Γιώργος Πηλιανίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Ποντοκώμης: “Η μη συναίνεση για τη λειτουργία των σχολείων τρεις (3) μέρες πριν την έναρξη κι ενώ έχουν δρομολογηθεί όλα, σε ό,τι αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό και την τοποθέτηση δασκάλων, είναι απαράδεκτη”

8 Σεπτεμβρίου 2022
10:15

Με αφορμή την αρνητική απάντηση σε αίτημά μου για παράταση της λειτουργίας των σχολικών δομών της Κοινότητάς μας θα πρέπει να διευκρινιστούν τα παρακάτω. Πρέπει η ΔΕΗ να ολοκληρώσει την απαλλοτρίωση στο σύνολο των κατοικιών συν του κ. Παλασίδη για τις οποίες δεν έχουν πληρωθεί οι κάτοικοι των οποίων τα παιδιά πηγαίνουν στο σχολείο, επομένως η παραμονή τους στο χωριό επιβάλλεται. Πρέπει να ολοκληρώσει την υπογειοποίηση των πυλώνων υψηλής τάσης στο νέο οικισμό μια υποχρέωση στην οποία δεν αναφέρεται, πουθενά, η ΔΕΗ. Η μη συναίνεση για τη λειτουργία των σχολείων τρεις (3) μέρες πριν την έναρξη κι ενώ έχουν δρομολογηθεί όλα, σε ό,τι αφορά τον οικογενειακό προγραμματισμό και την τοποθέτηση δασκάλων, είναι απαράδεκτη. Η απόφαση πλήττει το σύνολο των κατοίκων και δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην κοινωνική συνοχή του χωριού μας. Για να ξεπεραστούν όλα αυτά τα εμπόδια χρειάζεται πολιτική βούληση και συστράτευση των πολιτικών δυνάμεων της περιοχής. Η παραμονή μας στον Οικισμό είναι επιλογή μας με ό,τι κόστος συνεπάγεται ως προς την θέρμανση και τις μετακινήσεις. Επιθυμούμε να μεταβούμε συντεταγμένα στο νέο οικισμό μόλις ολοκληρωθούν τα βασικά έργα υποδομής . Δυστυχώς σε αυτές τις προσπάθειες να κρατήσουμε ζωντανό το χωριό είναι παντελώς απούσα η δημοτική αρχή και ο δήμαρχος.

11 σχόλια

 • Όλοι αυτοί οι άνθρωποι πήρανε ένα σωρό χρήματα για να μετακινηθούνε.Και καλά κάνανε,Γιατι πρέπει να έχουν και το σχολείο σε λειτουργία;Πόσα σχολεία μέσα στην Κοζάνη έχουν ακόμη κενά ,πόσα παιδιά με ανάγκη παράλληλης στήριξης δεν έχουν παροχή από το κράτος και πληρώνουν μόνοι οι γονείς βοηθητικό προσωπικό;Αλλά έτσι είναι σε αυτή τη χώρα.ζητάμε και οποίος μπορεί τα καταφέρνει .

  • Υπάρχουν άνθρωποι που δεν πληρώθηκαν ακόμη, υπάρχουν παιδιά που θα πάνε σχολείο κ μένουν στο χωριό ακόμη , υπάρχει όμως κ κάτι το οποίο έπρεπε να μας το πουν από πέρσι ότι το σχολείο θα κλείσει για να ξέρουμε που θα στείλουμε τα παιδιά μας κ όχι δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία είναι εντελώς απαράδεκτοι όλοι τους,το ότι πρέπει να φύγουμε το ξέρουμε εγώ προσωπικά δεν έχω ακόμα πληρωθεί κ μένω στο σπίτι που μου ανήκει εφόσον δν αποζημιωθηκα οπότε για πείτε μου εσείς έξω από τον χορό που μιλάτε εγώ τι πρέπει να κάνω δύο μέρες πριν ανοίξουν τα σχολεία να πάω που εφόσον μέχρι πριν δύο μήνες μας είπαν τελικά θα μείνει ανοιχτό.

 • Δεν πήρανε όλοι!
  Και αυτοί οι άνθρωποι έχουν παιδιά στα σχολεία.
  Δεν καταλαβαίνω εφόσον είναι ένα χωριό που ακόμη έχει παιδιά και στα δύο σχολεία να μην λειτουργήσουν.

 • Χιλιάδες μπράβο στον πρόεδρο κύριο Πηλιανιδη που κάνει τα πάντα για τα παιδιά μας κ για να προχωρήσουν τα έργα κ η όλη κατάσταση. Αισχος κ ντροπή σε αυτούς που δν νοιάζονται τι θα γίνουν αυτοί οι άνθρωποι.

 • Υπάρχει ωραιότατο σχολείο στο διπλανό χωριό, 2 χλμ απόσταση. Ένα λεωφορείο μικρό και τέλος. Τι συζητάμε τώρα ακριβώς;;

  • Είπε ο κάτοικος του μαυροδενδριου που δε θελει να δει ζωγραφιστους τους ποντοκωμιτες….και που το συγκεκριμένο χωριό αποδεδειγμενα έχει λιγότερους κατοίκους από την Ποντοκώμη

 • Εντάχθηκε το έργο της μεταφοράς των Πυλώνων της ΖΕΠ στο επενδυτικό πρόγραμμα της ΔΕΗ
  Το έργο της μεταφοράς των Πυλώνων στην ΖΕΠ εντάχθηκε στο επενδυτικό πρόγραμμα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Το παραπάνω έκανε γνωστό στο Δήμαρχο Κοζάνης Πάρι Κουκουλοπουλο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ της ΔΕΗ Τάκης Αθανασόπουλος, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σήμερα μαζί του. Το έργο αφορά την μεταφορά των πυλώνων, δυτικά της Κοζάνης, που χωρίζουν την ΖΕΠ από την πόλη και περνάνε πάνω από την νέα επέκταση της τέμνοντας ένα κομμάτι της έκτασης που έχει χωροθετήσει ο Δήμος για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης.
  Να θυμίζουμε ότι ο Δήμαρχος, πριν ένα μήνα, ενημερώνοντας τους Δημοτικούς Συμβούλους στο Δημοτικό Συμβούλιο, είχε αναφερθεί στη δρομολόγηση του έργου μετά από τις σχετικές διαβεβαιώσεις του που έλαβε από τον πρόεδρο της ΔΕΗ, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για τεράστιο σε κόστος και σημασία έργο γιατί σηματοδοτεί την πραγματική βούληση για την μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης και ταυτόχρονα την ομαλή διάνοιξη του ορυχείου Ποντοκώμης καθώς και την νέα μονάδα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας «Πτολ/δα V».

  Το έργο αφορά την μεταφορά πυλώνων σε ένα μήκος 20χιλ. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 20 εκ ευρώ.
  Ο Δήμαρχος εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση του για την εξέλιξη αυτή καθώς και τις ευχαριστίες στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ Αθανασόπουλο.
  28/08/2009 16:26|www.kozan.gr

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.