Τεντόγλου: Θριαμβευτής και στον τελικό των Diamond League με 8.42μ.

8 Σεπτεμβρίου 2022
22:52
Ο Μίλτος Τεντόγλου έκλεισε μαγικά τη σεζόν, έβγαλε άλμα στα 8.42μ. στον τελικό των Diamond League στη Ζυρίχη και στον τελικό των Diamond League, κατακτώντας το πρώτο διαμάντι της καριέρας του στη σειρά.

Ο Μίλτος ήταν μέρος της μεγάλης γιορτής στο στάδιο Letzigrund της Ζυρίχης και στον τελικό των Diamond League, που έριξε την αυλαία στον ανοιχτό στίβο για τη φετινή σεζόν.

Ο 24χρονος ολυμπιονίκης του μήκους με άλμα στα 8.42μ. πήρε τη νίκη στο αγώνισμα, κατέκτησε το 1ο διαμάντι της καριέρας του, λαμβάνοντας και έπαθλο 30.000 δολαρίων που αντιστοιχεί για την πρωτιά στον τελικό.

Η σεζόν έκλεισε ιδανικά για τον πρωταθλητή Ευρώπης στο Μόναχο, καθώς πριν από λίγες ώρες, μαζί με την Αντιγόνη Ντρισμπιώτη ανακηρύχθηκαν κορυφαίοι για τον μήνα Αύγουστο στη σχετική ψηφοφορία της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας (ΕΑΑ).

Ο Τεντόγλου κατέκτησε το πρώτο του διαμάντι στη σειρά και έγινε ο τρίτος Έλληνας μετά τις Κατερίνα Στεφανίδη (τέσσερις φορές) και Νικόλ Κυριακοπούλου (μία φορά) που το καταφέρνει.

Ο Τεντόγλου άρχισε με άκυρο άλμα, στο 2ο σημείωσε 8.14μ. παίρνοντας την πρωτοπορία στον αγώνα, ενώ στο 3ο άλμα έβγαλε άλμα στα 7.96μ.

Στο 4ο άλμα ο Μαρκίς Ντέντι ανέβηκε στα 8.16μ. και στην 1η θέση, τη στιγμή που ο Ελληνας πρωταθλητής στην αντίστοιχη προσπάθεια σημείωνε 8.03μ.

Όμως η απάντηση από τον Τεντόγλου ήταν εντυπωσιακή και ήρθε στην 5η προσπάθεια με άλμα στα 8.33μ., ενώ έβαλε το κερασάκι στην τούρτα, κλείνοντας τον τελικό με άλμα στα 8.42μ.

Ένα σχόλιο

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.