγνοι, αντε στ,,,,,,

      • 3ο ειναι και θα παραμεινει το Πασοκ
        που παρακολουθειτε και τον αρχηγο του.

        Ειδαμε και εσας τους αριστους του Χαρβαντ με τα υπεροχα μυαλα ποσο μπροστα μας πηγατε , εφαρμοσατε πληρως το ρητο του Πωπωτα εμπρος για πισω.

        Ψεκονουδουλογιδα κωλοτουμπες του αρπα κολλα και της φανφαρολογιας αντε στ….

  • Προτιμώ να πληρώνω 2€ την βενζίνη 0.8€ την kwh και να έχω πληθωρισμό 10%, παρά να ψηφίσω εσάς τους προδώτες.

    • Αυτα που εκανε ο μπλε θιασος διαχρονικα αλλα και αυτα τα 3 χρονια που δυστυχως κυβερναει…δεν βλεπω να λες τιποτα ομως. Μαλλον ζεις σε αλλο πλανητη και δεν εβλεπες δεν ακουγες τι γινοταν.
      Δεν πειραζει εμεις που τα ζησαμε και τα ζουμε ακομη ειμαστε υπερ αρκετοι για να στειλουμε στο χρονοντουλαπο της ιστοριας τον Τερη και την παρειτσα του.

        • Εγω παλι δεν εχω τιποτα με κανεναν Αχμετ γιατι δν ειμαι και ρατσιστοσκυλο , με νοιαζει ομως να εχω μια δουλιτσα για να επιβιωνω
          κατι που πανω απο 1,5 εκατομμυρια συμπολιτες μου δεν το εχουν
          και οσο περναει ο καιρος το ποσοστο της ανεργισς αυξανεται.

        • Με ολα αυτα που μας ετυχαν μακραν η χειροτερη κυβερνηση
          χειροτερη δεν θα μπορουσε να υπαρξει σε πολεμο και πανδημιες

  • Οι Δεξιοί είσασταν και παραμένετε μια ζωή μεμψίμοιροι και μίζεροι.. Φάτε στην μάπα τώρα τον αρχηγό σας και μην ανησυχείτε για τις επόμενες εκλογές… τσουνάμι….

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.