Κάθε χρόνο, εδώ και μια δεκαετία, η 1η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί το ξεκίνημα της νέας μουσικής στη Musicart – Νέο Ωδείο Κοζάνης. Με όραμα, συνέπεια και νέες ιδέες φιλοδοξούμε να δώσουμε, για άλλη μια χρονιά, στους μικρούς και μεγάλους σπουδαστές μας, μια ολοκληρωμένη παιδεία γύρω από τη μουσική παρέχοντας τους όλα τα απαραίτητα εφόδια για να αναπτύξουν τα προσωπικά τους χαρίσματα και να απολαμβάνουν τη χαρά της μουσικής.

Η νέα χρονιά φέτος ξεκινάει την Τετάρτη 31 Αυγούστου στις 6.00 το απόγευμα στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Κοζάνης με την παρουσίαση του προγράμματος σπουδών του ωδείου. Θα παρουσιάσουμε αναλυτικά τα τμήματα του ωδείου, το σύστημα των εξετάσεων, τα μουσικά σύνολα καθώς και τις συναυλίες και όλες τις επιμορφωτικές δράσεις που πραγματοποιούνται κάθε χρόνο. Επίσης τα νέα τμήματα του ωδείου που είναι η λειτουργία σχολής παραδοσιακής μουσικής (αναγνωρισμένη από το κράτος ΦΕΚ 3942/τ.Β/25.7.2022) και το νέο μουσικοπαιδαγωγικό πρόγραμμα βιωματικής πολυαισθητηριακής προσέγγισης βασισμένο στο εκπαιδευτικό υλικό του soundsteps by Eleni Lagoudaki. Πρόκειται για ενα πρόγραμμα που αφορά ηλικιες 4-6 και 6-8 χρονων.


Τέλος θα μιλήσουμε για τους στόχους και το όραμά μας για τη φετινή χρονιά και την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στο ωδείο διδάσκουμε:

Όργανα της συμφωνικής ορχήστρας (βιολί, βιόλα, βιολοντσέλο, φλάουτο,κλαρινέτο, σαξόφωνο, τρομπέτα), πιάνο, κιθάρα, ακορντεόν και κλασικό τραγούδι

σύγχρονα όργανα όπως τα drums, τα πλήκτρα και το τραγούδι

παραδοσιακό όργανα (κλαρίνο, μπουζούκι και κρουστά)

Βυζαντινή Μουσική

Θεωρητικά μαθήματα που συνοδεύουν τις σπουδές των οργάνων και είναι καθορισμένα από το Υπουργείο Πολιτισμού (κατώτερα θεωρητικά, οργανογνωσία,ιστορία της μουσικής, μορφολογία)

Ανώτερα Θεωρητικά & Σύνθεση. Ο κλάδος των σπουδών της σύνθεσης είναι πλήρως ανεπτυγμένος και γίνονται μαθήματα όλων των
σταδίων (αρμονία,αντίστιξη, φούγκα και σύνθεση)

Ενοργάνωση

Επίσης στο ωδείο λειτουργούν τμήματα προετοιμασίας για τα Ανώτερα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας.
Οι εγγραφές ξεκινούν από την Πεμπτη 1 Σεπτεμβρίου και θα γίνονται κάθε μέρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 6.00-9.00μμ στο ωδείο μας στην οδό Σμύρνης 36. Τα μαθήματα. θα ξεκινήσουν στις 15 Σεπτεμβρίου.