Γ. Αδαμίδης: “Έρχονται ρουσφέτια στη ΔΕΗ!”

13 Σεπτεμβρίου 2022
20:00
Μια φράση που αποδίδεται στον Κάρλ Μάρξ περιγράφει την επανάληψη της ιστορίας την πρώτη φορά ως τραγωδία και τη δεύτερη ως φάρσα. Στις 30 Ιουλίου δημοσιεύθηκε στο Πρώτο Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως με αριθμό 150 ο Νόμος 4964/22. Πρόκειται για έναν Νόμο σκούπα στου οποίου στο άρθρο 185, παρ. 1, διατυπώνεται από τον Νομοθέτη η πρόνοια: «Κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής διάταξης, επί των ανωνύμων εταιρειών που σωρευτικώς δεν συμπεριλαμβάνονται στο Μητρώο Φορέων Γενικής Κυβέρνησης, η διοίκησή τους δεν ορίζεται από το ελληνικό δημόσιο και το ποσοστό συμμετοχής, άμεσης ή έμμεσης, του ελληνικού Δημοσίου στο μετοχικό κεφάλαιο είναι μικρότερο του πενήντα τοις εκατό (50%), τόσο στην εταιρεία όσο και στις εταιρείες στις οποίες αυτή κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, δεν εκτείνεται η αρμοδιότητα του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού επί των διαδικασιών πρόσληψης προσωπικού».
Σε απλά ελληνικά αυτό σημαίνει ότι είναι σαν να μην πέρασε ούτε μια μέρα από τις αλήστου μνήμης μεθοδεύσεις της Κυβέρνησης του πατρός Μητσοτάκη όταν το 1993 και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση αποδρομής διόριζε ρουσφετολογικά κατά χιλιάδες νέους εργαζόμενους στη ΔΕΗ. Θα απέχει πολύ η πραγματικότητα από την φαντασία αν κάποιος φανταζόταν ότι ενόψει εκλογών θα βοηθούσε να καταργούσαμε τις διατάξεις περί προσλήψεων στη ΔΕΗ με διαδικασίες ΑΣΕΠ;
Λέτε πάσα ομοιότης μεταξύ Πατρός και Υιού να είναι συμπτωματική;
Εγώ πάντως δεν το νομίζω.

23 σχόλια

  • Το ότι μας κουνά το δάκτυλο ο Αδαμίδης από το παλιό, βαθύ ΠΑΣΟΚ για ρουσφετολογικές προσλήψεις στη ΔΕΗ, μας ξεπερνά
    Βαφτίστηκε κι αυτός στην κολυμπήθρα του Σιλωάμ, έγινε ΣΥΡΙΖΑ κι απέταξε το βλάσφημο παρελθόν

    • Πόσο σωστή παρατήρηση αλήθεια!!!!! Προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ να μπαίνουν 8μηνα οι ίδιοι και οι ίδιοι σε μία επιχείρηση ιδιωτική θαρρείς και τα υπόλοιπα παιδιά του νομού δεν έχουν δικαίωμα εργασίας σε αυτή την επιχείρηση

  • Κοιτα ποιοι μιλουν για ρουσφετια,ντραπηκε και η ντροπη!!! Αυτοι νομιζουν οτι απευθυνονται σε λωτοφαγους!!!!

    • 😂😂😂😂 πέρασε αξιοκρατικά στον διαγωνισμό επιδίδοντας τον πράσινο φάκελο ….χαχαχα κοίτα ποιοι μιλούν ρε φίλε αυτοί που είχαν πρασινησει όλη την ΔΕΗ

      • Ενω θα επρεπε να μιλανε αυτοι που εκαναν μπλε την δεη επι Μητσοτακη πατερα στις αρχες των 90ς αλλα εκεινοι ειναι δουλευταραδες και κραζουμε μονο τους συνδικαληστες του Πασοκ και του Συριζα γιατι ειναι πιο βολικο ε?
        Αχαχαχαχα αντε καλα κρασια!

  • Με τα παιδιά του Πατρός Μητσοτάκη του 1993 όπως λες Γιωρίκα συμπορεύεσε αρκετά χρόνια ,εκεί δεν πειράζει;;;;;;Όλα καλά;;;;;

  • Δεξιουληδες μην βγαλετε αχνα γιατι και τα δικα σας τα τετριμενα δεν τα εχουμε ξεχασει. ’90 – ’93 πηγε το ρουσφετακι συννεφο απ τον μπαμπα Μητσοτακη και μπηκατε στη μαμα Δεη και ζητημα αν ειχατε και το βασικο πτυχιο για τις θεσεις που πηρατε.
    Γι αυτο καντε μοκο γιατι δεν τα εχουμε ξεχασει αυτα
    το ποιον σας το ξερουμε καλα απο χρονια. Οχι να κραζετε Αδαμιδη και Πασοκους και να μας το παιζετε αξιοκρατικοι , ποιοι? Εσεις!
    Γελανε και τα τσιμεντα!

