Συμμετοχή του Συλλόγου Φίλων Μουσικής “Βελβεντινές Φωνές” στο 19ο χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων

18 Σεπτεμβρίου 2022
20:39
Κανένα σχόλιο

Στο πλαίσιο της 15ης γιορτής χαλβά στα Φάρσαλα η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές» συμμετείχε στο 19ο Χορωδιακό Φεστιβάλ Φαρσάλων την Παρασκευή το βράδυ, 16 Σεπτεμβρίου 2022 στο χώρο της πλατείας Δημαρχείου Φαρσάλων.

Συμμετείχαν οι χορωδίες: Λάρισας «Η Ευεστώ», η χορωδία του Συλλόγου Φίλων Μουσικής «Βελβεντινές Φωνές», η Μικτή Χορωδία Δήμου Μεγαρέων Αττικής και η Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων.

Η χορωδία μας συμμετείχε με τα τραγούδια:

1. Πάησα στη βρύση (Παραδοσιακό Βελβεντού),

2. Χορέψτε δυο μου μάτια (Παραδοσιακό Βελβεντού),

3. Κοντά στο ποτάμι,

4. Είχα φυτέψει μια καρδιά,

5. Στρώσε το στρώμα σου για δυο.

Την ορχήστρα αποτελούσαν οι μουσικοί: Καλέας Λάζαρος στο πιάνο, Μιτλιού Ανατολή στο φλάουτο, Καραχίτου Ιωάννα στο φλάουτο και Παπασπανός Μανόλης στην κιθάρα. Τη διεύθυνση είχε η μαέστρος μας κα Παπά Αλεξάνδρα.

Μέσα σ’ ένα πολυπληθέστατο κοινό που φάνηκε ότι ήξερε να ακούει και να κρίνει η χορωδία μας στάθηκε πάρα πολύ καλά. Έδειξε για άλλη μια φορά ότι διαθέτει χαρακτήρα, αποτέλεσμα της σοβαρής και συλλογικής δουλειάς που γίνεται στις πρόβες. Είχε πάλι και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, διότι πρόβαλε τη μουσική παράδοση του Βελβεντού και το Δήμο μας παρουσιάζοντας τα παραπάνω παραδοσιακά τραγούδια του Βελβεντού. Το παρόν έδωσε και το εφηβικό σχήμα της χορωδίας που οι αγγελικές φωνές των παιδιών ενώθηκαν με τις φωνές των ενηλίκων και αποτέλεσαν ένα τέλειο σύνολο. Τα ίδια παιδιά της χορωδίας, που αποτελούν και το μουσικοχορευτικό τμήμα του συλλόγου μας, φορώντας τις παραδοσιακές φορεσιές του Βελβεντού, τραγούδησαν και χόρεψαν τα παραδοσιακά τραγούδια, υπό την καθοδήγηση της χοροδιδασκάλου κας Αγοραστού Δώρας, μπροστά στο ενθουσιώδες κοινό. Σύμμαχός μας ήταν και ο καιρός, αφού η μέρα ήταν εξαιρετική. Το φως της είχε μια καλοκαιρινή μεστότητα.

Έδειξε ο σύλλογός μας, με την εμφάνισή του στα Φάρσαλα, ότι διαθέτει διαχρονικά μια δυναμική. Αυτό οφείλεται στη μαέστρο μας κα Παπά Αλεξάνδρα, που ξέρει να κάνει καλά τη δουλειά της, αλλά και στα άτομα της χορωδίας που ξέρουν να θυσιάζουν την ατομικότητα στο βωμό του κοινωνικού συνόλου. Πάντως, η συνολική παρουσία της χορωδίας αποπνέει μια ζηλευτή μεγαλοπρέπεια.

– Να ευχαριστήσουμε το Δήμο Φαρσάλων για τη σπουδαία εκδήλωση που οργάνωσε, τη φιλοξενία και για την αγάπη με την οποία μας περιέβαλε.

– Να ευχαριστήσουμε και τη διοίκηση του ΚΑΠΗ Βελβεντού, που για άλλη μια φορά μας παραχώρησε τις παραδοσιακές φορεσιές.

Καλή χορωδιακή και μουσική χρονιά!

Με εκτίμηση

το Δ.Σ. του συλλόγου

Αφήστε μία απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Προσοχή!!! Για να δημοσιεύονται, από 'δω και στο εξής, τα σχόλιά σας, θα πρέπει να επιλέγετε, την παρακάτω επιλογή  "Διάβασα και αποδέχομαι τους Πολιτική απορρήτου  " που σημαίνει ότι διαβάσατε κι αποδέχεστε την πολιτική απορρήτου του kozan.gr. Αν, κάποια φορά, ξεχάσετε να το κάνετε θα λάβετε μια ειδοποίηση ότι δεν το πατήσατε (αρα δεν αποδεχτήκατε την πολιτική απορρήτου). Σε αυτή την περίπτωση, για να μη χαθεί το σχόλιο σας, πατήστε να γυρίσετε πίσω  και ξαναπατήστε "δημοσίευση", τσεκάροντας, προηγουμένως, την προαναφερόμενη επιλογή. Η συμπλήρωση των πεδίων όνομα, Ηλ. διεύθυνση και ιστότοπος, της παραπάνω φόρμας, δεν είναι υποχρεωτική.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.