    • Τι ασχετα συγκρίνεις ρε φίλε. 40 χρόνια το ΠΑΣΟΚ έκανε όργια στη ΔΕΗ και μιλάς για μια 3ετία που ακόμα και τότε στη ΔΕΗ κουμάντο έκανε το ΠΑΣΟΚ; Ξεδιάντροποι πασόκοι.

  • Για καινούργιο μας το λές; Σε όλες τις ΑΕ όπου το δημόσιο συμμετέχει με λιγότερο από 50% + 1 μετοχή δεν ισχύει ΑΣΕΠ εδώ και πολλά χρόνια.

  • Διαβάζω αυτά τα διαμάντια και τα μπριγιάντια που γράφουν οι Δεξιοί και λέω αυτοί είσασταν, αυτοί είστε και αυτοί θα είστε. Όταν ο Αδαμίδης και η γενιά του προσλήφθηκαν στη ΔΕΗ μόλις είχε καταργηθεί το Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων. Εκεί θέλετε να ξαναγυρίσετε τη χώρα; Μην απαντήσετε. Είμαι βέβαιος πως πολύ από σας το ονειρεύονται γιατί αυτός είναι ο ορισμός του δεξιού. Ρουσφέτι, αδιαφάνεια, αναξιοκράτεία και εύνοια στα δικά μας παιδιά. Αυτά να τα βλέπουν όσοι κεντρώοι, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες νομίζουν ότι η Δεξιά έχει αλλάξει.

  • Βιομηχανικό Συγκρότημα ΔΕΗ ένα πρωϊνό του ’93, ο κλητήρας φωνάζει στο συγκεντρωμένο πλήθος που πήγε να αναλάβει εργασία:

    “Παρακαλώ! Να μπείτε σε σειρά κατά Βο(υ)λευτή”!

    Ευθύς αμέσως δημιουργήθηκαν τρεις σειρές, μία για κάθε Βο(υ)λευτή της Νέας Δημοκρατίας του Αποστάτη.

    Ο λύκος κι αν εγέρασε κι άλλαξε το μαλλί του, ούτε τη γνώμη άλλαξε, ούτε την κεφαλή του.

  • Διαβάζω αυτά τα διαμάντια και τα μπριγιάντια που γράφουν οι Δεξιοί και λέω: Αυτοί είσασταν, αυτοί είστε και αυτοί θα είστε. Όταν ο Αδαμίδης και η γενιά του προσλήφθηκαν στη ΔΕΗ μόλις είχε καταργηθεί το Πιστοποιητικό Κοινωνικών Φρονημάτων. Εκεί θέλετε να ξαναγυρίσετε τη χώρα; Μην απαντήσετε. Είμαι βέβαιος πως πολύ από σας το ονειρεύονται γιατί αυτός είναι ο ορισμός του δεξιού. Ρουσφέτι, αδιαφάνεια, αναξιοκρατεία και εύνοια στα δικά μας παιδιά. Αυτά να τα βλέπουν όσοι κεντρώοι, δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες νομίζουν ότι η Δεξιά έχει αλλάξει.

    • Χορτασμένο από το πακέτο ΝΤΕΛΟΡ σε βρίσκω σύντροφε. Χρεωκοπήσατε τη ΔΕΗ τέσσερις φορές εσείς οι πασόκοι και σώθηκε τελευταία στιγμή επειδή την έβαλε ο Σημίτης στο χρηματιστήριο. Ρημάξατε ακόμα και τα στυλό απ’ τα γραφεία πράσινες ακρίδες.

  • μιλαει και ο αδαμιδης..σε ενοχλησε αδαμιδη που δεν αφησαν εσενα να κανεισ τις επιλογες?και μιλας εσυ..η ξεφτιλα και ο κατηφορος δεν εχει τελος αδαμιδη..νομιζεισ ο κοσμος ξεχασε..νομιζεις κοιμαται..ουτε εσυ αλλα ουτε το κομμα σου θα δουνε εξουσια ξανα..να το θυμασαι..

  • Αδαμιδη εεε Αδαμιδη για πες μας την χρονολογια προσληψης σου να σου πω πως εγινε…μιλανε αυτοι που διορισε ο τοτε “σιδερενιος” 700 κρητικους στον Αγιο Δημητριο,η μηπως νομιζεις τα ξεχασαμε;αυτοι που διορισαν πανω απο 800000 στις ΔΕΚΟ και στον ευρυτερο δημοσιο τομεα,ερχονται να μας κανουν μαθηματα ηθικολογιας,ρε αει σαπερα και πιο περα……..

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.